Η Ζωή Λάσκαρη και οι ερωτήσεις στον Μητσοτάκη

0

Ενδιαφέρουσα από κάθε άποψη η… συνάντηση της ηθοποιού Ζωή Λάσκαρη (Κουρούκλη) με τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, μέσα από τη στήλη «Οι Αταίριαστοι»
 της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ.

Σε ρόλο δημοσιογράφου η σύζυγος του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Αλέξανδρου Λυκουρέζου, ερωτά τοποθετούμενη διάφορα τον κύριο Μητσοτάκη, μεταξύ άλλων και για την αντιπολίτευση που κάνει η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Οι θέσεις του Επιτίμου είναι γνωστές. Με αφορμή όμως αυτή τη… συνάντηση μάθαμε και τις θέσεις της κυρίας Λάσκαρη.

Η Νέα Δημοκρατία, λοιπόν, «ακολουθεί την ίδια γραμμή, καταστροφολογεί, λέει τα ίδια που λέει και η κυρία Παπαρήγα». Αυτό υποστηρίζει η γνωστή ηθοποιός η οποία μάλιστα απορεί γιατί όλοι είναι σε μια αντίδραση και δεν καταλαβαίνει γιατί «να μην βοηθήσουμε τον Παπανδρέου».

Προφανώς εκεί που μένει, στο εξοχικό της στη Νέα Μάκρη, δεν έχει φθάσει ακόμα η κρίση οπότε είναι φυσικό να μη γνωρίζει γιατί αντιδρούν όσοι μένουν στο ενοίκιο στις άλλες περιοχές του Λεκανοπεδίου. Ενδεχομένως να μη γνωρίζει και τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση αν και από όσο γνωρίζουμε το τηλεοπτικό σήμα φθάνει μέχρι τη Νέα Μάκρη.

Τέλος πάντων, οι απόψεις είναι σεβαστές όσο κι αν αυτοί που τις εκφράζουν μπερδεύουν τους ρόλους τους ενίοτε δε λησμονούν και το παρελθόν τους. Η περίπτωση της κυρίας Λάσκαρη δεν διαφέρει από άλλες περιπτώσεις καλλιτεχνών οι οποίοι έχουν το «ελεύθερο» να διατυπώνουν τη γνώμη τους, προσβάλλοντας τη νοημοσύνη των υπολοίπων.

Όσοι, όμως, δεν έχουν χάσει τη μνήμη τους δικαιούνται να κρίνουν ακόμα και την κυρία Λάσκαρη. Να θυμούνται την καλλιτεχνική της πορεία στη διάρκεια της δικτατορίας, τις σχέσεις της με τη βασιλική οικογένεια, την προσφορά της από τη θέση-ρόλο δημοτικού συμβούλου στο Δήμο Αθηναίων και γενικά την προσφορά της στα πολιτικά πράγματα.

Ασφαλώς ως πολίτης έχει άποψη και μπορεί να την εκφράζει αφού κάποιοι κρίνουν ότι ο λόγος της έχει βαρύνουσα σημασία. Έχει άποψη για τον Σαμαρά, για το Κυπριακό, για την Παπαρήγα, για τα ΜΜΕ, για τα πάντα.

Ως «Ξανθή αγαπημένη Παναγιά» δικαιούται να λέει ό,τι θέλει για όποιον θέλει και να βρίσκεται στο απυρόβλητο. Γιατί γνωρίζει ότι όλοι ως… «Εραστές του Ονείρου» την αγαπούν και δεν της καταλογίζουν δόλο. Στο κάτω- κάτω δεν είναι η μόνη που απολαμβάνει του προνομίου της άγνοιας.

Και δεν είναι η μόνη που μπερδεύει τις «Θαλασσιές τις χάντρες» με το θαλασσί της Ελλάδας και της Νέας Δημοκρατίας. Και «εις ανώτερα», που λένε, αν και μετά τη συνέντευξη με τον πρώην πρωθυπουργό, μόνο «ανώτατα» μπορούμε να ευχηθούμε. Ίσως Ομπάμα;

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top