ΠΑΣΟΚ: "Όχι" στο Μεσοπρόθεσμο από δύο

0

Την πρόθεσή του να καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο και στη συνέχεια, πιθανότατα, να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα εξέφρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θωμάς
Ρομπόπουλος σε δηλώσεις του το πρωί στα ραδιοσταθμό Real fm. «Δε μασάω από την απειλή ότι δε θα δοθεί η πέμπτη δόση», είπε χαρακτηριστικά.

Αλλά και ο βουλευτής Αλέκος Αθανασιάδης επανέλαβε ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα μιλώντας στο πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. «Θα θυσιαστώ για δει κάτι καλύτερο η κοινωνία», είπε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ.

Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τη στάση που θα τηρήσει στο μεσοπρόθεσμο άφησε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο ραδιοσταθμό "Βήμα 99,5". "Ανοιχτό είναι το θέμα. Παρακολουθώ με πολλή προσοχή τι συντελείται μέσα στην κοινωνία και σήμερα στην ομιλία μου στη Βουλή έβαλα θέματα και είπα ότι αυτή τη στιγμή συντελείται μια διεργασία στην κοινωνία ότι εγώ δεν έχω να χάσω τίποτα. Και αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο για την κοινωνική γαλήνη". Και για τον εφαρμοστικό νόμο, πρόσθεσε, ισχύουν τα ίδια είπε αφού "ο εφαρμοστικός νόμος τι διαφορά έχει; Υλοποιεί και εξειδικεύει το μεσοπρόθεσμο. Ό,τι αποφασιστεί κυρίως, θα έχει σημασία και για τα δύο".

Ο βουλευτής Καρδίτσας, Νίκος Σαλαγιάννης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα 99,5 ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο κ. Βενιζέλος δεν έκανε αλλαγές. Διεκπεραίωσε μια υπόθεση που σε μεγάλο βαθμό ήταν διαμορφωμένη. Αυτή τη στιγμή, το πρόβλημα που υπάρχει στο πολιτικό σύστημα είναι ότι οι γέφυρες επικοινωνίας με τον κόσμο κόβονται κάθε μέρα και πιο πολύ. Δεν πιστεύει κανένας κανέναν. Μιλάμε και δεν μας ακούει κανένας. Και κανένας Βενιζέλος δεν πρόκειται να αλλάξει τα πράγματα και να απαλλάξει το μεσαίο στρώμα της κοινωνίας αν δεν πιάσει πρώτα τη φοροδιαφυγή και τη σπατάλη. Δεν το κάναμε 20 μήνες, αλλά δεν προετοιμάσαμε και έναν μηχανισμό. Και αυτό δεν είναι ανικανότητα ή αναποτελεσματικότητα. Είναι πολιτική ανηθικότητα. Μας βασανίζει όλους ότι θα χρειαστούν και άλλα μέτρα, αν δεν υπάρξει ένα μνημόνιο ανάπτυξης».

Σημειώνεται ότι για να υπερψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο και ο εφαρμοστικός νόμος απαιτούνται 151 ψήφοι. Αυτή τη στιγμή, όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, υπέρ αναμένεται να ψηφίσουν οι 153 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν καταστήσει σαφή την πρόθεση τους να καταψηφίσουν.

Όλοι πλην της Ντόρας Μπακογιάννη, το κόμμα της οποίας συνεδριάζει το Σάββατο προκειμένου να αποφασίσει τι θα πράξει στη ψηφοφορία της προσεχούς εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου έχει τεθεί ως όρος από την ΕΕ και το ΔΝΤ για την εκταμίευση της 5ης δόσης, αλλά και του νέου "πακέτου- μαμούθ", το οποίο συμφωνήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής.

Ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, σε συνάντηση του με τους ισχυρούς της ΕΕ, δεσμεύτηκε για την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top