Τα ω-3 λιπαρά περιορίζουν τις συνέπειες από ένα εγκεφαλικό

0

Μια διατροφή πλούσια σε ω-3 λιπαρά μειώνει κατά 25% τη βαρύτητα της εγκεφαλικής βλάβης μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.

Έρευνα του Université Laval έδειξε πως η επίπτωση του εγκεφαλικού επεισοδίου
ήταν λιγότερο σοβαρή στα ποντίκια που είχαν ταϊστεί με διατροφή πλούσια σε ω-3 λιπαρά για τρεις μήνες. Συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε μείωση στις συγκεντρώσεις των μορίων που προκαλούν τη φλεγμονή του ιστού και αντίθετα μεγαλύτερη ποσότητα μορίων που εμποδίζουν την ενεργοποίηση του θανάτου των κυττάρων.

Ο Frédéric Calon, επικεφαλής της έρευνας, δήλωσε πως είναι η πρώτη πειστική ένδειξη για την ισχυρή αντιφλεγμονώδη επίδραση του DHA στον εγκέφαλο, καθώς η κατανάλωση ω-3 λιπαρών δημιουργεί ένα αντιφλεγμονώδες και νευροπροστατευτικό περιβάλλον στον εγκέφαλο, που μετριάζει τη βλάβη μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.

newsbomb
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top