Ελλάδα.
Αναφέρουν μάλιστα ότι η... κρίση χρέους στην Ευρώπη έχει προκαλέσει το διαχωρισμό μεταξύ των χωρών και έχει πάρει τη μορφή ενός έργου ηθικής που θέτει την άσωτη περιφέρεια -ειδικά την Ελλάδα και την Ιρλανδία- απέναντι στο υπεύθυνο κέντρο -ειδικά τη Γερμανία-.
Το πνεύμα που κυριαρχεί είναι η συμμόρφωση των ασώτων και η χρηματοδότηση από τους σώφρονες, εικόνα που σύμφωνα με τους Financial Times είναι αληθινή σε έναν βαθμό.
Η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία ακολούθησαν μη βιώσιμες στρατηγικές και ζούσαν με παραπάνω από όσα μπορούσαν επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
"Αυτό, όμως, δεν είναι όλη η αλήθεια. Το ευρώ είναι καλό για τη Γερμανία, ειδικά για τις εξαγωγές της, γιατί είναι ασθενέστερο από όσο θα ήταν το γερμανικό μάρκο, επειδή ακριβώς περιλαμβάνει την Ελλάδα και την Ιρλανδία", συνεχίζει ο συντάκτης.
Μάλιστα για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς θέτει το ερώτημα πού θα βρισκόταν το μάρκο πριν από την κρίση και πού σήμερα αν δεν υπήρχε το ευρώ, δίνοντας την απάντηση πως η Γερμανία δεν θα προχωρούσε απτόητη με ρυθμό ανάπτυξης 4% αν δεν υπήρχε το κοινό νόμισμα.
Σημειώνεται, τέλος, ότι οι γερμανικές τράπεζες έχουν αποσύρει περίπου το ένα τρίτο των επενδύσεων που είχαν σε ελληνικά ομόλογα από το Μάιο του 2010 μέχρι σήμερα.
nonews-news
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.