Στο φως κομπίνες με πιστωτικές κάρτες

1

Κυκλώματα που εκμεταλλεύονται την ανάγκη των υπερχρεωμένων καταναλωτών για μετρητά, αναλαμβάνουν να ξεμπλοκάρουν τις «κλειδωμένες» κάρτες. Ερευνάται
πιθανή συνέργεια τραπεζικών και επιχειρηματιών

Σύγχρονοι... μαυραγορίτες εν μέσω οικονομικής ύφεσης κερδοσκοπούν σε βάρος νοικοκυριών εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη τους για μετρητά. Παίρνουν τις "κλειδωμένες" πιστωτικές κάρτες χρεωμένων καταναλωτών, ως δια... μαγείας τις ξεμπλοκάρουν, στη συνέχεια...σηκώνουν ολόκληρες αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών με αγορές άνω των 10.000 ευρώ, δίνουν τα μισά χρήματα στους απεγνωσμένους κατόχους καρτών και τα προϊόντα που έχουν αγοράσει τα μεταπωλούν στη "μαύρη αγορά".

Φυσικά τα νοικοκυριά μένουν με 12 έως 36 δόσεις στην "πλάτη" και θύματα ενός τοκογλυφικού εξωτραπεζικού δανεισμού.

Ερευνα του Συνηγόρου του Καταναλωτή Ευ. Ζερβέα αποκαλύπτει "τη δράση 300 τέτοιων κυκλωμάτων σε όλη τη χώρα με πιθανή συνέργεια υπαλλήλων τραπεζών και καταστημάτων", όπως τονίζει ο ίδιος στο "Εθνος".

Το θέμα είχε αποκαλύψει στις 20 Μαρτίου του 2010 η εφημερίδα μας κι έκτοτε η αρχή του Συνηγόρου του Καταναλωτή κινητοποιήθηκε κάνοντας έρευνα, μετά και από καταγγελίες καταναλωτών. Ο φάκελος διαβιβάστηκε στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Ελ. Ράικου, με το ερώτημα της διερεύνησης διάπραξης του αδικήματος της κατ" επάγγελμα τοκογλυφίας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο "Εθνος" ο κ. Ζερβέας "στο στόχαστρό των κυκλωμάτων μπαίνουν καταναλωτές με άμεσες και πιεστικές οικονομικές ανάγκες και χωρίς να έχουν άλλα περιθώρια τραπεζικού δανεισμού. Συνήθως οι κάρτες τους είναι μπλοκαρισμένες από τις τράπεζες λόγω υπέρβασης του πιστωτικού τους υπολοίπου". Και συνεχίζει ο κ. Ζερβέας: "Οι... μαυραγορίτες αυτοί κρύβονται πίσω από καρτοκινητά. Οι υπερχρεωμένοι καταναλωτές τούς καλούν και εκείνοι τους κλείνουν ραντεβού σε καφενεία ή καφετέριες.

"Οι επιτήδειοι", περιγράφει ο Συνήγορος, "τους ζητούν τις πιστωτικές τους κάρτες. Τα θύματα τους τις δίνουν. Αυτοί τις ξεκλειδώνουν είτε πληρώνοντας μία ή δύο δόσεις είτε καταφέρνοντας να αυξήσουν το πιστωτικό όριο. Πιθανόν, λοιπόν, να υπάρχει συνέργεια τραπεζικών υπαλλήλων".
Το νέο «κρυφό χαράτσι» στις πιστωτικές κάρτες
διαβάστε επίσης:
Το νέο «κρυφό χαράτσι» στις πιστωτικές κάρτες

Επειτα, οι "χρυσές μπίζνες" των απατεώνων επεκτείνονται: "Αγοράζουν με τις κάρτες ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές άνω των 10.000 ευρώ. Κρατάνε τα προϊόντα και δίνουν τα μισά χρήματα στους κατόχους των καρτών", λέει ο κ. Ζερβέας.

Βέβαια οι καταναλωτές μένουν "φορτωμένοι" με όλο το χρέος και τις δόσεις. "Τα δε είδη τα μεταπωλούν στη μαύρη αγορά φοροδιαφεύγοντας", καταλήγει ο Συνήγορος του Καταναλωτή.

Η κ. Ράικου έχει ήδη εκδώσει σχετική παραγγελία προς το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι κάτοχοι των σταθερών και κινητών τηλεφωνικών συνδέσεων που αναφέρονται ως στοιχεία επικοινωνίας των συγκεκριμένων γραφείων και ακολούθως να κινηθούν οι δέουσες διαδικασίες σε βάρος τους.

Ο κ. Ζερβέας καλεί τους πολίτες που έχουν εμπλακεί σε παρόμοιες διαδικασίες εξωτραπεζικού δανεισμού να απευθύνονται στην αρχή του Συνηγόρου του Καταναλωτή. Τα τηλέφωνα είναι 210-6460814 και 210-6460414. Η διεύθυνση είναι στη Λ. Αλεξάνδρας 144 στην Αθήνα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ

e-go
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  1. Καλα παλι οι τρεπεζες σφυριζουν αδιαφορα.
    Παντα στην απ εξω.Ελεος


    eshopherbalife.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου
To Top