ΖΗΤΑΔΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΟΜΑΔΑΣ ΔΕΛΤΑ

0

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κόλπους της Αστυνομίας καταγγελία οδηγού λεωφορείου (από τις Σέρρες) που μετέφερε οπαδούς της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για τον τελικό του Κυπέλλου
ποδοσφαίρου, βάσει της οποίας αστυνομικοί της ομάδας Δ προκάλεσαν ζημιές στο όχημά του.

Σε εξέλιξη ΕΔΕ

Όπως κατήγγειλε ο οδηγός του λεωφορείου, αστυνομικοί της ομάδας Δ έκαναν άσεμνες χειρονομίες στους οπαδούς του λεωφορείου, και όταν οι τελευταίοι απάντησαν με τον ίδιο τρόπο, ακολούθησαν η «εισβολή» και η «επίθεση» των αστυνομικών στο λεωφορείο. Ο οδηγός φέρεται να συγκράτησε τις πινακίδες με τους αριθμούς των μηχανών και υπέβαλε μηνύσεις.

Για το συμβάν οι αστυνομικοί οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στο περιστατικό εκλήθησαν να καταθέσουν στην Κρατική Ασφάλεια το βράδυ του Σαββάτου, αρνούμενοι κατηγορηματικά ότι επιτέθηκαν κατά του λεωφορείου.

Παρόντες, όμως, ήταν και δύο αστυνομικοί της ομάδας Ζ (συνόδευαν το λεωφορείο), οι οποίοι επιβεβαίωσαν την καταγγελία που έκανε ο οδηγός του λεωφορείου, εξέλιξη που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των αστυνομικών της ομάδας Δ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας αρκετοί αστυνομικοί της ομάδας Δ κατέθεσαν μαζικά αιτήσεις για μετάθεση σε άλλη υπηρεσία, ενώ άλλοι πέρασαν στην αντεπίθεση, υποβάλλοντας μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση.

Στο πλευρό της ομάδας Δ στάθηκε κατά την εξέταση στην Κρατική Ασφάλεια το Δ.Σ. του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής, το οποίο βρίσκεται σε χρόνια κόντρα με τους συνδικαλιστές της Αστυνομίας, καθώς οι τελευταίοι κατά καιρούς έχουν ταχθεί εναντίον της ένταξης των ειδικών φρουρών στην Αστυνομία.

Πάντως, σε χθεσινές του δηλώσεις ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θ. Κοκαλάκης υποστήριξε πως για το περιστατικό σχετικά με την επίθεση στο λεωφορείο διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ απέρριψε κατηγορηματικά τα περί ξεσηκωμού των αστυνομικών.

Μιχελάκης: «Εικόνα διάλυσης»

Εν τω μεταξύ, σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την εικόνα που παρουσιάζει η ΕΛ.ΑΣ. αλλά και για τα αυξανόμενα κρούσματα βίας εξαπέλυσε η ΝΔ. Ο εκπρόσωπος του κόμματος Γ. Μιχελάκης κατά την ενημέρωση των συντακτών, αφού έκανε λόγο για «κρούσματα βίας που αυξάνονται δραματικά» και για «εγκληματικότητα η οποία βρίσκεται σε έξαρση στα αστικά κέντρα και στην περιφέρεια», χαρακτήρισε «διαλυμένο» το υπ. Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνοντας πως «δείχνει ανίκανο να συντονίσει τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να τονώσει με αποτελεσματικότητα το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες».

«Η εικόνα αποσύνθεσης, η απουσία συγκροτημένου σχεδίου και ο άκρατος κομματισμός έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας» είπε ο κ. Μιχελάκης. Αναφερόμενος δε στις τελευταίες εξελίξεις στην ΕΛ.ΑΣ., κατηγόρησε την κυβέρνηση για την «εικόνα διάλυσης», λέγοντας πως οι «αστυνομικοί καλούνται να αντεπεξέλθουν στο δύσκολο και απαιτητικό τους έργο μέσα σε αντίξοες συνθήκες, δίνοντας κυριολεκτικά το αίμα τους», θυμίζοντας χαρακτηριστικά την πρόσφατη υπόθεση με το θάνατο των δύο αστυνομικών της ομάδας Δ ύστερα από ενέδρα που τους έστησαν κακοποιοί στην περιοχή του Ρέντη.

citypress
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top