υπάρχει διατροφικό πλεονέκτημα από την κατανάλωση βιολογικών τροφίμων.
Διάφορες μελέτες έδειξαν πως τα βιολογικά τρόφιμα δεν υπερτερούν σημαντικά σε βιταμίνες και μέταλλα.
Τα αντιοξειδωτικά επίπεδα της πολυφαινόλης, είναι παρόμοια τόσο στα βιολογικά όσο και στα «κανονικής καλλιέργειας» προϊόντα παραγωγής, όπως είναι τα καρότα, οι πατάτες και τα κρεμμύδια.
Οι αθλούμενοι μπορούν βέβαια να επιλέξουν κάποια προϊόντα στην βιολογική μορφή τους, όμως η εν συνόλω έρευνα δείχνει ότι δεν υπάρχει και μεγάλη διαφορά.
Με τιμή.
Κριαράς Νικόλαος.
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.
newsdiet
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.