Παρθενική πτήση για Νέα Υόρκη

0

Την πρώτη της πτήση από την Αθήνα με προορισμό τη Νέα Υόρκη πραγματοποίησε χθες η εταιρία Hellenic Imperial Airways. Το αεροπλάνο Μπόινγκ 747 (τζάμπο) έφτασε στο
αεροδρόμιο Κένεντι στις 9:20 το βράδυ (τοπική ώρα), δέκα λεπτά νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα άφιξής του. Υστερα από δυο ώρες, αναμενόταν να αναχωρήσει, επιστρέφοντας στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Από τότε που σταμάτησε η πτήση της Ολυμπιακής, πριν από δυο χρόνια περίπου, η ελληνική σημαία κυματίζει ξανά από χθες στην είσοδο του διεθνούς αεροδρομίου Κένεντι. "Φιλοδοξούμε να καλύψουμε το κενό που είχε δημιουργηθεί" δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός διευθυντής της Hellenic Imperial Airways, Κώστας Μαυρίκης, επισημαίνοντας ότι "ξεκινάμε με τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα και, ανάλογα με τη ζήτηση, στόχος μας είναι να καθιερώσουμε καθημερινή πτήση Αθήνα-Νέα Υόρκη και αντιστρόφως".

Ο κ. Μαυρίκης, ο οποίος διετέλεσε γενικός διευθυντής της Ολυμπιακής πριν ιδιωτικοποιηθεί, ενώ υπηρέτησε και διευθυντής της εταιρίας στη Νέα Υόρκη, αναφέρει ότι για τη συγκεκριμένη πτήση θα πετούν Airbus 340, κατασκευής από 2001 μέχρι 2003. Επειδή όμως υπήρξε κάποια καθυστέρηση στην παράδοση, θα χρησιμοποιηθούν σε μια με δυο βδομάδες, σημειώνοντας παράλληλα ότι "με την έναρξη λειτουργίας του νέου δρομολογίου, ελπίζουμε ότι θα συμβάλλουμε στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα. Πάντως, η ανταπόκριση της Ομογένειας είναι συγκινητική".

Ο Γενικός Διευθυντής της συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρίας υποστηρίζει ότι "κάθε επιβάτης δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια των πτήσεων. Έτσι, φροντίσαμε να εξασφαλίσουμε έμπειρους πιλότους, μηχανικούς και μέλη πληρώματος. Οι περισσότεροι προέρχονται από την παλαιά Ολυμπιακή. Επίσης, τα εισιτήριά μας είναι πιο φθηνά. Τα τελευταία δυο χρόνια, λόγω έλλειψης ανταγωνισμού, οι τιμές είχαν ανεβεί πολύ".

"Σημαντικό πλεονέκτημα της πτήσης", όπως λέει ο κ. Μαυρίκης, "είναι η άνεση της οικονομικής θέσης, γιατί ενώ τα αεροπλάνα που πραγματοποιούσαν την πτήση της Ολυμπιακής είχαν για τον ίδιο χώρο 263 καθίσματα, τα δικά μας αεροπλάνα έχουν 217 καθίσματα. Στη διακεκριμένη θέση θα υπάρχουν δυο επίπεδα, με οκτώ καθίσματα πρώτης θέσης που θα γίνονται κρεβάτια και άλλα 24 καθίσματα για θέσεις μπίζνες".

Περιφερειακός διευθυντής της εταιρίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο Γιώργος Κεσσανής. Οι τέσσερις πτήσεις της εβδομάδας έχουν προγραμματιστεί για Δευτέρα, Τετάρτη Παρασκευή και Σάββατο. Η αναχώρηση της πτήσης από Αθήνα θα γίνεται στις 5:30 το απόγευμα και η ώρα άφιξης στο αεροδρόμιο Κένεντι θα είναι στις 9:30 το βράδυ (τοπική ώρα). Από τη Νέα Υόρκη θα αναχωρεί στις 11:30 το βράδυ (τοπική ώρα) και θα φθάνει στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" στις 5:00 το απόγευμα.

zougla

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top