Καμία μείωση στα εισιτήρια εάν ισχύσουν οι νέες συμβάσεις, απειλούν οι εφοπλιστές

0

Πειραιάς
Στον αέρα απειλεί να τινάξει η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας (ΕΕΝ) τη «συμφωνία κυρίων» για τη μείωση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων εάν εφαρμοστούν οι νέες
συλλογικές συμβάσεις στην ακτοπλοΐα, καθώς η αντιπαράθεση με το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων κορυφώνεται με αντεγκλήσεις ακόμη σε προσωπικό επίπεδο.

Η ΕΕΝ, που αυτή τη στιγμή έχει την πλειοψηφία στην ακτοπλοϊκή αγορά, σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως οι αυξήσεις που προβλέπονται στις νέες συμβάσεις «μας αναγκάζουν να μην υλοποιήσουμε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για μειώσεις στην τιμή των εισιτηρίων κατά 10%».

Οι ζημίες των ακτοπλοϊκών εταιρειών τα τελευταία χρόνια, υποστηρίζει, «μας απαγορεύουν νομικά, ηθικά και επιχειρηματικά να δώσουμε αυξήσεις στους ναυτικούς μας».

Το υπουργείο σε ανακοίνωσή του είχε καλέσει τον πρόεδρο της ΕΕΝ Απ.Βεντούρη «να κοιταχτεί στον καθρέφτη για να δει το ναυάγιο ενός αποτυχημένου συνδικαλιστή», κάνοντας την ΕΕΝ να κατηγορήσει τον υπουργό Γ.Διαμαντίδη για φραστική επίθεση εναντίον της και για «έλλειψη στοιχειώδους αγωγής».

Η πλευρά του υπουργείου «αποφεύγει επιμελώς να πάρει σαφή και ειλικρινή θέση στα θέματα του κλάδου της ακτοπλοΐας» υποστηρίζει η Ένωση, ρωτώντας τον «εάν μπορεί να έχει ξεχωριστή οικονομική πολιτική από την υπόλοιπη κυβέρνηση και να δίνει αυξήσεις και μάλιστα αναδρομικές στους ναυτικούς».

«Δεν θα παρακολουθήσω το ντελίριο του κ. Βεντούρη και της παρέας του» ανταπάντησε ο υπουργός στην τελευταία ανακοίνωση της ΕΕΝ, συνεχίζοντας πως «υπάρχει υπεύθυνη κυβέρνηση, υπάρχουν νόμοι που οφείλουν όλοι να σέβονται και να υπακούν. Εάν κάποιοι θέλουν να πορευθούν διαφορετικά να είναι βέβαιοι ότι το υπουργείο είναι εδώ για να προστατεύει το δημόσιο συμφέρον».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΕΕΝ σε συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων για το θέμα της μείωσης των κρατήσεων υπέρ τρίτων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ώστε να μειωθεί η τιμή τους, το είχε χαρακτηρίσει θετικό.

Από την πλευρά της, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έκανε λόγο για «ανεπίτρεπτο ύφος και ήθος» σχετικά με τις αναφορές της ΕΕΝ πως το υπουργείο δρα μόνο υπέρ των ναυτεργατών.

Η ΠΝΟ τόνισε ότι «η ΕΕΝ αγνοεί πως οι Έλληνες ναυτεργάτες εξακολουθούν να τελούν υπό καθεστώς αναγκαστικής εργασίας, ως αποτέλεσμα της πολιτικής επιστράτευσης που τους έχει επιβληθεί εδώ και έξι μήνες», χαρακτηρίζοντας απαξιωτικό το χαρακτηρισμό που χρησιμοποιεί η ΕΕΝ στην ανακοίνωσή της για τους άνεργους Έλληνες ναυτεργάτες ότι «είναι επαγγελματίες διαμαρτυρομένοι που παριστάνουν τους αδικημένους».

Η ΠΝΟ υπογράμμισε επίσης ότι «το δικαίωμα για εργασία είναι ιερό, την υπεράσπιση του οποίου δεν πρόκειται να απεμπολήσει και να γίνει αντικείμενο χλευασμού από οποιονδήποτε».

in.gr
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top