Καλοφτιαγμένο σούσι κι από Δευτέρα συνάντηση με τον Κώστα Λαλιώτη...

0

Η φτώχεια σου θέλει καλοπέραση. Ο πλούτος των ταγών σου χρειάζεται εκλέπτυνση και εμβάθυνση στις κρυφές γωνιές της πρωτεύουσας που προσφέρουν ξεχωριστές
στιγμές υψηλής ποιότητας σε ανάλογη υψηλή τιμή.

Ένας από τους λίγους πραγματικούς ευζωιστές της νεο-φιλελευθεροσοσιαλδημοκρατίας είναι αδιαμφισβήτητα ο υπουργός Πολιτισμού, κ. Π. Γερουλάνος. Συχνά, προτιμά να μην κρατά μόνο για τον εαυτό του τις γευστικές εμπειρίες του σε πανάκριβα εστιατόρια του λεκανοπεδίου και επιλέγει για παρέα τον Πρωθυπουργό σου.

Έτσι, το περασμένο Σάββατο, το πρωθυπουργικό και το πριγκιπικό ζεύγος το έριξαν έξω και δεν θα μπορούσαν να συμβιβαστούν με κάτι λιγότερο από το...καινούριο στέκι των νεόπλουτων των Βορείων Προαστίων. Το QOR. Εκεί, ξέχασαν για λίγο τα καυτά ζητήματα που καλούνται εδώ και 1,5 χρόνο να λύσουν κι έφαγαν σούσι.

Καλοφτιαγμένο και σε γενναιόδωρες ποσότητες, ενώ απέφυγαν τα απαράδεκτα για την ποιότητα του μαγαζιού νουντλς. Ξεκίνησαν το δείπνο με υπέροχα ρολά spicy tuna και γαρίδα τεμπούρα, δύο εξαιρετικά σούσι πουγκιά με γλυκιά γαρίδα και εξαιρετικά nigiri με τόνο και σολομό. Η πρώτη ύλη των ψαρικών ήταν παντού εξαιρετική -κρίνοντας από τις εκφραστικές αντιδράσεις ευχαρίστησης της παρέας- ενώ το ρύζι σωστά βρασμένο και ξιδάτο.

Η συνέχεια περιελάμβανε μία εξαιρετική τεμπούρα με γαρίδες και λαχανικά. Για το τέλος, μοιράστηκαν ένα πιάτο με βοδινό κρέας τυλιχτό με πράσινα σπαράγγια και σως τεριγιάκι.
Παρέα στη βραδιά των πολιτικών έκαναν τα πολύ καλά apple martini, ενώ οι κυρίες τους δεν είπαν όχι στα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, sakepirinha.

Η αρκετά μπιτάτη μεν, σε σωστή ένταση όμως δε μουσική, βοήθησε στη δημιουργία ενός έκδηλα ευχάριστου κλίματος και επέτρεψε στη παρέα να συζητάει άνετα, ίσως για τις άκρως κερδοφόρες επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιέργειας της συζύγου του κ. Γερολάνου.

Την παρέα χαιρέτησε ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού και πρώην καλαθοσφαιριστής Κλαούντιο Κολντεμπέλα, ο οποίος έφερε στην Αθήνα το γνωστό μιλανέζικο εστιατόριο συνεταιριζόμενος με τους εκεί ιδιοκτήτες και τον έμπειρο Δημήτρη Κιτσινέλη.

Σύμφωνα με καλά επιβεβαιωμένες πηγές, ο Πρωθυπουργός δεν ρώτησε τον Κλαούντιο για τεχνικές... ευστοχίας, αλλά ζήτησε να διαβιβαστούν τα συγχαρητήριά του στον διακοσμητή Γιώργο Μέρλο, που έχει στήσει έναν εντυπωσιακό χώρο μητροπολιτικής αισθητικής.

Εκεί, το κυρίαρχο μαύρο χρώμα «σπάει» με έντονους πορτοκαλί βινίλ καναπέδες, ενώ η ανοιχτή κουζίνα δεσπόζει στο χώρο και είναι ξεκάθαρο ότι το μαγαζί είναι στημένο και φωτισμένο με τέτοιον τρόπο ώστε η κουζίνα να παίζει το ρόλο θεατρικής σκηνής.

Δεν γνωρίζω πως θα σπάσει το "μαύρο" που κυριαρχεί στις ζωές των ελλήνων πολιτών και στα τοπία των εν Ελλάδι πολιτικών, αλλά φαίνεται ότι ο ΓΑΠ επηρεάστηκε από τη θέα της κουζίνας κι άρχισε εσπευσμένα τα μαγειρέματα.

Πληροφορίες θέλουν τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να συναντά από τους πρώτους τη Δευτέρα, τον Κώστα Λαλιώτη...

press-gr
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top