Παραιτήθηκε η επικεφαλής του Γραφείου για τον Προϋπολογισμό του Κράτους

0

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η έκθεση για το χρέος και το άδειασμα που ακολούθησε από τον Ε. Βενιζέλο, η επικεφαλής του Γραφείου, Στέλλα
Μπαλφούσια, υπέβαλε στον πρόεδρο της Βουλής την παραίτησή της

Την παραίτησή της υπέβαλε στον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, η επικεφαλής του Γραφείου για τον Προϋπολογισμό του Κράτους, Στέλλα Μπαλφούσια, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η δημοσιοποίηση της επίμαχης έκθεσης που αναφέρει ότι το χρέος είναι εκτός ελέγχου και το «άδειασμα» από τον υπουργό Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην επιστολή παραίτησής της η κα Μπαλφούσια επικαλείται τον θόρυβο που προκλήθηκε μετά την δημοσιοποίηση της Έκθεσης του Γραφείου και τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελλου Βενιζέλου.

Υπενθυμίζεται ότι σε έκθεσή του που είδε χθες το φως της δημοσιότητας το γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους υποστηρίζει ότι η δυναμική του ελληνικού χρέους βρίσκεται εκτός ελέγχου, ενώ το έλλειμμα θα υπερβεί τις προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου.

Η παραπάνω διαπίστωση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις εντός της κυβέρνησης, αφού το εν λόγω Γραφείο που συστάθηκε επί Παπακωνσταντίνου με τις προβλέψεις του έδειχνε να κρατά σαφείς αποστάσεις από όσα ανοιχτά υποστηρίζει το κυβερνών κόμμα για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών.

Ως αποτέλεσμα, σε σημερινή του τοποθέτηση ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος αμφισβήτησε την εγκυρότητα της έκθεσης, σημειώνοντας μάλιστα πως το Γραφείο Προϋπολογισμού δεν διαθέτει ακόμη τη «γνώση, την εμπειρία και την υπευθυνότητα» των διεθνών οργανισμών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ το Γραφείο συστάθηκε από την ίδια την κυβέρνηση για να υπάρχει, όπως τότε είχε λεχθεί, μια ανεξάρτητη φωνή από τους διεθνείς οργανισμούς, στην πρώτη απόπειρα ανεξαρτησίας του κόπηκαν τα φτερά.

Πυρά ΝΔ μετά την παραίτηση

Όπως ήταν φυσικό η παραίτηση της κας Μπαλαφούσια προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ, η οποία δια του εκπροσώπου της, Γιάννη Μιχελάκη, τονίζει πως «η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να υποχρεώνει σε παραίτηση ακόμα και αυτούς που η ίδια έχει επιλέξει. Ακόμα και εκείνοι 'ξεμπροστιάζουν' την αδιέξοδη πολιτική τους».

Παράλληλα, εξέφρασε την απορία γιατί η κυβέρνηση πριν από ένα μήνα είχε αποδεχτεί από την ίδια επιτροπή αντίστοιχα συμπεράσματα και εκτιμήσεις για την οικονομία. «Τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβει επιτέλους η κυβέρνηση ότι η πολιτική της στην οικονομία είναι λανθασμένη; Η πολιτική αυτή πρέπει να αλλάξει άμεσα και να αλλάξει δραστικά», καταλήγει ο κ. Μιχελάκης.

voria
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top