γεύσης για τη ζάχαρη.
Αν δώσεις σε έναν σκύλο ένα κόκκαλο ή μια καραμέλα θα ενθουσιαστεί και με τα δύο. Οι άνθρωποι επίσης ενθουσιάζονται με τη γεύση της ζάχαρης και αυτό συμβαίνει επειδή στις γλώσσες των περισσοτέρων θηλαστικών υπάρχουν εξειδικεύμενοι υποδοχείς στους γευστικούς κάλυκες (μικρά οργανίδια που είναι εξειδικευμένα στην ανίχνευση της γεύσης), οι οποίοι λαμβάνουν τις γλυκές γεύσεις και αποστέλλουν ένα ευχάριστο σήμα στον εγκέφαλο.
Οι υποδοχείς αυτοί περιλαμβάνουν ένα ζεύγος από πρωτεΐνες, οι οποίες λέγονται T1R2 και T1R3 και είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους. Όταν η ζάχαρη προσδένεται σε αυτούς τους υποδοχείς, προκαλούν μια αλυσίδα γεγονότων μέσα στο κύτταρο, τα οποία τελικά εκπέμπουν το σήμα της γλυκιάς αίσθησης.
Οι επιστήμονες αρχικά παρατήρησαν την αποστροφή των γατών για τα γλυκά τη δεκαετία του 1970. Κανείς ομως δεν μπορούσε να εξηγήσει, γιατί οι οικόσιτες γάτες (Felis silvestris catus) δεν νοιάζονται για τα γλυκά.
clopyandpaste
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.