Απώλειες 1.400 ευρώ σε κάθε σπίτι φέρνει το πολυνομοσχέδιο - Διαψεύδει το υπουργείο!

0

Η δημοσίευση στοιχείων –σοκ για τις απώλειες έως και 1.400 ευρώ για κάθε οικογένεια και ιδιαίτερα στους πολύτεκνους, μόνο από το πολυνομοσχέδιο με τα νέα μέτρα που συζητείται από τη Βουλή, ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης. Με ανακοίνωσή της τα διαψεύδει κατηγορηματικά, αντιτείνοντας ότι με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα αντιμετωπίσει «το μεγάλο πρόβλημα της χώρας και της κοινωνίας μας και η άγρια αδικία που συντελείται σε βάρος των δηλωμένων εισοδημάτων είναι η απόκρυψη εισοδήματος, η φοροδιαφυγή και οι παραοικονομικές δραστηριότητες». Δηλαδή, δεν φταίνε τα μέτρα της κυβέρνησης, αλλά οι φοροφυγάδες. Υποστηρίζει δε ότι η μέση συνολική επιβάρυνση για μία οικογένεια με δύο παιδιά, κλιμακώνεται από το 2,5% για ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ μέχρι το 40,3% για ετήσιο εισόδημα 150.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα:

Πάνω από 2.000 ευρώ έχασαν σε 1,5 χρόνο τα νοικοκυριά!

Σύμφωνα με το σύνολο των αναλύσεων στις κυριακάτικες εφημερίδες, κάθε νοικοκυριό χάνει 1.400 ευρώ κατά μέσον όρο, ενώ αν συνυπολογισθούν και τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου του Ιουνίου οι απώλειες ξεπερνούν τα 2.000 ευρώ. Συνολικά από τον Φεβρουάριο του 2010 μέχρι σήμερα οι πολίτες έχουν καταβάλει 31 δισ. ευρώ στον βωμό της δημοσιονομικής προσαρμογής!

Ειδικότερα, μόνο από το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε για ψήφιση στη Βουλή και προβλέπει δραστικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και «φορολογική αφαίμαξη» για όλα τα φυσικά πρόσωπα, όπως αναφέρει το 24h.gr, τα νοικοκυριά έχασαν 5,5 δισ. ευρώ!

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, την οποία δημοσιεύει το «Έθνος της Κυριακής», οι δημόσιοι υπάλληλοι χάνουν 2 δισ. ευρώ από το νέο μισθολόγιο, οι συνταξιούχοι άλλα 1,4 δισ. ευρώ από τις περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, ενώ πάνω από 5,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κληθούν να καταβάλουν επιπλέον φόρους ύψους 2 δισ. ευρώ λόγω της μείωσης του αφορολόγητου ορίου, των αλλαγών στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος και του ψαλιδίσματος όλων των φοροαπαλλαγών. Για όσους τεθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας υπολογίζεται ότι οι απώλειες στις αποδοχές τους θα είναι τουλάχιστον 85 εκατ.

Με βάση τα παραπάνω, κάθε νοικοκυριό χάνει 1.400 ευρώ κατά μέσον όρο, ενώ αν συνυπολογισθούν και τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου του Ιουνίου οι απώλειες ξεπερνούν τα 2.000 ευρώ. Συνολικά από τον Φεβρουάριο του 2010 μέχρι σήμερα οι πολίτες έχουν καταβάλει 31 δισ. ευρώ στον βωμό της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Voria.gr, ιδιαίτερα ισχυρό χτύπημα δέχονται όσοι έχουν πάνω από ένα παιδί και κυρίως οι πολύτεκνες οικογένειες, καθώς η νέα φορολογική κλίμακα, με την παράλληλη δραστική μείωση των φοροαπαλλαγών, φέρνουν δραματικές αυξήσεις στον φόρο που θα κληθούν να καταβάλλουν. Συγκεκριμένα, στο πολυνομοσχέδιο που βρίσκεται στη Βουλή, αιφνιδιαστικά το υπουργείο Οικονομικών συμπεριέλαβε νέες φορολογικές ρυθμίσεις, σύμφωνα με τις οποίες προβλέπεται μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 5.000 ευρώ από 8.000 ευρώ που προέβλεπε το Μεσοπρόθεσμο (και ουσιαστικά δεν εφαρμόστηκε ποτέ, καθώς ακυρώνεται από τα νέα μέτρα) και 12.000 που ίσχυε με τον περσινό νόμο. Παράλληλα, μειώνεται σημαντικά η ελάφρυνση, μέσω αύξησης του αφορολόγητου ορίου, για τις οικογένειες με 3 παιδιά και άνω. Τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα οι πολύτεκνοι γονείς να κληθούν να πληρώσουν υπέρογκους και σε αρκετές περιπτώσεις αδιανόητους φόρους, που σε συνδυασμό με τις επιπλέον επιβαρύνσεις, αναφέρει η Voria.gr

Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών

Θορυβημένο από τον συγκεντρωτικό υπολογισμό της τρομακτικής αφαίμαξης που έχουν υποστεί τα ελληνικά νοικοκυριά και παρουσιάζεται στο σύνολο των ΜΜΕ, το υπουργείο Οικονομικών, εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση το βράδυ, πριν κυκλοφορήσουν οι κυριακάτικες εφημερίδες και διαψεύδει:

«Mε αφορμή δημοσιεύματα, σχόλια, υπολογισμούς και παραδείγματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με τη συνολική φορολογική επιβάρυνση των διαφόρων εισοδηματικών κατηγοριών επί τη βάσει των ρυθμίσεων που έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια, συμπεριλαμβανομένης και της τελευταίας δέσμης των μέτρων που τελούν υπό ψήφιση, από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών δίδονται στη δημοσιότητα πίνακες από τους οποίους προκύπτει η μέση συνολική επιβάρυνση των διαφόρων εισοδηματικών κατηγοριών, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση.

Από τους επισυναπτόμενους αυτούς πίνακες προκύπτει ότι η μέση συνολική επιβάρυνση για μία οικογένεια με δύο παιδιά, κλιμακώνεται από το 2,5% για ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ μέχρι το 40,3% για ετήσιο εισόδημα 150.000 ευρώ.

Στο ενδιάμεσο της κλίμακας, παρατηρείται πως η μέση επιβάρυνση για μία οικογένεια με δύο παιδιά και εισόδημα:

-20.000 ευρώ είναι 11,1%

-30.000 ευρώ είναι 18,4%.

-50.000 ευρώ είναι 26,4%.

-100.000 ευρώ είναι 35%.

-150.000 ευρώ είναι 40,3%.

Στα δηλωμένα συνεπώς εισοδήματα διασφαλίζεται η αναλογικότητα και η εσωτερική δικαιοσύνη. Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας και της κοινωνίας μας και η άγρια αδικία που συντελείται σε βάρος των δηλωμένων εισοδημάτων είναι η απόκρυψη εισοδήματος, η φοροδιαφυγή και οι παραοικονομικές δραστηριότητες που εδώ και πολλές δεκαετίες αλλοιώνουν τα μακροοικονομικά, δημοσιονομικά και αναπτυξιακά δεδομένα της χώρας και έχουν οδηγήσει το κράτος αλλά και συνολικά την εθνική οικονομία σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό και υπαρξιακό κίνδυνο.

Στην ανατροπή αυτής της κατάστασης και στην διόρθωση αυτής της μεγάλης αδικίας κατατείνουν όλα τα διαρθρωτικά μέτρα που έχουμε λάβει για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας, για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και τη σύλληψη μη δηλωμένων εισοδημάτων.

Υπενθυμίζουμε ότι τέτοια μέτρα που έχουν θεσπιστεί τους τελευταίους μήνες, είναι:
-η άρση του τραπεζικού απορρήτου.

-η δημοσίευση των επωνυμιών και των ονομάτων των μεγάλων οφειλετών του δημοσίου.

-η εντατική χρήση των τεκμηρίων.

-το τέλος άσκησης επιτηδεύματος ή ελευθέρου επαγγέλματος, κοκ

Όλα αυτά τα μέτρα θα κωδικοποιηθούν και θα συμπληρωθούν με την ψήφιση του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος, που θα είναι η αμέσως επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης».

ΝΔ: Η κυβέρνηση έχασε κάθε ίχνος αξιοπιστίας

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Βρούτσης, δήλωσε:

«Προκαλεί θυμό, αλλά κυρίως προσβάλλει τη νοημοσύνη των Ελλήνων, η χθεσινή προκλητική ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών.

Μιλά για πάταξη της φοροδιαφυγής, ενώ στον Προϋπολογισμό προβλέπει ΜΗΔΕΝΙΚΑ αποτελέσματα, για το 2011 και 2012. Μιλά για φορολογική δικαιοσύνη, ενώ με το Νομοσχέδιο που κατέθεσε συνεχίζει τη φορολογική εξόντωση των χαμηλόμισθων, των χαμηλοσυνταξιούχων και των πολυτέκνων, καθιερώνοντας αφορολόγητο μόλις 5.000 ευρώ και περικόπτοντας αδιάκριτα τις φοροαπαλλαγές!!

Το πιο προκλητικό, όμως, είναι ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου- Βενιζέλου συνεχίζει να μοιράζει “ξαναζεσταμένες και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις”, όπως οι ισχυρισμοί της πως, στο… επόμενο φορολογικό νομοσχέδιο – 15ο στη σειρά- θα έρθει η σωτηρία!! Μάλλον δεν αντιλαμβάνονται ότι έχουν χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας απέναντι στην κοινωνία».

ΚΚΕ: 43,7 δισ. θα πάρει το 2012 από τους «μικρούς» η κυβέρνηση

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, σχολιάζει:

«Με τον προϋπολογισμό του 2012 η κυβέρνηση σχεδιάζει να εισπράξει 2,2 δις ευρώ από τα κέρδη των επιχειρήσεων και 43,7 από εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους. Κι όμως προκαλούν: Η κυβέρνηση λέει ότι αυτή η ληστεία είναι πατριωτισμός, οι μεγαλοεπιχειρηματίες που ενισχύονται με πολλούς και διάφορους τρόπους ότι δεν αντέχουν άλλη φορολογία, η ΝΔ και ο Καρατζαφέρης προτείνουν να μεγαλώσουν οι φοροαπαλλαγές για την πλουτοκρατία. Ο λαός έχει χρέος να αναλάβει τις ευθύνες του. Η άρνηση πληρωμής των χαρατσιών είναι νόμιμη και επιβεβλημένη, όπως και η αντεπίθεσή του για να βάλει τέλος στη ληστεία του πλούτου, που ο ίδιος παράγει».

Ο Συνασπισμός, καταγγέλλει:

«Το νέο πολυνομοσχέδιο είναι συνώνυμο της ανεργίας, της φτώχιας και της άγριας εκμετάλλευσης των μισθωτών και των μεσαίων στρωμάτων.

Η προσπάθεια να δημιουργηθούν στη χώρα μας, κάτω από ένα καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα, συνθήκες υπερεκμετάλλευσης των εργαζομένων, όπως θα ήθελαν οι ευρωπαϊκές και εγχώριες οικονομικές ελίτ, πρέπει να αποτραπεί» .

eklogika
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top