Οφιούχος: Το 13ο ζώδιο που αλλάζει τα πάντα!

0

Αν μέχρι τώρα ξέρατε ότι τα ζώδια ήταν δώδεκα, ένας Ελληνας φυσικός έρχεται να ταράξει τα νερά της αστρολογίας. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει και έχει γράψει στο βιβλίο του ο Βασίλης Κανάτας, υπάρχει και ο Οφιούχος που αποτελεί το 13ο ζώδιο του αστρολογικού χάρτη.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει στη θεωρία του ο 43χρονος ερασιτέχνης αστρολόγος και φυσικός Βασίλης Κανάτας, το 13ο ζώδιο είναι υπαρκτό, οι πλανήτες αλλάζουν συνεχώς θέση στον ουράνιο θόλο και για τον εκνευρισμό ή τα νεύρα μας δεν φταίνε οι άλλοι, αλλά οι... ηλιακές κηλίδες!

Είστε ανέμελος και αισιόδοξος Τοξότης; Πιστεύετε ότι δικαιώνετε τον τίτλο του «εγωκεντρικού» Κριού ή μήπως δείχνετε την ίδια κυκλοθυμικότητα με τους περισσότερους Διδύμους; Μάθετε ότι όσα ξέρατε για τα ζώδια ή όλα όσα διαβάζατε μέχρι σήμερα για το ζώδιό σας στις εφημερίδες είναι λάθος. Αυτό ισχυρίζεται ο φυσικός Βασίλης Κανάτας στο βιβλίο του «Η αστρολογία των 13 ζωδίων» υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι οι ημερομηνίες στα ζώδια έχουν αλλάξει και με τα νέα δεδομένα κάποιοι πάνε ένα ζώδιο «πίσω»!

«Οι παραδοσιακοί αστρολόγοι, για να κάνουν τις προβλέψεις τους λαμβάνουν υπόψη τις θέσεις των πλανητών, οι οποίες όμως έχουν αλλάξει με τα χρόνια. Αν ανοίξετε μια εφημερίδα και διαβάσετε ότι, για παράδειγμα, η Αφροδίτη είναι στον Ζυγό, αυτό είναι λάθος. Η Αφροδίτη είναι στην Παρθένο. Αυτή η αλλαγή οφείλεται στη μετακίνηση του σημείου τομής του ουράνιου ισημερινού με την εκλειπτική κατά 50,2 δευτερόλεπτα της μοίρας ετησίως που μετακινεί αντίστοιχα τις προβλέψεις της αστρολογίας» λέει ο 43χρονος φυσικός, ο οποίος έχει κάνει τη διπλωματική του εργασία στην Αστρονομία-Ουρανογραφία με θέμα «Περί Αστερισμών» στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, συμπληρώνοντας ότι λόγω και της έλευσης του 13ου ζωδίου, του γγνωστού Οφιούχου, έχουν μετακινηθεί οι ημερομηνίες.

«Υπάρχει μια “ρευστότητα” σε ό,τι αφορά τις ημερομηνίες. Ο Οφιούχος είναι από 30 Νοεμβρίου μέχρι 18 Δεκεμβρίου, όμως για κάποιον που έχει γεννηθεί τη δεκαετία του ’60 ή του ’70 ο Οφιούχος ήταν από 29 Νοεμβρίου μέχρι 17 Δεκεμβρίου. Με την ίδια έννοια, πλέον κάποιος που είναι γεννημένος, για παράδειγμα, στις 12 Απριλίου δεν είναι Κριός, αλλά Ιχθύς»!

Σύμφωνα επίσης με άλλη θεωρία του 43χρονου φυσικού, εκτός από το ζώδιο αλλάζει και ο ωροσκόπος: «Με τη νέα θεωρία αλλάζει ο ωροσκόπος. Δεν είναι πλέον το ζώδιο που ανατέλλει την ώρα που γεννιέται το βρέφος, αλλά η θέση της σελήνης στον ουρανό την ώρα της γέννησης» τονίζει ο κ. Κανάτας, καταλήγοντας ότι οι ηλιακές κηλίδες που τεκμηριωμένα έχουν επιπτώσεις στη Γη επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό και τους ανθρώπους. «Συμβαίνει ό,τι και με τη σελήνη. Οσο πιο πολλές είναι οι ηλιακές κηλίδες τόσο περισσότερο επηρεάζεται η ψυχολογία μας. Γινόμαστε πιο νευρικοί και κακοδιάθετοι»!

Τι λένε οι αστρολόγοι

Διχασμένες είναι οι απόψεις των αστρολόγων σχετικά με την ύπαρξη του 13ου ζωδίου και τη μετακίνηση των πλανητών στον ουράνιο θόλο. Η Βιργινία Λεούση δεν αρνείται ότι υπάρχει Οφιούχος, αλλά τονίζει ότι ακόμη είναι νωρίς για να «δούμε» την επίδρασή του:

«Ισχύει η παρουσία 13ου ζωδίου, αλλά αυτό δεν είναι σε θέση να αλλοιώσει τα υπόλοιπα δώδεκα ζώδια. Υπάρχουν πλανητικές αλλαγές και το σύμπαν αλλάζει μορφή, αλλά δεν γίνεται να αλλάξουν όλα αυτά τα δεδομένα. Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ζώδιο του ανθρώπου είναι μόνο το 30%. Το υπόλοιπο 70% είναι το DNA μας και ο τρόπος που μεγαλώνουμε» λέει η γνωστή αστρολόγος.

Από την πλευρά του, ο Στυλιανός Αμουργιανός είναι πιο απόλυτος: «Στην αστρολογία χρησιμοποιούμε ένα νοητό ζωδιακό πάνω στην εκλειπτική, την κίνηση της Γης. Σαφέστατα έχει μετακινηθεί η Γη με το πέρασμα των αιώνων, αλλά εμείς δεν παίρνουμε κάθε φορά τον αστερισμό σαν ζώδιο. Εχουμε ως δεδομένο ένα νοητό κομμάτι, την εκλειπτική της Γης, την οποία έχουμε χωρίσει σε δώδεκα κομμάτια. Κανονικά είσαι λοιπόν το ζώδιό σου. Τα άλλα είναι αστρονομικά δεδομένα».

Βάσει των ανακοινώσεών τους, ο αστρολογικός χάρτης αλλάζει ριζικά με την προσθήκη του Οφιούχου. Δείτε αναλυτικά ποιες ημερομηνίες αφορούν κάθε ζώδιο, με βάση τα νέα δεδομένα:

Αιγόκερως: 20 Ιανουαρίου- 16 Φεβρουαρίου

Υδροχόος: 16 Φεβρουαρίου- 11 Μαρτίου

Ιχθύς: 11 Μαρτίου- 18 Απριλίου

Κριός: 18 Απριλίου- 13 Μαΐου

Ταύρος: 13 Μαϊου- 21 Ιουνίου

Δίδυμος: 21 Ιουνίου – 20 Ιουλίου

Καρκίνος: 20 Ιουλίου – 10 Αυγούστου

Λέων: 10 Αυγούστου- 16 Σεπτεμβρίου

Παρθένος: 16 Σεπτεμβρίου – 30 Οκτωβρίου

Ζυγός: 30 Οκτωβρίου- 23 Νοεμβρίου

Σκορπιός: Νοέμβριος 23 – 29 Νοεμβρίου

Οφιούχος: 29 Νοεμβρίου – 17 Δεκεμβρίου

Τοξότης: 17 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου

ourlife
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top