ΚΚΕ: Να προωθηθούν και σ’ άλλες χώρες της Ε.Ε. οι μετανάστες που το επιθυμούν

0

Σε «κοινή πάλη απέναντι σε όλα τα κυκλώματα και μηχανισμούς εγκληματικής δράσης και ρατσιστικής βίας, στην πολιτική της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής που
έχουν και την πρώτη ευθύνη» καλεί το ΚΚΕ, Έλληνες και μετανάστες.

Αυτή η πάλη, σύμφωνα με... ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος, θα πρέπει να στηριχθεί στη «δράση των ταξικών συνδικάτων, φορέων και συλλόγων» που "έχουν ήδη αναπτύξει πρωτοβουλίες" για :

• Αποφασιστική αντιμετώπιση των εγκληματικών κυκλωμάτων και των ρατσιστικών συμμοριών. Η παρουσία επαρκούς και ανάλογα εκπαιδευμένης αστυνομικής δύναμης να έχει μοναδικό σκοπό την περιφρούρηση και προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας όλων των κατοίκων, Ελλήνων και αλλοδαπών, και όχι την καταστολή και την τρομοκράτησή τους.

• Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα και να διευκολυνθεί η μετακίνηση σε άλλες χώρες της ΕΕ για όλους τους εγκλωβισμένους μετανάστες που το επιθυμούν.

• Να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς χώροι φιλοξενίας, με δωρεάν σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, διερμηνεία και νομική βοήθεια για τους άστεγους μετανάστες.

• Να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες, ειδικά όσοι ζουν κι εργάζονται χρόνια στη χώρα μας. Να δοθεί άσυλο ή επικουρική διεθνής προστασία στους πρόσφυγες, να αποδοθούν ισότιμα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα στους ίδιους και τις οικογένειές τους.

• Να κλείσουν τα κέντρα που χορηγούν το ναρκωτικό υποκατάστατο της μεθαδόνης, να στηριχθούν και να αναπτυχθούν τα κέντρα πρόληψης της τοξικοεξάρτησης και οι θεραπευτικές κοινότητες απεξάρτησης.

• Να ματαιωθούν οι σχεδιασμοί παράδοσης του ιστορικού κέντρου της Αθήνας στην εκμετάλλευση του μεγάλου κεφαλαίου. Να ληφθούν μέτρα στήριξης των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών εμπόρων και βιοτεχνών».
ΟΙ ευθύνες των κυβερνήσεων

Το ΚΚΕ καταγγέλλει ότι η ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας «έχει παραδοθεί στο έλεος της δράσης των κυκλωμάτων και των συμμοριών των ναρκωτικών, της πορνείας, της εκμετάλλευσης μεταναστών, καθώς και της εγκληματικής δράσης της «Χρυσής Αυγής» και άλλων ακροδεξιών ομάδων και «μπράβων», που παριστάνουν τους προστάτες της «τάξης», μαχαιρώνοντας και ξυλοκοπώντας μαζικά αθώους μετανάστες στο δρόμο, εισβάλλοντας στα σπίτια και στα μαγαζιά τους με την ανοχή της αστυνομίας».

Επισημαίνει ότι «η στυγερή δολοφονία του 44χρονου Έλληνα, του 20χρονου από το Μπαγκλαντές που ακολούθησε και το άγριο πογκρόμ ακροδεξιών συμμοριών με θύματα εκατοντάδες μετανάστες και Έλληνες, είναι αποτέλεσμα του ίδιου προβλήματος».

Αποδίδει «τεράστιες ευθύνες» στη σημερινή και την προηγούμενη κυβέρνηση, επειδή «όχι μόνο δεν έλαβαν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της ζωής και της ασφάλειας των κατοίκων και των εργαζομένων του κέντρου, για την αντιμετώπιση της κάθε είδους εγκληματικής δράσης, αλλά με την πολιτική τους ανέχθηκαν ή και συνέβαλαν στην ανάπτυξη αυτών των κυκλωμάτων. Επέτρεψαν και ανέχθηκαν το στοίβαγμα μεταναστών υπό άθλιες συνθήκες σε συγκεκριμένες περιοχές, επέμειναν στην απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και στον εγκλωβισμό στην Ελλάδα του μεγαλύτερου όγκου των μεταναστών που είχαν προορισμό άλλες χώρες της ΕΕ, δεν πήραν κανένα μέτρο δημιουργίας ανθρώπινων χώρων προσωρινής διαμονής μεταναστών, αρνήθηκαν τη νομιμοποίηση και την παροχή ασύλου σε μετανάστες και πρόσφυγες με μακρόχρονη διαμονή στη χώρα μας, που έχουν κάθε λόγο να νομιμοποιηθούν. Παρέδωσαν επί της ουσίας αρκετούς μετανάστες σε κυκλώματα μαύρης εργασίας, αλλά και σε εγκληματικά κυκλώματα Ελλήνων και ξένων».

«Επωφελούνται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα»

Υποστηρίζει ότι από «τη γκετοποίηση, την υποβάθμιση και την εγκληματική δραστηριότητα, επωφελούνται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που θέλουν να γίνουν ιδιοκτησία τους ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα σε εξευτελιστική τιμή. Να μετατραπούν από περιοχές κατοικίας και μικρο-επαγγελματικής δραστηριότητας, σε ζώνες υψηλής εμπορικής και τουριστικής εκμετάλλευσης. Αυτήν ακριβώς την κατάσταση αξιοποιούν διάφοροι μηχανισμοί, ρατσιστικές οργανώσεις και συμμορίες, που θέλουν να αναπτυχθούν φαινόμενα μίσους, αντιπαράθεσης και σύγκρουσης μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών με βάση το χρώμα, την εθνική καταγωγή και το θρήσκευμα, αλλά και για την προώθηση ευρύτερων αντιλαϊκών, αντιδραστικών σχεδιασμών. Επιδιώκουν, μέσω του κλίματος φόβου, αβεβαιότητας και τρομοκρατίας, να δικαιολογήσουν τη λήψη βάρβαρων μέτρων καταστολής. Στόχο δεν έχουν μόνο τους μετανάστες αλλά όλους τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Θέλουν να τσακίσουν το εργατικό λαϊκό κίνημα, να εγκλωβίσουν τη λαϊκή αγανάκτηση σε αντιδραστική κατεύθυνση, να βγάλουν λάδι την πλουτοκρατία και τα κόμματα που την υπηρετούν».

Τέλος, το ΚΚΕ βάλλει κατά του ΛΑΟΣ που «χρησιμοποιώντας αντιδραστική δημαγωγία, κατηγορεί τους μετανάστες για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός και καλλιεργεί το ρατσιστικό μίσος», ενώ επικρίνει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, γιατί «συμμετέχουν και συναποφασίζουν με την ΕΕ για το μεταναστευτικό ζήτημα, συμφωνούν με τη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις που ευθύνονται για την έξαρση της μετανάστευσης και προσφυγιάς, όπως αποδεικνύεται και από την πρόσφατη επέμβαση στη Λιβύη και γιατί ψήφισαν και εφαρμόζουν τις συνθήκες του Σένγκεν και του Δουβλίνου ΙΙ, που μετέτρεψαν τη χώρα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και εγκλωβισμού μεταναστών».

greece-salonika
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top