Γ. Ραγκούσης: Δεν θα μετατάσσονται υπάλληλοι με πειθαρχικά παραπτώματα

0
Την απαγόρευση της μετάταξης δημοσίων υπαλλήλων που έχουν υποπέσει αποδεδειγμένα σε πειθαρχικό αδίκημα προωθεί η κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε από τη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών.

Η αξιολόγηση καθίσταται πλέον αυτοσκοπός για την κυβέρνηση, επισήμανε ο κ. Ραγκούσης, επαναλαμβάνοντας ότι θα περάσουν από το ΑΣΕΠ για να κριθούν όσοι θα μεταταγούν, είτε από ΔΕΚΟ, είτε από οργανισμούς
του Δημοσίου που θα καταργηθούν.

Κάλεσε μάλιστα την ΝΔ να πάρει θέση πάνω στο ζήτημα, αν δηλαδή θα πρέπει να συνεχίσει να επιβαρύνεται, όπως είπε, ο προϋπολογισμός του κράτους από την μισθοδοσία ενός κριθέντος, ως ακατάλληλου να μπει στο Δημόσιο, από το ΑΣΕΠ.

Επανέλαβε παράλληλα ότι δεν τίθεται θέμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, μονίμων ή αορίστου χρόνου, αλλά μείωση των μισθοδοτούμενων από το δημόσιο στην επόμενη τριετία, κατά 150.000, από αποχωρήσεις ή εθελούσιες εξόδους.

Απαντώντας εν τω μεταξύ σε σχετικό ερώτημα του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Ραγκούσης γνωστοποίησε ότι το σύνολο των υπαλλήλων που μισθοδοτούνταν από το Δημόσιο ήταν 768.009, συμπεριλαμβανομένων και των αιρετών, ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα είναι σήμερα 670.000.

Με παρέμβασή του, ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε από την πλευρά του να σταματήσει «η σπέκουλα για το 1,5 εκατ. δημοσίους υπαλλήλους», καλώντας την κυβέρνηση να αναζητήσει αλλού «τις δαπάνες και τις σπατάλες».

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι κοροϊδεύει τον κόσμο, αφού, όπως επισήμανε, από τη μία ο Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε στη Βουλή ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, αλλά τα αντίθετα υποστήριξε ο Υπουργός των Οικονομικών, ενώ ο πρωθυπουργός μίλησε για μειώσεις κατά 150.000.

«Υπάρχει επώδυνο σχέδιο να ξεζουμίσουν τη χώρα και μετά να έλθει κι η αναδιάρθρωση», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ αναφορικά με τις μετατάξεις, παρατήρησε ότι το ΑΣΕΠ είναι όργανο για προσλήψεις και όχι για απολύσεις και αυτό που λέει ότι θα πράξει η κυβέρνηση είναι ασύμβατο με το ρόλο της Αρχής.

«Πρέπει να είναι κακόπιστος κάποιος για να μην αποδέχεται ότι δεν πρόκειται για απολύσεις. Αν εννοούσε απολύσεις ο πρωθυπουργός δεν θα το ανέφερε όπως το έπραξε», αντέτεινε ο υπουργός Εσωτερικών.

Απαντώντας στην πρόκληση του υπουργού να τοποθετηθεί η ΝΔ επί του θέματος, ο πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος με τη θέση αυτή της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι είναι αντισυνταγματικό το εγχείρημα.

Έκανε επίσης λόγο για «ευθεία αντισυνταγματικότητα», τονίζοντας ότι δεν μπορεί να γίνει τέτοια αξιολόγηση από το ΑΣΕΠ. Οι μετατάξεις πρέπει να εφαρμοστούν μέσα από τους κανόνες που γνωρίζουμε πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η ΝΔ δεν θα δεχθεί να υπάρξει απόλυση υπαλλήλου μέσα από την κρίση του ΑΣΕΠ, ενώ κάλεσε τον υπουργό «να αφήσει τους λαϊκισμούς».

«Αυτό που συμβαίνει, με όσα υποστηρίζει από τη μία ο Υπουργός των Εσωτερικών και από την άλλη ο Υπουργός των Οικονομικών, είναι στη λογική του μαρτυρίου της σταγόνας. σε ένα προαποφασισμένο σενάριο» σχολίασε τέλος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

naftemporiki
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top