Η αρχόντισσα και οι… αλήτες

0

Με υπογραφή Δέλλα η ΑΕΚ απέκλεισε τον ΠΑΟΚ (1-0), τον οποίο με τη σειρά τους…
«απέκλεισαν» μια χούφτα ανεγκέφαλοι που διέκοψαν το ματς στο 89ο λεπτό.

Για μια ακόμη φορά, ο νόμος του…
τρόμου αλλοίωσε τη ροή ενός παιχνιδιού όπου η ΑΕΚ είχε κυριαρχήσει του ΠΑΟΚ και δίκαια, είναι η αλήθεια, πήρε την πρόκριση με το γκολ του Τραϊανού Δέλλα στο 48ο λεπτό.
Η εισβολή των οπαδών του ΠΑΟΚ –της μόδας πλέον στα ελληνικά γήπεδα- αμαύρωσε ένα ματς που αυτή τη φορά διοργάνωσε η ΕΠΟ, για να αποδείξει πως η αρρώστια του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν είναι πρωταθλήματος ή κυπέλλου, αλλά γενική και –δυστυχώς- ανίατη.
Υπό φυσιολογικές συνθήκες το κείμενο αυτό έπρεπε να είναι σχεδόν αποκλειστικά αφιερωμένο στο θρίαμβο της ΑΕΚ. Ομως, οι συνθήκες που διαμόρφωσαν αυτοί που θέλουν να αποκαλούνται «οργανωμένοι» οπαδοί του ΠΑΟΚ, ακόμα και την ώρα που το υπόλοιπο γήπεδο τους έβριζε εν χορώ , κατάφεραν να κλέψουν (κυριολεκτικά) μια παράσταση που μέχρι το 89ο λεπτό είχε ως πρωταγωνιστές τους παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ.
Επειδή όμως παίχθηκε και ποδόσφαιρο, για όσο διάστημα το επέτρεψαν οι «εισβολείς» της Τούμπας, στο υπόλοιπο του κειμένου οφείλουμε να ασχοληθούμε αποκλειστικά με αυτό.
Με τους κατά καιρούς «εισβολείς», ας ασχοληθούν κάποια στιγμή αυτοί που πρέπει… Μήπως και σε πολλά χρόνια από σήμερα, γιατί τρέφουν αυταπάτες όσοι πιστεύουν κάτι διαφορετικό, καταφέρουμε να δούμε άσπρη μέρα…
Η… σκακιέρα των προπονητών
Με όλα τα… όπλα του παρουσιάστηκε ο ΠΑΟΚ στον επαναληπτικό του Κυπέλλου. Ο Μάκης Χάβος θέλησε να «χτυπήσει» από τα αριστερά, καθώς πίσω από τον Βιεϊρίνια που επέστρεψε στην αρχική ενδεκάδα ήταν ο Λίνο, ενώ από τα δεξιά ήταν ο Σνάουτσνερ, έχοντας περισσότερο το… νου του στα αμυντικά του καθήκοντα.
Χαρακτηριστικά, στο 4-2-3-1, είχε τον Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια, τον Σνάουτσνερ στο δεξί άκρο, τον Λίνο στα αριστερά και τους Τσιρίλο, Κοντρέρας στο κέντρο της άμυνας. Πιο μπροστά τους ήταν οι Γκαρσία και Βιτόλο, με ανασταλτικό ρόλο. Στα δεξιά ήταν ο Σαλπιγγίδης, ο Βιεϊρίνια ήταν στα αριστερά, με τον Ίβιτς πίσω από τον Μουσλίμοβιτς που ήταν η… αιχμή του δόρατος για τον «Δικέφαλο» του Βορρά.
Από την πλευρά του, ο Μανόλο Χιμένεθ έριξε το… βάρος στην μεσαία γραμμή, καθώς προτίμησε σχήμα με τρεις «κόφτες», όπως είχε κάνει και στο νικηφόρο παιχνίδι του πρωταθλήματος.
Συγκεκριμένα, ο Ισπανός, στο 4-3-1-2, είχε τον Σάχα στον «άσο», τον Γεωργέα στο δεξί άκρο, τον Καράμπελα στο αριστερό και τους Δέλλα, Ματέο στο κέντρο της άμυνας. Στην μεσαία γραμμή , ο Ντιόπ ήταν ο «καθαρός» αμυντικός μέσος, έχοντας τους Μάκο και Μίτσελ στα πλάγια, που έδιναν βοήθειες στην επίθεση. Εκεί ήταν οι Μπλάνκο και Σκόκο, με τον Λυμπερόπουλο να κινείται πιο πίσω τους σε ρόλο… πλέι μέικερ.
«Μοιρασμένο» το πρώτο μέρος
Η ΑΕΚ ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες της Ένωσης πατούσαν καλύτερα, πίεσαν ψηλά, θέλοντας να… εκβιάσουν λάθη της άμυνας του ΠΑΟΚ και να κρατήσουν τους «ασπρόμαυρους» μακριά από τα καρέ του Σάχα.
Ωστόσο, όσο περνούσαν τα λεπτά, οι γηπεδούχοι ανέβαζαν… ρυθμούς και προσπάθησαν με… στρωτό ποδόσφαιρο και τους Βιεϊρίνια και Σαλπιγγίδη από τα άκρα να απειλήσουν την εστία των φιλοξενούμενων.
Πάντως, η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης, ήταν για την Ένωση, όταν με την συμπλήρωση της πρώτης μισής ώρας, ο Λυμπερόπουλος έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικούς και κατέληξε στην αγκαλιά του Κρέσιτς.
Στο 32’ ο Μανόλο Χιμένεθ αναγκάστηκε να κάνει μία μικρή… αλλαγή στα πλάνα του, καθώς ο Καράμπελας δεν μπόρεσε να συνεχίσει, έπειτα από μία διεκδίκηση της μπάλας με τον Σαλπιγγίδη.
Στην συνέχεια, ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει και στο 39’ βρέθηκε μία… ανάσα από το γκολ, όταν ο Γκαρσία έκανε εκπληκτική κάθετη μπαλιά στον Ίβιτς, που κινήθηκε στην «πλάτη» της άμυνας της Ένωσης, βρέθηκε απέναντι στον Σάχα, αλλά το πλασέ που έκανε έφυγε άουτ, χωρίς να αποτελέσει πρόβλημα για τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων.
Η… απάντηση της ΑΕΚ στις χαμένες ευκαιρίες ήρθε δύο λεπτά αργότερα, όταν συνεργάστηκε το επιθετικό δίδυμο των «κιτρινόμαυρων». Ο Μπλάνκο έκανε την σέντρα από τα δεξιά, αλλά η κεφαλιά του Σκόκο πέρασε άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κρέσιτς. Αυτές οι δύο ευκαιρίες ήταν οι καλύτερες στιγμές για το πρώτο ημίχρονο, που ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα και χωρίς… συγκινήσεις.
«Πάγωσε» την Τούμπα
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Ένωση, ήτοι με γκολ. Ήταν το τρίτο λεπτό της… επανάληψης, όταν ο Σκόκο εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά και ο Δέλλας, αμαρκάριστος στο πρώτο δοκάρι με κεφαλιά – ψαράκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κρέσιτς και μετέτρεψε τους «κιτρινόμαυρους» στο απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.
Στην συνέχεια, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει από το… σοκ που δέχθηκε με το τέρμα του «Κολοσσού», ανεβάζοντας την πίεση προς την εστία του Σάχα, ενώ από την άλλη, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν δώσει χώρο για να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση.
Όμως, στο 58’ είχαμε μια άσχημη στιγμή, όταν ο Σεμπάστιαν Σάχα δέχθηκε μια φωτοβολίδα στην πλάτη, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο έδαφος και να καεί η εμφάνισή του. Ο διαιτητής Μάνταλος από την Αθήνα, διέκοψε για μερικά λεπτά την αναμέτρηση, καλώντας τους Κώστα Ιωσηφίδη και Βασίλη Δημητριάδη, όπου τους τόνισε πως αν πέσει το οτιδήποτε θα αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο.
Στα λεπτά που απέμειναν, οι παίκτες του Μάκη Χάβου θέλησαν να αντιδράσουν, αλλά δύσκολα έβρισκαν διαδρόμους μπροστά από την περιοχή του Σάχα. Για αυτό και πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο οι Φωτάκης και Κουτσιανικούλης για τους γηπεδούχους,
Ωστόσο, ένα λεπτό πριν ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του αγώνα, οπαδοί του «Δικέφαλου» του Βορρά, κυρίως από το πέταλο των οργανωμένων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, κυνηγώντας τους ποδοσφαιριστές της Ένωσης, που έφυγαν εσπευσμένα για τα αποδυτήρια. Μάλιστα, η είσοδος των οπαδών έφερε την έντονη αντίδραση των υπόλοιπων φιλάθλων του ΠΑΟΚ, όπου με συνθήματα αποδοκίμαζαν τους… εισβολείς.
24 λεπτά αργότερα, ο διαιτητής Μάνταλος και οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και έπαιξαν... ελάχιστα δευτερόλεπτα και στην συνέχεια είχαμε και... τυπικά το τελευταίο σφύριγμα.
24wro
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top