Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα δειπνήσουν την Τρίτη το βράδυ στο Βερολίνο, για να συζητήσουν το αναπόφευκτο: μια τελική λύση στο ελληνικό αδιέξοδο -που μπορεί να είναι βίαιη, λυτρωτική, απλώς οδυνηρή ή όλα αυτά μαζί.
Στο Μέγαρο Μαξίμου, γνωρίζουν ότι τα κλειδιά βρίσκονται φυλαγμένα στη γερμανική καγκελαρία. Το Βερολίνο θα αποφασίσει: Για την τύχη της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου. Για την εφαρμογή του πολυδιαφημισμένου «νέου σχεδίου Μάρσαλ». Για την κυοφορούμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Για τον οργανωμένο προσανατολισμό ξένων επενδύσεων προς τα εδώ. Για την εξέλιξη του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η γερμανική πολιτική και οικονομική ελίτ έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι, για να λυθεί ο κόμπος, δεν αρκεί η εθελοντική επιμήκυνση του ελληνικού χρέους στο πλαίσιο της συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών, που αποφασίστηκε την 21η Ιουλίου.
isotimia
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.