Σπαρακτικό φινάλε, μοναδικές ερμηνείες!

0

Ένα επεισόδιο πριν το τέλος και το τραγικό φινάλε γράφτηκε χθες βράδυ στο «Νησί» με την Άννα (Ευγενία Δημητροπούλου) να βρίσκει το θάνατο από τα χέρια του
 ίδιου της του άντρα. «Ποτέ μου δε σ’ αγάπησα», είπε η Άννα στον Ανδρέα (Γιάννης Στάνκογλου) και η φράση αυτή ήταν αρκετή, ώστε να γραφτεί η τελευταία πράξη του δράματος!

Θύτης και θύμα τυφλωμένοι από το πάθος τους θα κλείσουν κάθε πόρτα στη λογική και θα ορίσουν τις μοίρες τους αλλά και τις μοίρες των οικογενειών τους. Η οικογένεια Βανδουλάκη αποδεκατίζεται, με τον Αντρέα να πεθαίνει στη φυλακή και τη μητέρα του -μην αντέχοντας το χαμό του μονάκριβού της- να καταλήγει νεκρή στο κρεβάτι της! Ειδικά οι σκηνές με τη μητέρα ήταν συγκλονιστικές, ενώ και ο Γιάννης Στάνκογλου με το απόκοσμο βλέμμα του μέσα στη φυλακή χαράχτηκε βαθιά ως εικόνα μέσα μας.

Όσο για το γερο-βαρκάρη Γιώργη; Η χαρά του για την επιστροφή της αγαπημένης Μαρίας από τη Σπιναλόγκα, επισκιάζεται από το θάνατο της μικρής του και ατίθασης Άννας! Κρατώντας το άψυχο κορμί της στα χέρια του αναρωτιέται: «γιατί»! Πολλά ψιθυρίζονται για την Άννα, αλλά ο άμοιρος πατέρας δεν θέλει να τα πιστέψει… δεν το αντέχει! Και ενώ η χαρά δίνει τη θέση της στο θρήνο, αυτή τη φορά θα γίνει το αντίθετο και η ευτυχία θα χτυπήσει την πόρτα της οικογένειας του Γιώργη. Η Μαρία παντρεύεται το μοναδικό άντρα που αγάπησε στη ζωή της, τον άνθρωπο που την έσωσε από τη λέπρα και της στάθηκε όσο κανένας όσο βρισκόταν στη Σπιναλόγκα, το γιατρό Κυρίτση.Η τύχη όμως χαμογελά και στη μικρή Σοφία… αφού η Μαρία αποφασίζει να την πάρει σπίτι της και κατά κάποιον τρόπο να την υιοθετήσει, αφού έχει μείνει ορφανή.

Ο Στέλιος Μάινας για μία ακόμη φορά έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας. Ακροβατώντας μεταξύ ευτυχίας και απελπισίας, ήταν εξίσου εξαιρετικός, τόσο όταν σπάραζε για το νεκρό παιδί του, όσο και όταν μέθαγε από χαρά για την τύχη της Μαρίας του.

Τα βλέμματα τώρα στρέφονται στο τελευταίο επεισόδιο για το οποίο ήδη λάβαμε μία πρώτη γεύση από το καλογυρισμένο τρέιλερ.


Οι αφηγήσεις της κυρίας Φωτεινής προς τη νεαρή Αλέξις ολοκληρώνονται…Μέσα από αυτό το μακρύ ταξίδι στο παρελθόν, η Αλέξις θα καταλήξει να καταλάβει βαθύτερα τη μητέρα της, την εσωστρεφή και μυστικοπαθή Σοφία που ποτέ δεν συμβιβάστηκε με τα μυστικά της οικογένειάς της κι έφτιαξε τη ζωή της μακριά από τον τόπο που της προξένησε τόσο πόνο.

Κάπως έτσι λοιπόν… με μια δυνατή ιστορία πάθους και αγάπης, με σκηνές που όμοιές τους -τολμούμε να πούμε- δεν έχουμε ξαναδεί στην ελληνική τηλεόραση και με ερμηνείες που αγγίζουν βαθιά την ψυχή του τηλεθεατή, κάπως έτσι λοιπόν… εξηγείται και η τεράστια επιτυχία του αγαπημένου μας «Νησιού» που μετά τόσες Δευτέρες συγκίνησης φτάνει στο τέλος του, επιβεβαιώνοντας πως τελικά το κοινό ξέρει να εκτιμά και να επιβραβεύει τις καλές δουλειές!

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top