Γιατί δεν μου αρέσει το γιαούρτι

0


Επανέρχομαι στη συζήτηση που προκάλεσε το κείμενό μου για τον «άνθρωπο με το γιαούρτι», διότι θεωρώ απαραίτητο να διευκρινίσω τα εξής:
- Η ατιμωρησία, πρώτα απ' όλα των πολιτικών, αλλά και των εγκληματιών με τα «λευκά κολλάρα» και των εγληματιών του κοινού ποινικού δικαίου, συχνά αποτελεί για μένα ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στη σύγχρονη Ελλάδα. Οι πολιτικοί, επιχειρώντας να
προστατευθούν από την ποινικοποίηση οποιασδήποτε επιλογής τους, κατάφεραν με αυτόν τον απαράδεκτο νόμο περί ευθύνης υπουργών να επιτύχουν, τελικά, το ακαταδίωκτο. Παράλληλα, και οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, με αποτέλεσμα το τελευταίο καταφύγιο των πολιτών -τα δικαστήρια- συχνά να μοιάζει με αχυρένια φωλιά που, στην πρώτη πίεση, γίνεται φτερό στον άνεμο.
-  Η διαμαρτυρία, όχι μόνο απέναντι στην ατιμωρησία αλλά και απέναντι στην περιστολή των δικαιωμάτων μας, απέναντι στην οικονομική πολιτική που μας συνθλίβει, μπορεί να λάβει οποιαδήποτε μορφή, αλλά δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για οποιαδήποτε μορφή βίας. Βία δεν είναι μόνο οι μολότοφ στη βιτρίνα της τράπεζας που έκαψαν ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και μια έγκυο γυναίκα. Βία είναι οι λεκτικές επιθέσεις, βία είναι το γιαούρτι.  Με την άσκηση βίας, σε οποιαδήποτε μορφή, όχι μόνο θα διαφωνώ όσο υπάρχω, αλλά θα δίνω και τη μάχη μου για να μην εκδηλώνεται -όπου και όσο μπορώ.
-  Η Δημοκρατία, αυτή η αντιπροσωπευτική, η αδύναμη, η κακοποιημένη, είναι ό,τι μας απέμεινε ως τελευταίο οχυρό. Για να αλλάξουμε όσα μπορούμε, χρειαζόμαστε τους κανόνες της. με πρώτο και πολύ σημαντικό τη δυνατότητα του άλλου να εκφράζεται -έστω και αν μαζί του θα διαφωνούμε και θα συγκρουόμαστε στο πεδίο των επιχειρημάτων ως το τέλος. Πέρα από το αυτονόητο ότι κάθε τέσσερα χρόνια, την τελευταία δεκαετία και πολύ πιο συχνά, έχουμε τη δυνατότητα να επιλέγουμε εκείνους που θα μας εκπροσωπήσουν. Στο μεσοδιάστημα μπορούμε να κρίνουμε τα λόγια και τα έργα τους με πληθώρα μέσων, με πρώτο το διαδίκτυο. Για όλους αυτούς τους λόγους δεν δικαιολογώ, ούτε μια στιγμή, τον άνθρωπο που πετάει γιαούρτι. Γιατί ξέρω ότι οι καιροί δεν αλλάζουν με happening που προσβάλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια μπροστά στις κάμερες, αλλά με μαζικά κινήματα. Γιατί είμαι πεπεισμένη πως μερικές χιλιάδες σιωπηλοί διαδηλωτές στο Σύνταγμα μπορούν να στείλουν ηχηρό μήνυμα που κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει. Πόσο μάλλον εάν γίνουν εκατομμύρια στο facebook ή στο twitter.
Τότε κανένα γιαούρτι δεν θα έχει θέση στη δημόσια ζωή παρά μόνο στο ψυγείο μας.

aixmi

ΣΧΟΛΙΟ
Και μεις εδώ γελάμε κ. Σπυράκη μου, όταν ακούμε περί facebook και twitter, εδώ δεν τους πειράζει το γιαούρτι θα τους σταματήσει το facebook και το twitter;;;
Και δεν είναι happening, είναι αντίδραση ανθρώπων που έχουν οικογένειες και δεν βλέπουν μέλλον μπροστά!!!!
Και δεν είναι έλλειψη σεβασμού είναι αντίδραση μιας γενιάς που πριν ζήσει καταστράφηκε

Φτάνει πια σας έχουμε βαρεθεί όλους... αλλά όλους όμως.

Με τιμή "Τα Μπουλούκια"

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top