"Πρώτη προτεραιότητα μας να σώσουμε τη χώρα"

0

"Αυτή τη στιγμή η χώρα βρίσκεται σε μία ανηφορική πορεία μπροστά σε μία διεθνή καταιγίδα", είπε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, συμπληρώνοντας ότι "πρώτη προτεραιότητα μας να σώσουμε τη χώρα". "Δίνουμε μάχη να μείνουμε στο ευρώ, να μην χρεοκοπήσουμε- αυτό σημαίνει δύσκολες αποφάσεις και θυσίες", είπε ο Γ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: "Τίποτα δεν είναι εύκολο".

"Πρώτη προτεραιότητα, η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων του Ιουλίου. Η προσπάθεια αυτή θα φτάσει ως το τέλος. Και θα λάβουμε όποιες άλλες αποφάσεις πρέπει- θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να μείνει όρθια η χώρα. Μόνο έτσι θα βγούμε στο ξέφωτο των πρωτογενών πλεονασμάτων", παρατήρησε ο πρωθυπουργός.

Και συμπλήρωσε: "Κάθε καθυστέρηση και αμφιθυμία από τα τηρήσουμε πιστά τις δεσμεύσεις μας είναι επισφαλής και επικίνδυνη για τη χώρα και τους πολίτες. Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να γίνει το εξιλαστήριο θύμα για προβλήματα που υπάρχουν στην Ευρώπη".

"Ναι υπάρχει ελπίδα, θα τα καταφέρει η Ελλάδα", υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι "η έξοδος από την κρίση δεν θα γίνει χωρίς κόπο, χωρίς να δουλέψουμε μαζί".

Αναφερόμενος στις αποκρατικοποιήσεις έκανε λόγο για "βασικό αναπτυξιακό εργαλείο".

Στη συνέχεια έστειλε σαφές μήνυμα: "Αυτοί που στοιχηματίζουν την Ελλάδα μακριά από το ευρώ να βρουν απέναντί τους την Ελλάδα ολόκληρη. Αυτοί που ελπίζουν να αγοράσουν έναντι πινακίου φακής την Ελλάδα, τις επιχειρήσεις, τη γη και την εργατική της δύναμη να βρουν μπροστά τους κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα".

"Όσοι εύχονται την καταστροφή ώστε να διασωθούν, οι ίδιοι που έχουν λεηλατήσει το δημόσιο πλούτο, αυτοί που έχουν κατακλέψει τις επιχειρήσεις τους, αυτοί που έχουν ρημάξει τα ασφαλιστικά ταμεία, όσοι επένδυσαν στο άρρωστο χθες να βρουν απέναντί τους όλους μας που προσβλέπουμε σε ένα καλύτερο αύριο", πρόσθεσε.

Ανήγγειλε ότι αρχίζουν έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο Ιόνιο πέλαγος και νότια της Κρήτης και ανέφερε πως η απόφαση για τη σχετική προκήρυξη θα υπογραφεί άμεσα.

Διατύπωσε την επιμονή της κυβέρνησης στις διαρθρωτικές αλλαγές και μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο παρατήρησε: "Εγώ για αυτά θα συνεχίσω να αγωνίζομαι. Για όλα αυτά που θα δυναμώσουν τη χώρα, την κοινωνία και τον καθένα ξεχωριστά. Θα παλέψω για την Ελλάδα της παραγωγής και της δημιουργίας και καλώ όλους σας να παλέψουμε μαζί. Και θα αγωνιστώ ασυμβίβαστα και καλώ όλους να αγωνιστούμε μαζί. Ενάντια στα κακώς κείμενα, την ανομία και τη διαφθορά. Χωρίς να μετράμε το κόστος στον καθένα αλλά το κέρδος σε όλους μας".

"Εγώ δεν είμαι εδώ για τη θέση ή την εκλογή μου. Είμαι εδώ για να πετύχουμε μαζί. Και σας υπόσχομαι ότι μαζί θα πετύχουμε", υπογράμμισε.

Αρχικώς ανέφερε τους λόγους που οδήγησαν τη χώρα στην παγίδα του χρέους. Έκανε λόγο για ένα σπάταλο κράτος, με ανομία και αναξιοκρατία.

Δύο ερωτήσεις

"Υπάρχει Έλληνας που δεν πιστεύει ότι δεν θα τα καταφέρουμε, ότι δεν έχουμε σημαντικές προοπτικές. Είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει κανείς", είπε και πρόσθεσε: "Είναι κανείς που νομίζει ότι τόσο καιρό αντί να αξιοποιούμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, εμείς χτίζαμε παλάτια στην άμμο; Αμφιβάλει κανείς ότι πρέπει να τα αλλάξουμε όλα για να επιβιώσουμε, όχι γιατί μας το επιβάλλουν κάποιοι ξένοι, αλλά για την εθνική μας αξιοπρέπεια και τα παιδιά μας;", επισήμανε ανοίγοντας την ομιλία του.

Την Κυριακή ο κ. Παπανδρέου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 13:00- όχι στο Βελλίδειο αλλά, για λόγους ασφάλειας, στην αποθήκη Γ' του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης.


Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top