Στα γραπτά καλός είσαι Μανώλη. Στα προφορικά...

0

Γιατρέ μου, μήπως δεν είμαι καλά; Διαβάζω Μανώλη Καψή και πιάνω τον εαυτό μου, περισσότερο να συμφωνεί παρά να διαφωνεί
μαζί του! Ναι γιατρέ μου, με τον γνωστό Μανώλη Καψή.

Τον τηλεδημοσιογράφο του Mega, τον οποίο έχουν φτάσει να του πούνε κατάμουτρα ότι ασκεί με μεγάλη επιτυχία τον ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Το χειρότερο- γιατρέ μου, είναι ότι συμφωνώ με πολλά από τα όσα σούρει στην Κυβέρνηση. Ναι γιατρέ μου, αυτή την Κυβέρνηση, του Γιώργου Παπανδρέου.

Τι είπες γιατρέ μου; Ότι μάλλον κάτι έχει πάθει ο Μανόλης και εγώ είμαι καλά; Ότι είναι καλύτερος στα γραπτά παρά στα προφορικά; Δόξα τον Θεό, γιατρέ μου...
Ακολουθεί το άρθρο του Μανώλη Καψή στο aixmi.gr


Ξυπνήστε ρεεεε

Αισθάνομαι την ανάγκη να φωνάξω «ξυπνήστε ρε!» Δεν απευθύνομαι σε εσάς. Απευθύνομαι, χωρίς να έχω και πολλές ελπίδες ότι θα με ακούσουν, στον πρωθυπουργό και τα μέλη της κυβέρνησης.

Γιατί νιώθω ότι βαδίζουμε με σίγουρα βήματα προς την χρεοκοπία, την αναδιάρθρωση του χρέους και την στάση πληρωμών και θέλω να τους φωνάξω να ξυπνήσουν πριν να είναι αργά. Γιατί σε αντίθεση με διάφορες αναλύσεις, τα κράτη που χρεοκόπησαν ήταν εκείνα- και είναι και η Αργεντινή μέσα σ’ αυτά- που αδυνατούσαν οι πολιτικές τους ελίτ να αναλάβουν το κόστος της μεταρρύθμισης της οικονομίας.

Κι εμείς μπορούμε να σωθούμε μόνο εφόσον ξυπνήσει η κυβέρνηση από τον βαθύ λήθαργο στον οποίο έχει περιπέσει. Και πείσει τους δανειστές μας και τις αγορές ότι θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει την προσπάθεια.

Κάποιες στιγμές αναρωτιέμαι για ορισμένους υπουργούς αν έχουν, πράγματι, καταλάβει πού βρισκόμαστε και τι κινδύνους αντιμετωπίζουμε ή ζουν μέσα σε νιρβάνα.

Δηλαδή, η κυρία Μπιρμπίλη που κάθε τρεις και λίγο παρεμβαίνει για να μας πείσει πόσο πολύ οικολογικά ευαίσθητη είναι, μήπως να μας πει και τι έχει κάνει τόσο καιρό για την απελευθέρωση της ενέργειας που και επενδύσεις θα φέρει και την αγορά εργασίας θα βοηθήσει; Ή επειδή είναι η «κολλητή» του πρωθυπουργού έχει ασυλία; Θέλει να μας πει τι έχει κάνει τόσον καιρό με τον λιγνίτη που μας πιέζει η ευρωπαϊκή ένωση;

Ο πολύς Θόδωρος Πάγκαλος, που κάθε εβδομάδα δίνει και μία συνέντευξη, μήπως να μας πει τι έχει γίνει εκείνο το πρότζεκτ για τις καταργήσεις των άχρηστων οργανισμών του Δημοσίου που απασχολούν προσωπικό χωρίς να προσφέρουν απολύτως τίποτα; Γιατί, αν θυμάμαι καλά, το είχε αναλάβει προσωπικά…

Ο κύριος Παπακωνσταντίνου θέλει, μήπως, να μας εξηγήσει γιατί άφησε τον πρωθυπουργό να διαβάσει εκείνη την ανούσια ομιλία στο υπουργικό συμβούλιο με αναφορές ακόμα και στη μεσογειακή διατροφή την ώρα που οι αγορές διψούσαν για καλές ειδήσεις για αποκρατικοποιήσεις και αμέσως μετά έγινε ο χαμός με τα σπρέντς; Θέλει να μας εξηγήσει γιατί όλες οι αποκρατικοποιήσεις πάνε για το 2012 και όχι για φέτος;

Η κυρία Κατσέλη, που είχε συμβουλεύσει τον πρωθυπουργό να πει προεκλογικά εκείνη την μεγάλη ανοησία για την επαναγορά του ΟΤΕ... Θέλει να μας πει γιατί ενώ χανόμαστε συζητά ακόμα για τον έλεγχο του Δημοσίου στις δήθεν στρατηγικού χαρακτήρα επιχειρήσεις του Δημοσίου; Επειδή υπάρχει, πραγματικά, κάποιος κίνδυνος για την ασφάλεια, την οικονομία ή τον καταναλωτή, ή γιατί έτσι θέλουν οι ψηφοφόροι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ;

Ο Δημήτρης Ρέππας θέλει να μας πει αν έχουν μεταταγεί οι υπεράριθμοι υπάλληλοι του ΟΣΕ και τι περιμένει, επιτέλους; Θέλει να μας εξηγήσει γιατί, ενώ έχει περάσει και έχει γίνει νόμος η απελευθέρωση, δεν έχει δοθεί ούτε μία άδεια στα δημοσίας χρήσης φορτηγά;

Κυρίως, όμως, οφείλει να μας πει ο Πρωθυπουργός αν έχει κατανοήσει σε πόσο κρίσιμο σημείο βρισκόμαστε και αν αντέχει και έχει την θέληση να τελειώσει την δουλειά που ανέλαβε.

newpost
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top