Για να έχει υγεία το σώμα μας και να λειτουργήσουν όλα τα μεταβολικά συστήματα στο έπακρο θα πρέπει το ph του αίματος
και των κυττάρων μας να βρίσκεται στο 7,4ph. Αυτή η ισορροπία θα διαταράσσεται ανάλογα με τη συγκέντρωση των όξινων ή αλκαλικών ουσιών.
Ο καρκίνος όπως και πολλές ασθενείς επιβιώνουν μόνο σε αναερόβιο περιβάλλον , δηλαδή στα όξινα κύτταρα ( ph ˂ 7 ). Δεν θα μπορούσε να αναπτυχθεί ποτέ σε περιβάλλον με οξυγόνο , σε αλκαλικό περιβάλλον. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι τα καρκινικά κύτταρα πεθαίνουν σε 4 ώρες σε περιβάλλον υψηλού οξυγόνου , που είναι το αλκαλικό περιβάλλον. Όσο πιο πολλά τα όξινα κύτταρα μας τόσο πιο ευάλωτοι σε ασθένειες γινόμαστε και ο καρκίνος βρίσκει εύφορο έδαφος να αναπτυχθεί.
Πως αναπτύσσονται τα όξινα κύτταρα και πως θα τα καταπολεμήσουμε.
Τα όξινα κύτταρα είναι το αποτέλεσμα της συγκέντρωσης όξινων ουσιών στο αίμα , υπάρχουν βέβαια συστήματα , που εξασφαλίζουν την ισορροπία αυτών , όταν όμως αυξάνονται πολύ , αποθηκεύονται στους ιστούς δημιουργώντας διαταραχές σε κυτταρικό επίπεδο, προκαλώντας αρρώστιες και καρκίνο.
Η μόλυνση του περιβάλλοντος , του νερού και φυσικά, τα όξινα παράγωγα του μεταβολισμού των τροφών εντείνουν την αύξηση των όξινων κυττάρων. για να εξουδετερωθούν πρέπει να δεσμεύσουν οξυγόνο, που το δίνουν οι αλκαλικές ουσίες – τρόφιμα.
Σύντομος κατάλογος όξινων / αλκαλικών τροφών.
Όξινες τροφές όλα τα κρέατα, μπέικον, ψάρια, γαρίδες, αστακός, γαλοπούλα, κοτόπουλα, αυγά, πίτσες , σκληρά τυριά , μακαρόνια , λουκάνικα, λευκό ψωμί, όλα τα γλυκά και κέικ, σοκολάτα, καφές , φρουκτόζη, ζαχαρούχο και αγελαδινό γάλα, ζάχαρη, μαργαρίνες, καλαμποκέλαιο, κασιους, φρουτοχυμοί με ζάχαρη , κόκα κόλα, αλκοολούχα ποτά, ξίδι, άσπρο ρύζι, ξηροί καρποί εκτός απ τα αμύγδαλα
Αλκαλικές τροφές χυμοί από λαχανικά, όλα τα λαχανικά, χόρτα , ακατέργαστο άγριο ρύζι, καρότα , ραδίκια, αγκινάρες , ραπανάκια, φρέσκο λεμόνι, σιτάρι, κριθάρι, πιπεριές, όσπρια , φασολάκια φρέσκα, μελιτζάνες, αγγούρια , ντομάτες , κουνουπίδι, αβοκάντο, βραστές πατάτες, σουσάμι, παρθένο λάδι , ελιές σε λάδι, σόγια, θαλασσινό αλάτι , μπανάνες , αχλάδια, γκρειπφρουτ, πεπόνι, καρπούζι , και τα περισσότερα ώριμα φρούτα.
Μια διατροφή ποσοστού 80 % αλκαλικών και 20% όξινων τροφών και σωστή ενυδάτωση με αγνό νερό , θα μετατρέψει σιγά σιγά την όποια κακή κατάσταση του σώματος σε ισχυρή υγεία και ενέργεια.
Παραδείγματα ..που θα μας πείσουν !
Υπάρχει ένας λαός , ο μακροβιότερος στο κόσμο, όπου ο καρκίνος είναι εντελώς άγνωστος. Πρόκειται για την φυλή χούντζα, που ζει στο Πακιστάν. Το φαινόμενο αυτό δεν άφησε αδιάφορους τους επιστήμονες. Κλιμάκιο από το μεμόριαλ πήγε στη περιοχή και μελέτησε τη διατροφή των χούντζα. Με έκπληξη διαπίστωσαν , ότι οι χούντζα τρώνε πολλά βερίκοκα και τα κουκούτσια τους επίσης από τα βερίκοκα.
Το κουκούτσι από το βερίκοκο είναι πολύ πικρό ( υψηλό ph = αλκαλικό) , το πικρό το έχουμε ανάγκη στη πρόληψη του καρκίνου ή και στη θεραπεία του ακόμα.
Στο κουκούτσι του βερίκοκου περιέχεται ίσως η πιο δυνατή αντικαρκινική ουσία.. !
Το λεμόνι είναι ένα θαυματουργό προιόν, στο να σκοτώνει τα καρκινογόνα κύτταρα. Η πηγή αυτής της πληροφορίας είναι εντυπωσιακή, προέρχεται από έναν εκ των μεγαλύτερων φαρμακευτικών εταιριών στον κόσμο που διαβεβαιώνει ότι μετά από 20 χρόνια εργαστηριακών μελετών, που πραγματοποιήθηκαν από το 1970 και μετά. Τα συμπεράσματα ήταν εντυπωσιακά :
Καταστρέφει τα καρκινογόνα κύτταρα 12 τύπων καρκίνων
Του εντέρου του κόλον
Του στήθους
Του προστάτη
Των πνευμόνων
Του παγκρέατος
Τα χημικά συστατικά του δέντρου κατέδειξαν ότι δρά 10000 καλύτερα στην επιβράδυνση ανάπτυξης των καρκινογόνων κυττάρων από το φαρμακευτικό προϊόν ADRIAMYCIN , ένα χημικοθεραπευτικό φάρμακο , πού χρησιμοποιείται συνήθως στον κόσμο όλον.
Τα φύλλα ελιάς , πραγματικά ανήκουν στις πιο αντικαρκινικές αλκαλικές ουσίες. Καταστρέφουν τα όξινα – καρκινικά κύτταρα. Δεν είναι τυχαίο το ότι ο Otto Warburg τιμήθηκε με 2 βραβεία Νόμπελ Ανακάλυψε ότι τα καρκινικά κύτταρα, ¨καταβροχθίζουν¨ σάκχαρο σε ποσότητες δέκα έως δεκαπέντε φορές μεγαλύτερες από το φυσιολογικό . Το σάκχαρο που καταναλώνεται από τα καρκινικά κύτταρα, παράγεται κυρίως από το συκώτι ενώ τα φυσιολογικά κύτταρα χρησιμοποιούν γλυκόζη που παίρνουν από τις τροφές. Το γαλακτικό οξύ είναι υποπροϊόν της όλης διαδικασίας βρίσκεται στα καρκινικά κύτταρα 10 φορές και περισσότερο, απ ότι στα υγιή κύτταρα. Αυτή η κατάσταση οδηγεί σε μια ανισορροπία της σχέσης οξέων και αλκαλικών ( χαμηλό Ph ) και στέρησης οξυγόνου.
Mε τιμή.
Βασιλοπούλου Νικολίτσα.
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
newsdiet
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.