Ναι σοκολατόφιλοι μου από σήμερα έχετε ακόμη ένα λόγο να χαμογελάτε αφού Βρετανοί επιστήμονες από το Engineering and Physical Sciences Research Council αναπτύσσουν πειραματικά στο University of Exeter έναν νέο εκτυπωτή που έχει στόχο να αλλάξει μια για πάντα τον τρόπο παρασκευής σοκολάτας.
Ο Δρ. Λιάγκ Χάο που ηγείται της ερευνητικής ομάδας, δήλωσε ότι επέλεξαν το συγκεκριμένο υλικό γιατί είναι αρκετά οικονομικό και δεν αφήνει απόβλητα. Αυτό που τους έκανε λίγο την ζωή δυσκολότερη ήταν η θέρμανση και η ψύξη του υλικού, μιας και πρέπει να γίνεται με μεγάλη ακρίβεια.
Στόχος τους... να αναπτυχθεί το ηλεκτρονικό εμπόριο σοκολάτας, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να παραγγείλουν σοκολάτες σε όποιο σχήμα θέλουν –ακόμα και σε σχέδια που έχουν δημιουργήσει και φανταστεί μόνοι τους.
Μετά την τελειοποίηση του 3D εκτυπωτή σοκολάτας, ο Δρ. Liang Hao ευελπιστεί η τεχνολογία να μπορεί να αξιοποιηθεί και για τη δημιουργία άλλων προϊόντων, όπως για παράδειγμα κοσμημάτων.
Το βίντεο που ακολουθεί μάλλον θα σας οδηγήσει στο κοντινότερο σας ζαχαροπλαστείο.
www.lay-out.gr
Και τα μελάνια θα είναι λευκή και μαύρη σοκολάτα.
ΑπάντησηΔιαγραφή@Συμβατα μελανια
ΑπάντησηΔιαγραφήτέλειο