Τώρα το…ξεπούλημα έγινε νίκη!

0

Tελικά όλο το μυστικό κρυβόταν στα περιβόητα…50 δισ. Στα ακίνητα-φιλέτα του ελληνικού δημοσίου και στη συμμετοχή του σε εταιρίες που ενδιαφέρουν ξένους κολοσσούς.Το πρωτομάθαμε πριν από 10 μήνες από ειρωνικά δημοσιεύματα γερμανικών εντύπων που μας καλούσαν να πουλήσουμε τον Παρθενώνα και τα νησιά μας  για να ξεχρεώσουμε. Αντιδράσαμε έντονα τότε. Ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, σκληρές δηλωσεις από τους υπουργούς. Mετά μας το είπε επισήμως η τρόικα.

Μόλις πριν από ένα μήνα. Και πάλι σκληρές ανακοινώσεις από την κυβέρνηση,ακόμα και από τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου. «Δεν ξεπουλιόμαστε» μας έλεγαν. 

Και τελικά τα ξημερώματα του Σαββάτου εμείς οι ίδιοι πανηγυρίζαμε! Καταφέραμε επιμηκυνση του χρέους και μείωση κατά μια μονάδα του επιτοκίου. Ωφελος 6 δισ. ευρώ.

Όμως για να μας δώσουν αυτά τα «δώρα» μας ζήτησαν και αυτοί κάτι.Τα 50 δισ. από την πώληση της δημόσιας περιουσίας. Και το δεχθήκαμε.Τώρα δεν είναι προδοσία. Είναι νίκη! Ξεχάστηκαν οι σκληρές δηλώσεις και οι λεονταρισμοί…

Ετσι περνάμε στην επόμενη φάση. Πρέπει να πουλήσουμε; Κι αν πρέπει, μπορούμε;

Κατ’ αρχήν σχεδόν όλοι αντιληφθήκαμε από την αρχή της κρίσης ότι μας έδωσαν τα δανεικά για να αποφύγουμε την άμεση χρεοκοπία. Αλλά να καταφέρουμε να τα γυρίσουμε πίσω μόνο από τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων είναι αδύνατο! Αρα κάτι άλλο έπρεπε να κάνουμε για να τους γυρίσουμε πίσω το δάνειο.

Η εύκολη λύση είναι η πώληση περιουσιακών στοιχείων!

Στη ζωή προφανώς τίποτα δεν είναι μόνο μαύρο.Το να μπουν ιδιώτες σε τομείς της οικονομικής μας δραστηριότητας ή ακόμα και να αγοράσουν μεγάλες εκτασεις και να τις αξιοποιήσουν κάνοντας μεγάλα έργα μπορεί και θετικό να είναι και ανάπτυξη να παράξει. Για να συμβεί κάτι τέτοιο που είναι προς όφελος του τόπου και όχι προς εκποίση του θα πρεπει να υπάρχουν προυποθέσεις. Οροι, δεσμεύσεις και ανταλλάγματα που θα εξασφαλίσουν το αποτέλεσμα.

Όταν όμως κάνεις τέτοιες κινησεις υπό πίεση αυτό γίνεται δύσκολο. Και εμείς πρέπει να πουλήσουμε ως το 2015!

Η ευθύνη του Γ. Παπανδρέου είναι τεράστια. Γιατί όσοι κυβέρνησαν πριν παρήγαγαν χρέος. Αυτός θα πουλήσει τα «ασημικά» για να το μειώσει. Αν δεν πετύχει το στόχο του οι επόμενοι δεν θα έχουν άλλα για να πουλήσουν. Χρέος παράγουν πολλοί. Πώληση κάνει μόνο ένας. Κι αν τη μετατρέψει σε ξεπούλημα στερεί τη δυνατότητα αυτή από τους επόμενους.

Ο πρωθυπουργός πήρε την απόφαση. Μένει να αποδειχθεί αν μπορεί. Ως πριν λίγες μέρες ο ίδιος με τις δηλώσεις του το είχε δαιμονοποιήσει. Αρα τώρα θα πρέπει να αναμετρηθεί με το «βαθύ Πασοκ» από δυσμενέστερη θέση αφού θα του θυμίζουν τα λεγόμενα του.

Γιατί αυτός θα είναι ο αντίπαλος του. Οχι η αντιπολίτευση. Αλλά οι υπουργοί και οι βουλευτές του. Και οι συνδικαλιστές του κόμματος του που τον ανέδειξαν αρχηγό. Θα είναι η πιο δύσκολη μάχη που θα δώσει ο πρωθυπουργός. Γιατί θα είναι εσωτερική…

Πηγή: Newsit

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top