«Ραγίζει» η μονιμότητα στο Δημόσιο

0
Την κατάργηση 40 δημοσίων οργανισμών, οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της Αντιπροεδρίας της κυβέρνησης για παρουσίαση των οικονομικών τους στοιχείων, προανήγγειλε με δηλώσεις του στην ΝΕΤ, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, τασσόμενος παράλληλα υπέρ του
περιορισμού της μονιμότητας στο Δημόσιο σε ελάχιστες υπηρεσίες.
Την κατάργηση 40 δημόσιων φορέων οι οποίοι, παρά το σχετικό αίτημα που τους διατυπώθηκε από την αντιπροεδρία της κυβέρνησης, δεν παρέδωσαν τα στοιχεία της οικονομικής τους διαχείρησης, προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ.Πάγκαλος, συνδέοντας άμεσα την πορεία των αποκρατικοποιήσεων με τη δυνατότητα απολύσεων στο Δημόσιο.
Χαρακτηρίζοντας "δεδομένες" τις αποκρατικοποιήσεις, ο Θ. Πάγκαλος τόνισε ότι εμπόδιο για την υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων είναι η δυνατότητα απολύσεων.
"Όποιος δημόσιος οργανισμός δεν δίνει στοιχεία κλείνει", δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, προσθέτοντας:
"Δεν θα λείψει από την Ελλάδα κανένας οργανισμός επικεφαλής του οποίου είναι ένας τεμπέλης".
Οι κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων, στις οποίες κατά τον Θ. Πάγκαλο, πρέπει να διατηρηθεί η μονιμότητα είναι "οι αστυνομικοί, οι στρατιωτικοί, οι εκπαιδευτικοί, άντε και οι εφοριακοί", ενώ προσέθεσε χαρακτηριστικά:
"Δεν καταλαβαίνω γιατί οι τραπεζοκόμοι πρέπει να είναι μόνιμοι υπάλληλοι".
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε "δεδομένες" τις αποκρατικοιήσεις συνδέοντάς τις άμεσα με την άρση της μονιμότητας στο δημόσιο και τη λειτουργία τους με ανταγωνιστικούς όρους.
Τέλος, τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει το "διευθυντικό δικαίωμα" στους οργανισμούς για απολύσεις.
"Κατηγορώ" κατά Σαμαρά
Αναφερόμενος στις δραματικές πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών και συγκεκριμένα στο "ναυάγιο" των συνομιλιών για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, ο Θ.Πάγκαλος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση υπέβαλε πρόταση πανεθνικής συνεργασίας, την οποία απέρριψαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ εκτίμησε πως μια κυβέρνηση συνεργασίας θα μπορούσε να προχωρήσει στην μείωση του ελλείμματος.
Ο Θ.Πάγκαλος απέδωσε στον Αντώνη Σαμαρά την ευθύνη για την μη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, τονίζοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, διέρρευσε την συζήτηση στα ΜΜΕ, γεγονός που, όπως είπε, τίναξε στον αέρα την όλη συζήτηση.
Όσον αφορά τις παραιτήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ τις απέδωσε στο βάρος της ψυχολογικής πίεσης των κοινωνικών αντιδράσεων που δέχτηκαν στις περιφέρειες τους, λέγοντας ότι κατανοεί και σέβεται τη στάση τους.
Σφορδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ
Ακόμη εξαπέλυσε νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις αποδοκιμασίες και προπηλακισμούς πολιτικών, χαρακτηρίζοντάς τον ως "κόμμα των τραμπούκων".
"Δεν μου έχει ξανατύχει ένα πολιτικό κόμμα να υποστηρίζει από πίσω τακτικές τραμπουκισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα των τραμπούκων. Ο Τσίπρας και η εφημερίδα του εμπνέουν τους τραμπούκους. Ο ΣΥΡΙΖΑ αγκάλιασε αυτούς που επιτέθηκαν στον Χατζηδάκη. Δεν τους κατήγγειλε. Βρίσκομαι σε τερατώδη θέση όταν πρέπει να διασχίσω την πλατεία Συντάγματος. Θίγει την αξιοπρέπεια μου"τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Θ. Πάγκαλος.
Σχετικά με το κίνημα των αγανακτισμένων, είπε ότι υπάρχει μεγάλη απογοήτευση την οποία λαμβάνει υπόψη της η κυβέρνηση, στηλιτεύοντας πάντως τη στάση ορισμένων ομάδων.
Άντιδράσεις ΚΚΕ, ΣΥΝ
"Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επιβεβαίωσε ότι η κυβερνητική συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και άλλων προθύμων προετοιμάζεται, για να επιβάλουν στο λαό τα βάρβαρα μέτρα. Όλα τα άλλα που για πολλοστή φορά είπε, με το γνωστό του ύφος, δεν αξίζουν απάντησης", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, για την συνέντευξη του Θ. Πάγκαλου.
Απαντώντας ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Δ. Βίτσας, στα όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, έκανε λόγο για "ακατάσχετο υβρεολόγιο, εν είδει προγραμματικών δηλώσεων" από τον κ. Πάγκαλο.
"Δεν πρόκειται περί εμμονής ή γραφικότητας του ιδίου, αλλά περί επικίνδυνης αντιδημοκρατικής τακτικής", τόνισε ο κ. Βίτσας και πρόσθεσε ότι "ο κ. Πάγκαλος, καθισμένος πάνω στη βουλευτική του ασυλία, θεωρεί δικαίωμά του να βρίζει και να συκοφαντεί. Ίσως πιστεύει πως με αυτόν τον τρόπο μπορεί να κρύψει τη βία που ασκεί η κυβέρνηση ενάντια στους εργαζόμενους και την τεράστια πλειοψηφία της κοινωνίας, ενάντια στην αξιοπρέπεια και την ιστορία του λαού μας".
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top