Τσοχατζόπουλος: «Ο Γιώργος δεν είναι ΠΑΣΟΚ»

2
Τσοχατζόπουλος: «Ο Γιώργος δεν είναι ΠΑΣΟΚ» Με τη φράση «αυτό δεν είναι το ΠΑΣΟΚ, αυτό δεν είναι το κόμμα μου» ο Ακης Τσοχατζόπουλος εξαπολύει σφοδρή κριτική στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και στον Γιώργο Παπανδρέου κάνοντας λόγο για κατασκευασμένα κουρελόχαρτα κάθαρσης και για ΠΑΣΟΚ που είναι ΠΑΣΟΚ που είναι πολιτικά παραμορφωμένο,
κοινωνικά απομονωμένο, δημοκρατικά και οργανωτικά αποστεωμένο.

Ανάμεσα στα άλλα ο κ.Τσοχατζόπουλος αναφέρει στην ομιλία του στη Βουλή:

"Ήδη από το 2007 η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στάθηκε απέναντί μου, αναβιώνοντας το κλίμα μη συμπόρευσης της εποχής Σημίτη μετά το 2000. Σε αυτό το κλίμα πάτησαν τα γνωστά παράκεντρα εξουσίας του ΠΑΣΟΚ που καθοδήγησαν τη σημερινή σκευωρία και μάλιστα σε πλήρη συνεργασία με τη Ν.Δ.

Νομίζουν ότι έτσι βρήκαν το μέσο για να εκτονώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση και να αποπροσανατολίσουν το λαό. Δεν μπορούν όμως πια να κοροϊδέψουν ξανά τους πολίτες.

Θεωρούν ότι χτυπώντας και εξοντώνοντας εμένα θα «ματώσουν» αρκετά, ώστε να γλιτώσουν οι ίδιοι. 
Θεωρούν ότι με κατασκευασμένα κουρελόχαρτα κάθαρσης θα πετύχουν το στόχο τους. Θέλουν να αποπροσανατολίσουν, γιατί στο όνομα διάσωσής της χώρας από τη χρεοκοπία, δυστυχώς προσφέρουν μέχρι σήμερα μόνο την πολιτική που καταδικάζει στην ανεργία χιλιάδες πολίτες, φτωχαίνει τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία και διαλύει την κοινωνική συνοχή.

Στο δικό μου πρόσωπο χτυπούν, περισσότερο κι από εμένα, αυτό που από την αρχή θεώρησαν αντίπαλό τους: όσα εξέφρασα μέσα στο ΠΑΣΟΚ και στην ελληνική κοινωνία.

Με τη δική μου ενοχοποίηση ενοχοποιούν το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, την περίοδο που ως αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση πήγε τον τόπο μπροστά, υπερασπίστηκε και διεύρυνε τις λαϊκές κατακτήσεις, έδωσε προοπτική και ελπίδα στους πολίτες, πραγματοποίησε τα μεγάλα άλματα για την ελληνική κοινωνία.

Ξέρετε, όλοι γνωριζόμαστε σε αυτό τον τόπο. Στο ΠΑΣΟΚ κάποτε, όταν διέθετε ισχυρές κοινωνικές αναφορές, υπήρχαν ιδεολογικές και πολιτικές αντιπαραθέσεις, με απόψεις  και θέσεις. Νιώθω περήφανος, γιατί στην ιστορική διαδρομή του Κινήματος, μαζί με πολλούς άλλους, εκφράσαμε μια ιδεολογική και πολιτική άποψη που απηχούσε τις διαθέσεις της πλειοψηφίας όχι μόνο του κόμματος, αλλά και της κοινωνίας. Επιχείρησαν και τότε να με γκρεμίσουν. Με νίκησαν, αλλά δεν κατάφεραν να με γκρεμίσουν.

Σήμερα το λεγόμενο ΠΑΣΟΚ, πολιτικά παραμορφωμένο, κοινωνικά απομονωμένο, δημοκρατικά και οργανωτικά αποστεωμένο, κατέληξε σε αυτό που λέει ο λαός «κακό χωριό τα λίγα σπίτια» και σε «ενός ανδρός αρχή». Για αυτό, αυτοί που διαχειρίζονται σήμερα τις τύχες του νομίζουν ότι θα εκτονώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση, προσφέροντας την ζητούμενη κάθαρση στη βολική για αυτούς «συσκευασία» της δικής μου ενοχοποίησης.
 Θα τους απογοητεύσω, γιατί είμαι αθώος. Όσο κι αν προσπαθήσουν δεν θα καταφέρουν να με κάνουν τον «βολικό ένοχο» που ονειρεύονται..

Μετά από όσα συνέβησαν στη χώρα το τελευταίο διάστημα, μετά από όσα συνέβησαν με την Επιτροπή, μετά από αυτό το πόρισμα, ειλικρινά δεν νιώθω ούτε οργή, ούτε λύπη. Είμαι ήσυχος με τη συνείδησή μου. Γιατί δεν με παραπέμπει το κόμμα μου. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΟΥ, δεν είναι το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε ποτέ να καταστεί συνώνυμο του μαρτυρίου του ελληνικού λαού.

Εγώ πάντως είμαι και θα παραμείνω ΠΑΣΟΚ. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της ευρωπαϊκής και ελληνικής κρίσης, οι πολιτικές ΠΑΣΟΚ αναδεικνύονται σε διέξοδο και λύση για όλα».

newpost
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  1. Ούτε αναμεταξύ τους δεν ξέρουν τι είναι ο ένας και τι είναι ο άλλος. Ερμαφρόδιτη κατάσταση... Έχουν χάσει την μπάλα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/7/11, 10:37 π.μ.

    @marilenazogκαι μη χειροτερα μαριλενα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου
To Top