10 φάσεις που το χιούμορ σε σώζει

0
το χιούμορ είναι πάντα ακαταμάχητο.

Οι άνθρωποι που έχουν χιούμορ μπορούν να κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη- συνήθως. Είναι εκείνοι που όλοι περιμένουν να πουν ένα αστείο να γελάσουν, να ξεχαστούν, να σπάσουν τον πάγο, να τους σώσουν από άβολες στιγμές, από πρώτες γνωριμίες κι από εκείνες που δε θα ήθελαν να ξέρουν. Όταν δεν υπάρχουν λόγια, αλλά κάτι πρέπει να ειπωθεί, ο άνθρωπος που το ‘χει με την ατάκα θα επιβιώσει και θα επιβιώσουν κι άλλοι γύρω του. Κι η αλήθεια είναι πως το χιούμορ είναι πάντα ακαταμάχητο, γοητευτικό κι ελκυστικό, αλλά δε χρησιμοποιείται μόνο για το φλερτ.

Πού αλλού μπορεί να σε σώσει το χιούμορ σου;

1. Στο ασανσέρ που συναντιόμαστε

Ας το παραδεχτούμε: εκείνα τα δευτερόλεπτα που μπαίνεις μαζί με κάποιον στο ασανσέρ είναι τα πιο άβολα δευτερόλεπτα της γης. Δεν έχει σημασία αν είναι ο γείτονας που δε συμπαθείς, ο συνάδελφος από τον κάτω όροφο που γλυκοκοιτάζεις, ο ντελιβεράς που σου έσπασε τη μύτη, κάποιος εντελώς άγνωστος με σένα, ο μεσίτης με τον σπιτονοικοκύρη σου, ο από πάνω με το παιδάκι του, ο διπλανός με τον σκύλο του που μόνο να σε μυρίσει δε θέλει. Όποιος και να είναι, τα δευτερόλεπτα αυτά κυλούν μαρτυρικά. Μόνο αν επιστρατεύσεις το χιούμορ σου, θα γελάσετε, έφτασες, τελείωσε!

2. Όταν γνωρίζεις τα πεθερικά

Αρκεί να μην το παρακάνεις, αν μπορέσεις να δώσεις τόσο-όσο, θα σωθείς. Δε θέλεις να γίνετε φίλοι, αλλά θέλεις να είσαι συμπαθής, δε θέλεις να πεις τα πάντα για τη ζωή σου, ούτε να κάνεις ερωτήσεις που βαριέσαι ν’ ακούσεις τις απαντήσεις. Δε θα φοβηθείς το χιούμορ σου κι έτσι θα γίνεις ευχάριστος, άρα θα αφήσεις καλή εντύπωση, θα μοιραστείτε λιγότερες άβολες στιγμές και θα μπορέσεις να περάσεις απ’ αυτήν την πίστα καλύτερα απ’ όσο φανταζόσουν.

3. Όταν δεν έχεις διαβάσει

Όταν δεν έχεις παραδώσει εργασία, δεν έχεις περάσει το μάθημα, δεν έχεις έτοιμο το project στη δουλειά, δεν έχεις μαγειρέψει για μεσημέρι -εκεί εντάξει, μπορεί να σε σώσει και το ντελίβερι- αλλά γενικώς το χιούμορ θα κάνει λιγότερο δύσκολη τη θέση σου. Θα χρειαστεί να βρεις λύση και πάλι, αλλά τουλάχιστον έχεις κερδίσει λίγο χρόνο και αρκετή συμπάθεια, όχι κι άσχημα.

4. Στο κρεβάτι

Είναι πολλά που μπορούν να συμβούν κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής, που είναι άβολα. Τι μπορείς να κάνεις εκείνη τη στιγμή; Να το προσπεράσεις ενώ γνωρίζετε κι οι δύο τι έχει συμβεί και να μη μιλήσει ποτέ κανείς γι’ αυτό, ή να πεις κάτι χαριτωμένο, έξυπνο κι όχι αρκετά κριντζ για να νιώσετε καλύτερα και οι δύο; Το δεύτερο, αρκεί να γελάσει κι ο άλλος.

5. Όταν δεν ξέρεις τι να διαλέξεις

Από γκόμενο μέχρι τυρόπιτα. Σε όλο αυτό το εύρος της αναποφασιστικότητάς σου, το χιούμορ μπορεί να σταθεί αρωγός και να σε βγάλει για λίγο από τη δύσκολη θέση. Δεν είναι ότι θ’ αποφασίσεις γρηγορότερα, σε καμία περίπτωση, αλλά έχεις ελαφρύνει ήδη τη φάση και δε θέλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι να σε βρίσουν. Κυρίως ο σερβιτόρος πάνω από το κεφάλι σου που περιμένει καρτερικά αν θα φας το φιλέτο κοτόπουλο ή θα σπάσεις σήμερα τη δίαιτα που ξεκίνησες χθες.

6. Όταν σε πετυχαίνει το αφεντικό να μη δουλεύεις

Είναι προτιμότερο να πεις ότι έκανες μια άσκηση yoga προσώπου, παρά να παραδεχθείς ότι χασμουρήθηκες σαν να μην υπάρχει αρκετό οξυγόνο για σένα. Όταν θα φύγεις βιαστικά από το γραφείο γιατί έχεις να πας σε γιατρό και σε συναντά στο κοντινό wine bar, καλύτερα σκέψου για ποιο λόγο θα μπορούσε ο γιατρός να σου κλείσει εκεί ραντεβού παρά να παραδεχθείς την αλήθεια. Όταν θα χαζεύεις στο instagram, δείξε κάνα τσιτάτο που διάβασες και σιγουρέψου ότι υπάρχει κοντινή έξοδος κινδύνου.

7. Στη χυλόπιτα

Θα έλεγα στο φλερτ γενικά, αλλά αν έχεις χιούμορ και πεις μία έξυπνη ατάκα δεν είναι σίγουρο ότι θα πετύχει και ότι θα περάσεις στην επόμενη φάση. Οπότε εκείνη είναι η στιγμή που το χιούμορ το χρειάζεσαι πιο πολύ από ποτέ. Όταν θα φας το άκυρο και θα πρέπει τουλάχιστον να είσαι αρκετά κουλ. Πού ξέρεις με μία γαμάτη ατάκα μπορεί να γυρίσεις το ματσάκι. Να πούμε κάπου εδώ βέβαια ότι και η χυλόπιτα που σερβίρεται με χιούμορ είναι πάντα πιο ευκολοχώνευτη.

8. Όταν σου προτείνουν να βγείτε και θες ν’ αρνηθείς

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να αρνηθείς έξοδο; Όχι πάντως με το να πεις την αλήθεια. Να σκαρφιστείς μία δικαιολογία, όχι του τύπου έχω να πάω τον σκύλο μου να κάνει λεύκανση δοντιών, γιατί μάλλον δε θα πείσει κανέναν. Οπότε τι σου μένει να κάνεις; Να καλέσεις το χιούμορ σου, να εξηγήσεις πόσο πολύ θα ήθελες να είσαι εκεί μαζί τους, αλλά ένα μαύρο σύννεφο δε σε αφήνει να βγεις από το σπίτι ή κάτι περισσότερο ευφάνταστο για να ξεγλιστρήσεις και να μη γίνεις δυσάρεστος, αγενής και ακατάδεκτος.

9. Όταν έχεις παράπονα στη δουλειά

Ή θες να μαλώσεις, να εξηγήσεις τι σε ενόχλησε ή να κάνεις μία παρατήρηση. Σε κάθε περίπτωση βέβαια ελοχεύει ο κίνδυνος το χιούμορ σου να αποδυναμώσει τη βαρύτητα των λόγων σου, αλλά τουλάχιστον θα έχεις νιώσει λιγότερο αμήχανα. Δε θα ξεχάσεις μετά από δυο-τρεις μέρες να πετάξεις την ατάκα «Στην πλάκα λέγονται τα πιο σοβαρά πράγματα» και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Χωρίς φόβο και με πολύ πάθος.

10. Όταν ρωτάνε οι γονείς σου για την προσωπική σου ζωή

Αρκετά αμήχανο. Κι εντάξει αν έχεις κάτι να παρουσιάσεις και το ‘χεις και αρκετό καιρό, ας πούμε ότι είναι λιγότερο άβολο. Αλλά αν δεν έχεις να πεις πραγματικά τίποτα, νιώθεις ήδη εσύ αμήχανα με τον εαυτό σου πρέπει να σε ρωτάνε κιόλας; Εκείνοι ρωτούν από ενδιαφέρον βέβαια -δε λέω- όμως ο μόνος τρόπος να το αποφύγεις χωρίς να πέσεις στην παγίδα τους είναι να θυμηθείς το χιούμορ σου. Ταυτόχρονα, πρέπει να βρεις το επόμενο θέμα που θα είναι άξιο σχολιασμού για να είσαι σίγουρος πως ξέχασαν τα γκομενικά σου.


ΥΓ: Πολύ συχνά, οι ετοιμόλογοι άνθρωποι, σε δύσκολες στιγμές, την καλύτερη ατάκα τη σκέφτονται μόλις έχουν φύγει. Οπότε μην πυροβολείτε τον πιανίστα παρακαλώ!

Ελεάννα Μαυροπούλου
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top