Συνέντευξη – σαπουνόπερα του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ

0

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην ΔΕΘ, η οποία και ξεκίνησε με τρίωρη καθυστέρηση λόγω της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που προηγήθηκε και των ανακοινώσεων νέων μέτρων από πλευράς Βενιζέλου. 

Στην συνέντευξη τύπου ο πρωθυπουργός απέφυγε να δεσμευτεί για το αν η κυβέρνηση θα πάρει νέα μέτρα, δεν έδωσε καμιά υπόσχεση για μέτρα ελάφρυνσης των μεσαίων και κατώτερων εισοδημάτων που πλήττονται συνεχώς με νέα μέτρα και μας κάλεσε να ξεχάσουμε την τρόικα…, γιατί πρέπει να προχωρήσουμε μόνοι μας στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε όπως και χθες με συνεχείς επαναλήψεις στην δυσμενή θέση της χώρας, με νέες αναφορές στο παρελθόν δίνοντας τον λόγο συνεχώς στους υπουργούς που τον πλαισίωναν.

"Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να γίνει εξιλαστήριο θύμα"
Ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ , διακήρυξε ότι είναι αποφασισμένος να πάρει οποιαδήποτε απόφαση χρειαστεί για να μην κινδυνέψει η πορεία της χώρας.

«Προτιμώ όλοι να χάσουμε κάτι, παρά να χάσουμε όλοι τα πάντα για πάντα», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Βρισκόμαστε σε μια "οικονομική θύελλα" και δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας απειλήσει, δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να γίνει εξιλαστήριο θύμα», είπε και διαβεβαίωσε πως θα τηρηθούν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις.

«Δεν θα κάνω τη χάρη σε κανέναν να αφήσω τη χώρα να καταρρεύσει. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά, να διαφυλάξουμε τη συμφωνία του Ιουλίου, που όταν εφαρμοστεί, θα καταστήσει το χρέος μας πλήρως διαχειρίσιμο».

Παράλληλα επανέλαβε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο νέων εκλογών . «Εμείς δεν φυγομαχούμε, δεν πετάμε καυτή πατάτα στον άλλον. Αναλάβαμε και αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Ο λαός δεν θέλει εκλογές, θέλει αλλαγές. Κρινόμαστε κάθε μέρα και δίνουμε μεγάλη μάχη», σημείωσε.

"Αναθεώρηση του Συντάγματος χωρίς ταμπού"
«Δεν υπάρχει ο φόβος της απόλυσης στον στενό δημόσιο τομέα, τουλάχιστον σήμερα», επισήμανε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που παραχωρεί στη ΔΕΘ, και πρόσθεσε: «Ούτε ο μισθός των δημοσίων υπαλλήλων θα πάει στο μισό, αλλά θα πάμε σε ένα ενιαίο μισθολόγιο και βαθμολόγιο».
Σε ερώτηση αν θα προτείνει άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο στη συνταγματική αναθεώρηση, απάντησε ότι «δεν πρέπει να υπάρχει ταμπού στο τι θα συζητήσουμε».

«Δεν μιλάμε για συγκυβερνήσεις και εκλογές»
«Δεν μιλάμε για συγκυβερνήσεις και εκλογές», επισήμανε ο πρωθυπουργός και σημείωσε πως δοκίμασε τις ευρύτερες συναινέσεις, αλλά δεν είδε ωριμότητα από την πλευρά της ΝΔ, διότι «η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακολουθεί τη λογική της κυβέρνησης της ΝΔ και θέλει να μεταθέτει τις ευθύνες αλλού».

Παράλληλα, τόνισε ότι υπάρχουν στελέχη της ΝΔ, που «θα ήθελαν να βάλουν πλάτη» στην προσπάθεια της κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε συναίνεση για το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα είναι πιο δίκαιο και με χαμηλότερους συντελεστές, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός. 

"Κοντά στο να κλειδώσουμε την συμφωνία"
«Είμαστε κοντά στον στόχο και μπορούμε να φτάσουμε στον στόχο, να κλειδώσουμε μια συμφωνία. Δεν είναι θέμα της τρόικας, μην ψάχνουμε για εχθρούς άλλους» ανέφερε ο Παπανδρέου. Παράλληλα επιβεβαίωσε την συνάντηση του με τους Γερμανούς βιομηχάνους στα τέλη Σεπτεμβρίου, παρουσία της Καγκελάριου Άγγελα Μέρκελ. Τόνισε ότι οι Γερμανοί ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στις δηλώσεις Σόιμπλε για αιολική και ηλιακή ενέργεια που ζητούν οι Γερμανοί από την Ελλάδα. 

Άλλες ατάκες από την συνέντευξη του:
  • Οι θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός πιάνουν τόπο
  • Εξασφαλίσαμε πέρυσι το μεγαλύτερο δάνειο που έχει εξασφαλίσει ποτέ χώρα στον Κόσμο, ύψους 110 δις. ευρώ
  • Το χρέος θηλιά στο λαιμό του Έλληνα πολίτη. Όταν η συμφωνία του Ιουλίου εφαρμοστεί , θα καλύψουμε τις δανειακές μας ανάγκες για τα επόμενα χρόνια.
  • Θα κάνουμε το χρέος μας βιώσιμο μέσω της επιμήκυνσης και της μείωσης του επιτοκίου κάτω από 5%.
  • Πορεία ενίσχυσης και αναδιοργάνωσης του τραπεζικού συστήματος, που θα βοηθήσει στην επίλυση του θέματος της ρευστότητας.
  • Θα κάνουμε ότι απαιτείται για κλειδώσει η συμφωνία του Ιουλίου από τα κοινοβούλια των χωρών της Ευρωζώνης.
  • Θα πάρω όποια απόφαση χρειαστεί για να σωθεί η χώρα –παίρνω το πολιτικό κόστος.
  •  Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να γίνει το εξιλαστήριο θύμα
  • Χρειαζόμαστε να δώσουμε αυτή την μάχη που είναι καθοριστική.
  • Είμαστε και ομοφώνα αποφασισμένοι να προχωρήσουμε και να διασφαλίσουμε την εφαρμογή της απόφασης της 21ης Ιουλίου, που διασφαλίζει τη χώρα μας.
  • Δεν θα υπάρχουν νέα μέτρα εφόσον είμαστε συνεπείς με τις υποχρεώσεις μας.
  • Αν δεν τηρήσουμε τους στόχους μας η φημολογία για την Ελλάδα θα φουντώνει
  • Μειώθηκε ήδη κατά 100.000 το προσωπικό του Δημοσίου
  • Πιο δίκαιο και με χαμηλότερους συντελεστές το νέο φορολογικό
  • Χωρίς ταμπού η συζήτηση για συνταγματική αναθεώρηση 
  • Η Ε. Ε. δεν επόπτευε επαρκώς την κυβέρνηση Καραμανλή 
  • Έχουμε κόκκινες γραμμές και αυτές είναι το εθνικό συμφέρον 
  • Το χρέος της Ελλάδας είναι πλέον διαχειρήσιμο - Αξίζει να επενδύσεις στην Ελλάδα
  • Γ.Κουτρουμάνης: Επαναρύθμιση της αγοράς εργασίας.
  • Δ.Ρέππας: Κινητικότητα των υπαλλήλων στο δημόσιο, όπως στις ιδιωτικές επιχειρήσεις.
  • Γ. Παπανδρέου: Κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου να εκμεταλλευτεί τους φυσικούς της πόρους.
  • Μ. Χρυσοχοϊδης: Στόχος μας η προσέλκυση επενδύσεων.
  • Γ.Παπανδρέου: Ασφάλιστρα κινδύνου δεν ήξερα τί είναι μέχρι να ασχοληθώ με το πρόβλημα του χρέους. Μην αναπαράγετε φημολογίες.
  • Υπάρχουν σενάρια εξόδου χωρών από την Ευρωζώνη
newscode
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top