Να αποτραπεί το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων μέσα από ένα κίνημα ευρύτατο

0

Την ριζική αντίθεσή του στην «εκποίηση» της δημόσιας περιουσίας εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης
Τσίπρας, μιλώντας σήμερα σε ημερίδα του κόμματός του για την «νεοφιλελεύθερη επίθεση στον δημόσιο τομέα, τη δημόσια περιουσία και τους εργαζόμενους».

Ο κ. Τσίπρας αν και εξέφρασε αμφιβολίες κατά πόσο η κυβέρνηση θα καταφέρει να υλοποιήσει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων για να συγκεντρώσει 50 δισ. ευρώ που προβλέπεται από το Μνημόνιο, είπε ότι αν τελικά υλοποιηθεί, η Ελλάδα θα έχει μια παγκόσμια πρωτοτυπία, δηλαδή θα είναι ίσως το μοναδικό κράτος με μηδενική ιδιοκτησία.

Ο Συνασπισμός, είπε ο κ. Τσίπρας, έχει επισημάνει ότι αυτή η εξέλιξη θα είναι πιο οδυνηρή και πιο επιζήμια για τη χώρα από το Μνημόνιο κι όσα έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα.

Αν ξεπουληθούν -και μάλιστα έναντι ευτελούς τιμήματος- στρατηγικής σημασίας δημόσιοι οργανισμοί, όπως η ενέργεια, η ΔΕΗ, όπως ο κερδοφόρος ΟΠΑΠ, φιλέτα δημόσιας γης, αν ξεπουληθούν τράπεζες -όσες έχουν απομείνει- Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Αγροτική Τράπεζα, Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανακτηθούν στις επόμενες δεκαετίες, είπε ο κ. Τσίπρας και επιπροσθέτως εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτή η διαδικασία θα είναι μήτρα νέων τεράστιων σκανδάλων που μπροστά τους τόσο το Βατοπέδι όσο και η Siemens θα ωχριούν.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι έως τώρα ιδιωτικοποιήσεις δεν ωφέλησαν την οικονομία και εξέφρασε φόβους ότι ιδιαίτερα η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα προκαλέσει μεγάλα κοινωνικά προβλήματα καθώς μεγάλο τμήμα του πληθυσμού θα αδυνατεί να πληρώσει τα ακριβά τιμολόγια, κάτι που έχει καταγραφεί σε όσες χώρες έχουν ιδιωτικοποιηθεί οι αντίστοιχες με τη ΔΕΗ επιχειρήσεις και ιδιαίτερα στην Αγγλία.

Στόχος της αριστεράς, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, είναι να αποτραπεί το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων μέσα από ένα κίνημα ευρύτατο, με τα συνδικάτα, τους καταναλωτές του πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς που αντιλαμβάνονται το αδιέξοδο.

Ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε την κυβέρνηση «να μην τολμήσει το επόμενο διάστημα να διαχειριστεί τεχνητά μέσα εκφοβισμού και τρομοκρατίας των Ελλήνων πολιτών προκειμένου να περάσει στη Βουλή και να αποδεχθεί η κοινωνία αυτό το πρόγραμμα διάλυσης, ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και το πρόγραμμα κοινωνικής διάλυσης, που είναι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας.

Τεχνητού χαρακτήρα εκφοβισμοί, τεχνητού χαρακτήρα σχέδια οικονομικής τρομοκρατίας, όπως αυτά που ακούγονται ότι θα καθυστερήσουν τεχνητά τη δόση και τις συντάξεις και τους μισθούς για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, τους λέμε από τώρα, ότι αν το επιχειρήσουν, θα έχουν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα»
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top