Κάλπες εντός του 2011 σε συνθήκες έντασης, προβλέπει η ΝΔ

0

Κοινωνικές εντάσεις στους δρόμους και αναταραχή στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ προβλέπει ο πρόεδρος της ΝΔ, εκτιμώντας ότι ο κ. Παπανδρέου, παρά το γεγονός ότι δεν το επιθυμεί, θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να κάνει εκλογές εντός του 2011, πιθανότατα τον Νοέμβριο, όταν θα έχει ξεκαθαρίσει η εικόνα με τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου για τη νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, ενώ η τρόικα θα έχει κάνει την τελική «ακτινογραφία» των νέων μέτρων της κυβέρνησης.

Η εκτίμηση που υπάρχει στο επιτελείο του κ. Σαμαρά είναι πως οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης στις εκλογικές τους περιφέρειες και βλέποντας ότι μέχρι σήμερα οι ψήφοι που έχουν δώσει υπό δραματικές προειδοποιήσεις στα σκληρά μέτρα, δεν έχουν πιάσει τόπο, πολύ δύσκολα θα μπουν σε μία νέα βάσανο υπερψήφισης ενός νέου πακέτου που εν πολλοίς, στρέφεται κατά των «σπλάχνων» του κυβερνώντος κόμματος.

Όπως έγραψε χθες το Real.gr, ο κ. Σαμαράς εκτιμά ότι η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα θα επιχειρήσει να δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού, επενδύοντας σε μία «σύγκρουση» δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να περάσει τις σαρωτικές αλλαγές που ανακοίνωσε με τους λιγότερους κραδασμούς. Σε αυτό το πλαίσιο στρατηγικής του Μαξίμου εντάσσουν και τη χθεσινοβραδινή αιφνίδια επίθεση Λοβέρδου προς τους δημοσίους υπαλλήλους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ το περιέγραψε χθες, μιλώντας στους βουλευτές τους, από τους οποίους ζήτησε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις τοποθετήσεις τους, θέτοντας, μάλιστα, συγκεκριμένες «κόκκινες γραμμές» για τις αλλαγές με την επισήμανση, ωστόσο, ότι δεν είναι διατεθειμένος να ανέβει στη ΔΕΘ με ένα πλούσιο «καλάθι παροχών» προς κάθε κοινωνική ομάδα. Όπως είπε, «δεν χαϊδεύουμε αυτιά γιατί δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ που έταζε τα πάντα στους πάντες».

Ήδη η ΝΔ με ειδικά ενημερωτικά σημειώματα ξεκαθαρίζει τη στάση της απέναντι στο σχέδιο της κυβέρνησης για την εργασιακή εφεδρεία, διατυπώνοντας ενστάσεις τόσο για το ενδεχόμενο της απόλυσης όσο και για το κόστος, οικονομικό και κοινωνικό, που θα έχει η λύση που προκρίνεται, όπως είχε επισημάνει το Real.gr.

«Θα καταργήσω τον νόμο»

Την ίδια ώρα, ο κ. Σαμαράς αποφασίζει να καταψηφίσει το νομοσχέδιο Ραγκούση για τα ταξί, δεσμευόμενος, μάλιστα, πως η ΝΔ εάν εκλεγεί κυβέρνηση θα πάρει πίσω τον συγκεκριμένο νόμο.

Προς ικανοποίηση του «γαλάζιου» Θ. Λυμπερόπουλου και αφού ο κ. Ραγκούσης έκανε ό,τι μπορούσε για να δώσει «πάτημα» στη ΝΔ να καταψηφίσει, με τη μη θέσπιση πληθυσμιακών κριτηρίων, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσέρχεται στη βουλή, έχοντας στη φαρέτρα του τις ενδοκυβερνητικές κόντρες με τον κ. Ρέππα αλλά και την κατ' αρχήν θετική θέση της τρόικας στο αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης.

Η ΝΔ βάζει, μάλιστα, θέμα αντισυνταγματικότητας του νόμου, ως προς την ενασχόληση των ελεύθερων επαγγελματιών, ενώ διαφωνεί και με την κρατικοποίηση των αδειών που ήδη έχουν στα χέρια τους οι ιδιοκτήτες ταξί.

Πάντως, όπως φάνηκε από την τοποθέτηση που έκανε ο κ. Σαμαράς στους βουλευτές του, η ΝΔ δεν πρόκειται να στηρίξει ενδεχόμενες νέες ακραίες κινητοποιήσεις από τους ιδιοκτήτες ταξί, κάτι που όπως σημειώνουν στη Λ. Συγγρού, μόνον προς όφελος της κυβέρνησης θα λειτουργήσει.

stifora
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top