«Βράζει» και πάλι η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ λόγω Μεσοπρόθεσμου

0

Επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα του Μεσοπρόθεσμου εξέφρασαν και σήμερα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετείχαν στη σημερινή συνεδρίαση του αρμόδιου κοινοβουλευτικού τομέα εργασίας του ΠΑΣΟΚ, παρά την αλλαγή προσώπων στο οικονομικό επιτελείο και
 την πρόσφατη παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Η Βάσω Παπανδρέου άσκησε και σήμερα κριτική στην οικονομική πολιτική, έχοντας αυτή τη φορά απέναντί της όχι τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αλλά τον Ευάγγελο Βενιζέλο. «Δεν υπάρχει ορίζοντας, δεν ξέρω που πάμε», φέρεται να είπε και να εκτίμησε ότι η χώρα δεν «βγαίνει» αν είναι υποχρεωμένη να πληρώνει 23 δισ. ευρώ τόκους τον χρόνο.

Πρότεινε τα μέτρα και οι συμφωνίες με τους δανειστές να μην κυρώνονται μόνο με την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών, αλλά να έρχονται προς ψήφιση στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ανδρέας Μακρυπίδης αμφισβήτησε ότι θα εισπραχθούν 5 δισ. από αποκρατικοποιήσεις έως το τέλος του έτους και υπογράμμισε πως «αν για την κάλυψη του κενού χρειαστεί η λήψη νέων εισπρακτικών μέτρων το 2012, αυτό θα είναι η «ταφόπλακα» της αξιοπιστίας και της αποτελεσματικότητάς μας».

Αμφιβολίες για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων φέρεται να εξε΄φρασε και η Τόνια Αντωνίου, η οποία διερωτήθηκε τι έχει κάνει η κυβέρνηση τους τελευταίους 18 μήνες για την Ανάπτυξη.

«Δεν γίνεται τρεις μέρες πριν, να μην ξέρουμε τα μέτρα που θα ψηφίσουμε», δήλωσε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Νίκος Σαλαγιάννης και πρόσθεσε ότι «αδιανόητο, να λέμε επί 18 μήνες ότι δεν μπορούμε να χτυπήσουμε την φοροδιαφυγή».

Ένταση δημιουργήθηκε ανάμεσα στον Μίμη Ανδρουλάκη και τη Μιλένα Αποστολάκη. «Μας μιλάτε μόνο για φόρους», φέρεται να είπε ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και να ζήτησε να κλείσουν «παρασιτικοί» οργανισμοί του Δημοσίου, στελέχη των οποίων αμείβονται με 6.000 ευρώ τον μήνα. «Μίμη, υπάρχουν κι άνθρωποι που αμείβονται με 800 ευρώ τον μήνα», παρενέβη η κ. Αποστολάκη για να λάβει την απάντηση, «εσείς τους διορίσατε».

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευαγ. Βενιζέλος, αποχώρησε για λίγα λεπτά από την αίθουσα, προκειμένου να συνανητθεί με τον πρωθυπουργό, ο οποίος στη συνέχεια αναχώρησε για τη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.

Νωρίτερα, συναντήθηκε με το κλιμάκιο της τρόικας που βρίσκεται στην Αθήνα.

Οι προτάσεις

Οι βουλευτές της συμπολίτευσης πρότειναν νέες τροποποιήσεις στο Μεσοπρόθεσμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατετέθη πρόταση για επιβολή έκτακτης εισφοράς κοινωνικής αλληλεγγύης ύψους 5% στα πολύ υψηλά εισοδήματα και σε όσους ασκούν δημόσια διοίκηση, δηλαδή σε δήμαρχους, περιφερειάρχες και υψηλόβαθμα στελέχη της κρατικής μηχανής.

Δικαιότερους φορολογικούς συντελεστές, συντονισμό των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης, πρότεινε ο Χρήστος Μαγκούφης.

Την κατάργηση του «πόθεν έσχες» προκειμένου να κινηθεί η αγορά, ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες η Κατερίνα Μπατζελή.

Το απόγευμα οι ανακοινώσεις

Μετά το τέλος της συνεδρίασης του ΚΤΕ, ο Ευαγ. Βενιζέλος, θα συναντηθεί εκ νέου με την τρόικα και στις 17.00 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Οικονομικών.

tsantiri
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top