Κατά της αναδιάρθρωσης

0

Κατά της αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους, η οποία θα έφερνε αναγκαστικά μια μεγάλη περίοδο σκληρής λιτότητας, τάσσεται ο
υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, επικρίνει όσους έχουν προτρέξει να ανακινήσουν αυτό το ζήτημα, τονίζοντας πως τόσο ο Κώστας Σημίτης όσο και η Βάσω Παπανδρέου άνοιξαν «λάθος συζήτηση σε λάθος ώρα».

Παράλληλα, στην ίδια λογική, εκφράζει και την άποψη ότι το ενδεχόμενο «κούρεμα», «θα οδηγήσει στα τάρταρα ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες».

Ο κ. Σαχινίδης ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει νέα αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο εξίσωσης της φορολογίας πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, ενώ προαναγγέλλει και τη θέσπιση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων στη χορήγηση επιδομάτων.

Σφάλμα θεωρεί τη συζήτηση για την αναδιάρθρωση ο υπουργός Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, σημειώνοντας ότι «πρέπει επειγόντως να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος φημών και συζητήσεων που ανεβάζουν τα επιτόκια και τα ασφάλιστρα κινδύνου, μειώνουν συνεχώς την αξία των ελληνικών ομολόγων, οδηγούν σε αναπαραγωγή των ίδιων φημών και συζητήσεων».

Ο κ. Βενιζέλος προτείνει την ανάγκη να υπάρξει ένα έξυπνο και πιο αναπτυξιακό μνημόνιο, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια πολιτική συμφωνία με συγκεκριμένους στόχους που όσο περισσότερο τους προσεγγίζουμε τόσο πιο εύκολος θα γίνεται ο δρόμος των διευκολύνσεων για τους εταίρους και τους δανειστές μας.

«Το ταχύτερο δυνατόν να αντιστρέψουμε την κατάσταση, γιατί, όσο πλανάται αυτή η δυσπιστία, τα προβλήματα θα είναι ίδια», τόνισε από την Κέρκυρα, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της επιτάχυνσης των διαρθρωτικών αλλαγών στην οικονομία.

«Λέγοντας συνεχώς ψέματα για τις αιτίες της κρίσης και τα μέτρα που παίρνουν, πίσω από τις πλάτες του λαού, η κυβέρνηση και η πλουτοκρατία παζαρεύουν με την ΕΕ και το ΔΝΤ το πώς θα διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους οδηγώντας το λαό υποταγμένο στη πτώχευση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Μονόδρομος για τα εργατικά λαϊκά στρώματα, για να αποκρούσουν τα χειρότερα, είναι να χρησιμοποιήσουν τώρα τη μεγάλη τους δύναμη: Τη πολιτική τους χειραφέτηση, την οργάνωση και αντεπίθεσή τους για τη συμμαχία, τα δικαιώματά τους, τη λαϊκή εξουσία και την αποδέσμευση από την ΕΕ», προσθέτει.

«Η αναδιάρθρωση για να εξυπηρετεί τα ελληνικά και μόνο συμφέροντα, πρέπει να έχει προηγηθεί η συγχώνευση των Τραπεζών. Διαφορετικά θα μπούμε σε έναν μεγάλο κύκλο εξάρτησης. Ας το καταλάβουν καλά οι κυβερνώντες», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Είναι φανερό πως η αναδιάρθρωση, παρά τις διαψεύσεις εκ μέρους της κυβέρνησης, αποτελεί το πιο ισχυρό ενδεχόμενο. Όσο αυτή η συζήτηση γίνεται εν κρυπτώ και κάτω από το βάρος της καθολικής αποτυχίας της πολιτικής του μνημονίου οδηγούμαστε σε καταστάσεις ακόμη πιο επώδυνες για τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας», επισήμανε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ Π. Σκουρλέτης.

«Απέναντι στην πολιτική της αναδιάρθρωσης προς όφελος των οικονομικά ισχυρών και των τραπεζών, αντιπροτείνουμε την επιθετική συνολική επαναδιαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους, με διαγραφή μέρους του, χωρίς να πλήττονται τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης και οι τραπεζικές καταθέσεις», τονίζει.

«Η κυβέρνηση, αντί να περικόπτει επιδόματα ανεργίας και δαπάνες ενίσχυσης των οικονομικά ασθενέστερων, οφείλει να στηρίξει την παραγωγική διαδικασία που βρίσκεται καθηλωμένη σε βαθιά ύφεση. Ο αναπροσδιορισμός του ανενεργού-με ευθύνη της κυβέρνησης-ΕΣΠΑ και η ενεργοποίηση των δημοσίων επενδύσεων είναι επιτακτική ανάγκη», ανέφερε η Δημοκρατική Αριστερά σχετικά με την οικονομία.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top