Ο Φασουλής πάει τελικά Επίδαυρο

0

Ένας μαραθώνιος διπλωματικών…πολιτιστικών χειρισμών οδήγησαν σε αίσιο τέλος το θέμα της Επιδαύρου. Κι έτσι εκεί που το πιο περίοπτο αρχαίο θέατρο της χώρας ήταν έτοιμο
να αναστείλει οριστικά τη λειτουργία του για το φετινό καλοκαίρι, τελικά θα
καταφέρει να διατηρήσει και φέτος τον τελετουργικό του χαρακτήρα έστω και χωρίς τα «Μικρά Διονύσια», την «εορταστική» παράσταση του ΚΘΒΕ.

Τελικά ο Σταμάτης Φασουλής και η άκρως εντυπωσιακή παράσταση του-παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου- με πολυπληθή θίασο και ένα επίσης άκρως πρωτότυπο θέμα θα ανέβει στην Επίδαυρο, στις 15 και 16 Ιουλίου. Πρόκειται για ένα συμπίλημα από αρχαία κείμενα που ουσιαστικά σκοπό έχουν να παρουσιάσουν έναν περιπλανώμενο θίασο σε μια ρωμαϊκή αυτοκρατορία του 2ο μ.Χ. αιώνα με προφανείς, ωστόσο, αναφορές στην Ελλάδα του σήμερα. Ο Σταμάτης Φασουλής ως πρωτεργάτης του έργου υπογράφει τη σκηνοθεσία αλλά και τη δραματουργική επεξεργασία επιλέγοντας ο ίδιος όλα αυτά τα υπέροχα κείμενα και ενώνοντας τα σε ένα ενιαίο στόρι.

Πάντως το παρασκήνιο θέλει τον γνωστό δημιουργό να έχει χτυπήσει κόκκινο ύστερα από την αγωνία των τελευταίων ημερών για την τύχη της φιλόδοξης παράστασης του. Ευτυχώς όμως οι διαπραγματεύσεις που έκριναν το μέλλον των «Σκηνοβατών» είχαν αίσιο τέλος και έτσι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κ. Γιάννης Χουβαρδάς σε συνεννόηση με τον Υπουργό Πολιτισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο, μπόρεσαν να μεταπείσουν τους υπό απεργία ηθοποιούς του Εθνικού υποσχόμενοι ότι θα ικανοποιηθούν οι όροι τους εντός του καλοκαιριού.

Το Εθνικό αναμένεται δηλαδή όπως και το ΚΘΒΕ, να εξαιρεθούν από τον νόμο περί ΔΕΚΟ και να μπορέσουν έτσι να διεκδικήσουν τα εκτός έδρας και άλλα περαιτέρω προνόμια-που για τους ηθοποιούς απλώς συνιστούν βασικό μισθό. Όσο για τον Φασουλή, καθώς φαίνεται, δεν τα έβαλε με λιοντάρια και άλλα ρωμαϊκά τινά στα εκτός θεάτρου αλλά υπόσχεται να τα μεταφέρει, κυριολεκτικά, και στην αρένα…της Επιδαύρου.

Στους «Σκηνοβάτες» πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι: Νένα Μεντή, Σοφία Φιλιππίδου, Νίκος Κουρής, Τάνια Τρύπη, Ελένη Κοκκίδου, Μάκης Παπαδημητρίου, Λαέρτης Μαλκότσης, Ευαγγελία Μουμούρη, Θανάσης Αλευράς, Σωκράτης Πατσίκας, Αλκηστις Πουλοπούλου, Φοίβος Ριμένας, Μαργαρίτα Λουμάκη, Αγορίτσα Οικονόμου, Γιώργος Δεπάστας, Δημήτρης Τσέλιος, Δήμητρα Σιγάλα, Χρήστος Σπανός, Τζένη Διαγούπη, Ελένη Βεργέτη, Κλειώ - Δανάη Οθωναίου, Μίνως Θεοχάρης, Νάντια Κοντογεώργη, Ηρώ Μπέζου, Σπύρος Ανδρεόπουλος, Αγγελος Τριανταφύλλου, Σπύρος Κυριαζόπουλος, Αντώνης Πασβάντης, Δημήτρης Καπετανάκης, Νεφέλη Κουρή.
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top