παρουσιάζοντας κλασσικές – παραδοσιακές συνταγές!
Υλικά :
1 κιλό βερικοκα
700 γραμμάρια ζάχαρη
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Πλένω πολύ καλά τα βερίκοκα, βγάζω τα κουκούτσια τους και κόβω το καθένα σε τέσσερα - πέντε κομμάτια. Βάζω στη φωτιά μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη, τα βερίκοκα και το νερό και τα αφήνω να βράσουν για 20 - 25 λεπτά. Ανακατεύω μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτω το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό λεμονιού και αφήνω τα υλικά στη φωτιά για 2 - 3 λεπτά ακόμη. Σβήνω τη φωτιά και αφήνω την μαρμελάδα για 12 ώρες να κρυώσει τελείως. Τη βάζω σε βάζα και μετά στο ψυγείο.
Σημείωση: Αν θέλω προσθέτω λίγη ακόμη ζάχαρη.
H Ρένα της Φτελιάς
ellispoint
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.