Στο εδώλιο ο Παπαγιάννης του Fimotro

0

Στο εδώλιο θα καθίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης ,ο οποίος κατηγορείται ότι με την ιδιότητά του ως διαχειριστής της ηλεκτρονικής σελίδας «Fimotro» διέπραξε το αδίκημα της απειλής με κίνδυνο ζωής κατά του
διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του τηλεοπτικού σταθμού MEGA Χρήστου Παναγιωτόπουλου και της οικογένειάς του.

Λόγω της φύσεως της καταγγελλόμενης αξιόποινης πράξης, η Google ικανοποίησε αίτημα συνδρομής των ελληνικών αρχών και έδωσε στοιχεία για την ταυτοποίηση του ηλεκτρονικού ίχνους και την αποκάλυψη της ταυτότητας του παρόχου της ιστοσελίδας που φέρεται ότι παραβίαζε κατ΄ εξακολούθηση τον ποινικό νόμο.

Η άσκηση της ποινικής δίωξης και η παραπομπή σε δίκη του Γ. Παπαγιάννη, όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, θα αποτελέσει πιλότο και για άλλες εκκρεμείς μηνύσεις σε βάρος του για συκοφαντική δυσφήμηση και εκβίαση.

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη ύστερα από μήνυση του διευθυντή ειδήσεων του MEGA Χρ. Παναγιωτόπουλου με αφορμή προσβλητικές και δυσφημιστικές για το πρόσωπό του αναρτήσεις από τον επίμαχο διαδικτυακό τόπο για τις οποίες έχει προσφύγει και στα αστικά δικαστήρια.

Μετά την κατάθεση της αγωγής του για την προστασία της προσωπικότητάς του ο κ. Παναγιωτόπουλος άρχισε να δέχεται στο κινητό του τηλέφωνο και στο e-mail του κινητού του σειρά απειλητικών μηνυμάτων,που στρέφονταν ευθέως κατά της σωματικής του ακεραιότητας και της ζωής των μελών της οικογένειάς του.

Ακολούθησε η υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου για απειλή με την οποία συνέδεε το περιεχόμενο των μηνυμάτων με τις αναρτήσεις στο Fimotro .

«Στα απειλητικά mail που δέχομαι συχνά χρησιμοποιείται αυτούσια ή άθλια εις βάρος μου φρασεολογία και οι ίδιοι μειωτικοί για το πρόσωπό μου χαρακτηρισμοί ,με τους οποίους το ιστολόγιο Fimotro.blogspot.com στρέφεται εναντίον μου» , αναφέρεται χαρακτηριστικά στη μήνυση που είχε καταθέσει ο πληρεξούσιος δικηγόρος του κ. Παναγιωτόπουλου, Θεόδωρος Μαντάς.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ραίκου μόλις έλαβε γνώση της συγκεκριμένης μήνυσης έδωσε παραγγελία στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να εντοπιστούν οι κάτοχοι των ηλεκτρονικών διευθύνσεων από τις οποίες εστάλησαν τα επίμαχα μηνύματα . Επιπλέον, έδωσε εντολή να εντοπιστούν τα στοιχεία ταυτότητας και τα ηλεκτρονικά ίχνη του ιδιοκτήτη του ιστολογίου Fimotro και στη συνέχεια οι πάροχοι της σύνδεσης που χρησιμοποιήθηκαν .

Η «σκυτάλη» των ερευνών πέρασε στον προϊστάμενο της υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη και με τη συνδρομής της Google εστάλησαν τα κρίσιμα στοιχεία που οδήγησαν στην αποκάλυψη της ταυτότητας του δράστη.

Η ποινική δίωξη και η παραπομπή σε δίκη ευθυγραμμίζεται με την τελευταία γνωμοδότηση ,που φέρει την υπογραφή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανάσιου Κατσιρώδη , για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για αδικήματα που τελούνται μέσω του διαδικτύου.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος κ. Θ. Μαντάς έχει υποβάλει στην Εισαγγελία και αίτημα για σύντομο προσδιορισμό της δίκης στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών , που θα κρίνει την πρώτη δίωξη σε βάρος του Γ. Παπαγιάννη .

tanea
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top