Η μερίδα του εστιατορίου είναι η ποσότητα … που πρέπει να
τρώω και στο σπίτι μου.
Στην εποχή μας, όταν αναφερόμαστε στη μερίδα, οι περισσότεροι από εμάς σκέφτονται τη μερίδα εστιατορίου.
Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι είναι και η κατάλληλη, τόσο γιατί η μερίδα διαφέρει από εστιατόριο σε εστιατόριο όσο και γιατί, σύμφωνα με μελέτη, οι μερίδες στα εστιατόρια είναι δύο έως και τέσσερεις φορές μεγαλύτερες από το κανονικό μέγεθος.
Απλώς σκεφθείτε ότι μία μερίδα πατάτες τηγανητές είναι μόλις 10 πατάτες και όχι όλο το πιάτο του εστιατορίου ή το μπωλ του ταχυφαγείου, ενώ μια πραγματική μερίδα μακαρόνια χωράει μέσα σε ένα φλιτζάνι του τσαγιού∙ συνεπώς, δεν έχει καμία σχέση με το βαθύ πιάτο που σερβίρουν στο εστιατόριο.
Η τελευταία μπουκιά είναι όλη η δύναμη.
Αυτή η έκφραση των παππούδων μας είναι απλώς άλλος ένας μύθος. Όταν έχουμε χορτάσει, θα πρέπει να σταματάμε, ακόμα και εάν έχει περισσέψει φαγητό στο πιάτο μας. Για ορισμένους ανθρώπους, κυρίως παχύσαρκους, είναι ίσως δύσκολο να καταλάβουν πότε χόρτασαν και γι’ αυτόν τον λόγο απαιτείται εκπαίδευση.
Αν η τροφή είναι «υγιεινή» μπορώ να καταναλώσω όση ποσότητα θέλω.
Ακόμα και πολύ υγιεινές τροφές, όπως για παράδειγμα τα φρούτα και τα λαχανικά, αν τα καταναλώσουμε σε πολύ μεγάλες ποσότητες, μπορούν να μας φορτώσουν με επιπλέον θερμίδες άρα και με περιττά κιλά. Ας μη ξεχνάμε ότι και οι αγελάδες «αθώο» χορταράκι τρώνε!
activistika
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.