Αυστηρό μήνυμα Παπανδρέου

0

«Καλώ τους πάντες ειδικά στην ΕΕ να αφήσουν την Ελλάδα ήσυχη να κάνει τη δουλειά της» , τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος
Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών, στο Μεγανήσι, απαντώντας έτσι σε όσα ανεύθυνα, όπως είπε, αναφέρθηκαν την Παρασκευή για ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση διαχειρίζεται το χρέος με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και με γνώμονα τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησης, είπε και αναφέρθηκε στη σύσκεψη υπό τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στο Λουξεμβούργο.

Ο κ. Παπανδρέου, κατήγγειλε ότι ανεύθυνα κάποιοι θέλησαν να ενσπείρουν το φόβο για κερδοσκοπικούς λόγους, έκανε λόγο για ελλοχεύοντες κινδύνους και προβοκάτσιες και υπογράμμισε ότι κανένα σενάριο εξόδου από το ευρώ δεν συζητήθηκε καν.

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει και δεν μπορεί να εμπλακεί στις σεναριολογίες που συχνά αγγίζουν τα όρια της εγκληματικότητας, σημείωσε ότι αυτή η σεναριολογία επιδρά πολύ αρνητικά στην ψυχολογία του ελληνικού λαού και του κάθε επενδυτή, ενώ τόνισε ότι δεν μπορεί η προσπάθεια του ελληνικού λαού να υπονομεύεται από διάφορα σενάρια και από δημόσια κακοφωνία.

Απευθυνόμενος στο εσωτερικό της χώρας, ο πρωθυπουργός είπε ότι ακούμε τα πιο απίθανα σενάρια. Όσοι τα διακινούν, είπε, δεν υπολογίζουν το συμφέρον της χώρας.

Πρόσθεσε ότι για όσους ψάχνουν άλλοθι και προσφεύγουν σε προκατασκευασμένες ιστορίες για «αγρίους», για δήθεν προαποφασισμένη προσφυγή στο ΔΝΤ, τους λέμε ότι είμαστε σε πορεία που σώζουμε τη χώρα, σώζουμε μισθούς και συντάξεις, σώζουμε την οικονομία».

«Καμία προβοκάτσια δεν θα λυγίσει τη ψυχή αυτού του περήφανου λαού», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι «συνεχώς θα βρίσκουμε μπροστά μας από αναλύσεις και παραινέσεις έως κερδοσκοπικές επιθέσεις» και «γι΄ αυτό πρέπει να είμαστε ενωμένοι». Πρόσθεσε ότι «οι αλλαγές θα προχωρήσουν και τώρα πρέπει να είναι πιο ρηξικέλευθες, δίκαιες και πιο αποφασιστικές».

«Θα φθάσουμε στο στόχο μας», διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος έκανε κι ένα λογοπαίγνιο με την Ιθάκη, λέγοντας ότι είναι πιο κοντά στο Μεγανήσι, από ότι στο Καστελόριζο, «για μια Ελλάδα δίκαιη, σίγουρη και βιώσιμη για τα παιδιά μας».

Επίσης, σημείωσε ότι η κυβέρνηση διαχειριζόμενη τη μεγαλύτερη κρίση της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, ήδη έχει πετύχει πολλά, δίνοντας κάθε μέρα τη μάχη εντός και εκτός της χώρας και κάνοντας μόνο τη δουλειά της, αποκτώντας έτσι κάθε μέρα αξιοπιστία, που αποτυπώθηκε και στην επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους των 110 δισ. με παράλληλη μείωση του επιτοκίου, γεγονός που ανακούφισε την οικονομία κατά 6 δισ. ευρώ.

«Δεν υπήρξαν ούτε συνωμοσίες ούτε προμελετημένες αποφάσεις» για προσφυγή στο Μηχανισμό

Ο πρωθυπουργός είχε σύσκεψη με τοπικούς φορείς στη Λευκάδα.

«Δεν υπήρξαν ούτε συνωμοσίες ούτε προμελετημένες αποφάσεις», για την προσφυγή της χώρας στο Μηχανισμό Στήριξης, στο οποίο συμμετέχει και το ΔΝΤ, τόνισε.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε το δάνειο των 110 δισ. ευρώ που έλαβε η χώρα μας, ως ανάσα, ώστε να κερδηθεί χρόνος, στη διάρκεια του οποίου να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στους θεσμούς, στο κράτος και στη νοοτροπία.

Ο πρωθυπουργός είπε, ότι σε κανέναν δεν αρέσει το φάρμακο που πρέπει να πάρει όταν έχει μια παθογένεια, ωστόσο είναι απαραίτητο για να περάσει σε μια άλλη φάση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά, ότι δεν είμαστε υγιείς.

«Πήραμε δύσκολες αποφάσεις που παρά την εύλογη κριτική κατανοεί η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού», τόνισε. «Προσπαθούμε να σπάσουμε την ψυχολογία που υπάρχει και είμαστε εδώ για να συζητήσουμε τις ανάγκες και τις δυνατότητες», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες με το έλλειμμα και το χρέος από κακές πολιτικές» του παρελθόντος «αλλά και την άσχημη διεθνή συγκυρία».

«Είχαμε ανάπτυξη, η οποία δυστυχώς άφηνε ελλείμματα και χρέη», επισήμανε ο κ. Παπανδρέου, επαναλαμβάνοντας ότι «διαχειριζόμαστε το χρέος, αλλά δεν είναι αυτός ο στόχος. Ο μείζον στόχος είναι να γίνουν οι αλλαγές στη χώρα».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την αναγκαιότητα «να δώσουμε σάρκα και οστά σε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης» κι αναφερόμενος στην περιοχή είπε ότι «έχει τεράστιες δυνατότητες».

Ακόμη, σημείωσε ότι «αν και είναι ακόμα νωρίς, έχουμε τα πρώτα θετικά σημάδια στον τουρισμό και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά το καλοκαίρι. Αν και το τουριστικό προϊόν μας έχει ακόμα πολύ δρόμο ώστε να καταστούμε ανταγωνιστικοί σε αυτόν τον τομέα».

Ο κ. Παπανδρέου συνοδεύτηκε στην επίσκεψή του στη Λευκάδα και το Μεγανήσι από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Θάνο Μωραΐτη, τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο, τον υφυπουργό Πολιτισμού Γιώργο Νικητιάδη και τον υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μιχάλη Τιμοσίδη.

Έξω από το πνευματικό κέντρο του Δήμου Λευκάδας όπου ο πρωθυπουργός είχε τη σύσκεψη με τοπικούς φορείς, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

nooz
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top