5 τρόποι να επανέλθεις δυναμικά στο παιχνίδι του φλερτ

0
γιατί στον έρωτα είναι κρίμα να μένουμε μετεξεταστέοι.

Κάτι που τριβελίζει τα κεφάλια μας εδώ και καιρό είναι αν το γεγονός ότι χάσαμε λιγάκι το νόημα και τον τρόπο που φλερτάρουμε, οφείλεται κατ’ αποκλειστικότητα στις καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε. Ίσως να μην είναι σωστό να ρίξουμε όλο το βάρος των ευθυνών στις πρακτικές δυσκολίες, αφού οι κινήσεις μας δείχνουν πως ίσως να επαναπαυτήκαμε κι εμείς στα δεδομένα που ζούμε, ίσως να θεωρούμε κομπλέ τη βόλεψη στον καναπέ μας με ένα κινητό στο χέρι. Πολύ πιθανόν να χωνεύεται καλύτερα μια απόρριψη πίσω από μια οθόνη και να μοιάζει ελκυστικό η ανταλλαγή των likes να θεωρείται η αρχή ενός κεραυνοβόλου έρωτα. Εσύ τι λες;

Προσωπικά όλα αυτά μου ακούγονται θλιβερά. Έχουμε χάσει ήδη αρκετά πράγματα για να χάσουμε και το νόημα του έρωτα. Γι’ αυτό ίσως να ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε το φλερτ με άλλα μάτια. Να αρχίσουμε να το προπονούμε λες και πρόκειται για άθλημα. Με εξάσκηση και προθέρμανση πριν μπούμε στον αγώνα. Να μάθουμε όταν έχουμε μπροστά μας ένα ζευγάρι μάτια που μας μιλάνε, να ρισκάρουμε.

Κι αν απορείτε πώς θα γίνει αυτό, είμαστε απόψε εδώ για να το βρούμε, βλέποντας μερικούς τρόπους για να ξαναμπούμε στο παιχνίδι του φλερτ. Να μη μας πιάσει κανένα βλέμμα αδιάβαστους, γιατί στον έρωτα είναι κρίμα να μένουμε μετεξεταστέοι.

1. «Ένα ποτήρι είναι λίγο πολύ λίγο»

Δε θέλει και ιδιαίτερη ανάλυση το συγκεκριμένο tip. Λίγο αλκοόλ μπορεί να γίνει ο καλύτερος συμπαίκτης για να λυθείς όταν ξέρεις πως θα βρεθείς σε μέρος που θα υπάρχει πρόσωπο ενδιαφέροντος. Τόσο απλά θα γίνει το σωστό ζέσταμα για να παίξεις άνετα μετά στο παιχνίδι του φλερτ. Ξεκίνα λοιπόν την προθέρμανσή σου με ένα (άντε δύο) ποτάκια, ίσα-ίσα δηλαδή αυτό που χρειάζεσαι για να πεις «θα μιλήσω» και όντως να μιλήσεις. Με λίγο αλκοόλ θα βοηθηθείς και στο τι θα πεις -γιατί κακά τα ψέματα όλοι έχουμε ανάγκη εκείνη τη στιγμή από λίγη ευφράδεια λόγου- αλλά και στο να νιώθεις άνετα καθώς μιλάς, πράγμα που φυσικά εκπέμπει.

Υ.Γ. Φαντάζομαι δε χρειάζεται να διευκρινίσουμε ότι όταν λέμε ένα (άντε δύο) το εννοούμε, έτσι; Δεν έχει νόημα να γίνουμε κομμάτια για ένα φλερτ, αφήστε που δε θα πετύχει κιόλας. Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν αυτό και δε φέρουμε καμία ευθύνη για μεθυσμένα «σ ’αγαπώ» σε άνθρωπο που καλά-καλά δεν ξέρουμε το όνομά του.

2. «Με τα μάτια μιλάμε εμείς και τι λέμε δεν ξέρει κανείς»

Έχεις στο οπτικό σου πεδίο πρόσωπο που σου ξυπνάει ενδιαφέρον. Νιώθεις ποδαράκια να τρέμουν και σκέφτεσαι ότι αν μιλήσεις θα χάσεις τα λόγια σου καταλήγοντας σε αποτελέσματα, το λιγότερο, αστεία. Μη σκέφτεσαι λοιπόν τι θα πεις. Σκέψου πώς θα πράξεις. Κάνε τον άλλον να θέλει να έρθει αυτός. Φώναξε το άτομο απέναντί σου παίζοντας αριστοτεχνικά μόνο με βλέμματα. Κοίτα προς τα εκεί, μετά κοίτα από την άλλη και τη στιγμή που θα νομίζει πως κατάλαβε λάθος, στρέψε ξανά το βλέμμα σου στη μεριά του. Χαμογέλασε, ξέρεις εσύ πώς, ίσως λίγο ντροπαλά ίσως με λίγο θράσος. Έτσι και εσύ δε θα νιώσεις εγκλωβισμένος σε λέξεις, αφού ακόμη σε δυσκολεύουν και ο άλλος θα πάρει το μήνυμα ξεκάθαρα. Τόσο απλά γίνεται, όλη η γοητεία του flirt άλλωστε κρύβεται στο βλέμμα, είναι το μεγαλύτερο μέσο επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων και να μην το χρησιμοποιήσεις; Μέγα λάθος.

3. «Ατάκα κι επί τόπου»

Κι αφού προπονήσαμε τα βλέμματα και τα είπαμε όλα με τα μάτια, μάλλον θα έρθει η ώρα να πούμε και κάτι με το στόμα μας. Και εδώ είναι που θέλω να έρθεις διαβασμένος. Η ατάκα είναι καθοριστικής σημασίας, είναι πρακτικά η πρώτη εντύπωση. Μην την αφήσεις λοιπόν στην τύχη της και στο τι θα σου κατέβει εκείνη τη στιγμή. Σκέψου από πριν πώς θες να ανοίξεις την κουβέντα. Άσε στην άκρη τα κλισέ, πήγαινε στον καθρέφτη σου και δοκίμασε να ακούσεις όσα σκοπεύεις να πεις. Ποιος δε θέλει άλλωστε με δύο λέξεις να φανεί μάστερ του παιχνιδιού; Για να γίνει όμως αυτό, ειδικά μετά από περίοδο αποχής από το άθλημα, θέλει λιγάκι πρόβα. Φρόντισε αυτό που θα πεις να είναι η ατάκα σου, να σε εκφράζει, να είναι ο προσωπικός τρόπος προσέγγισής σου και αυτό θα κάνει τη διαφορά.

4. Μη δώσεις το πράσινο φως αν είναι να το σβήσεις

Βασικό να αναφερθούμε και σε κάποια don’t’s, γιατί άμα τα κάνεις θα τα βρεις μπροστά σου και το θέμα εδώ είναι να προλάβουμε τις όποιες ατασθαλίες. Μην πας και δώσεις το πράσινο φως, αν είναι να το γυρίσεις μετά σε κόκκινο. Εύκολο να κολλήσεις αν βρεθείς σε παιχνίδι που είχες ξεχάσει να παίζεις, δε γουστάρει όμως πλέον ο κόσμος τα ημίμετρα, ούτε για μία ώρα, ούτε καν για μισή. Χάσαμε αρκετό χρόνο για να χάσουμε κι άλλο. Να είσαι λοιπόν παίκτης στο παιχνίδι που αναλύουμε και όχι player. Την ξέρεις τη διαφορά, έλα, μεταξύ μας μιλάμε.

5. Mη σκεφτείς το πού είσαι για να φλερτάρεις

Τελευταίο και ίσως πιο σημαντικό! Θα σε βάλω να δεις το «Ένας Άλλος Κόσμος» του Παπακαλιάτη για να σε πείσω πως ακόμη και έξω από ένα σουπερμάρκετ μπορείς να βρεις τον έρωτα. Κι αν σου φαίνεται αυτό υπερβολή, σε προκαλώ όντως να δεις την ταινία· και στείλε μου μετά μήνυμα αν με θες για παρανυφάκι, θα περιμένω! Εντάξει πέρα απ’ την πλάκα, δε λέω να πάρεις σβάρνα τις αγορές μέχρι να βρεις εκείνο το άτομο που θα σου κάνει κλικ, αλλά να θυμάσαι ότι μπορείς να φλερτάρεις παντού. Όπου κι αν είσαι! Άμα το νιώσεις στη γραμμή του ΙΚΑ, κάνε το! Αν δεις τον άλλον την ώρα που πετάει τα σκουπίδια, πήγαινε! Αν στείλατε και οι δύο κωδικό έξι, φλέρταρε κάνοντας τρέξιμο! Και για να το κάνουμε εντελώς λιανά, να φλερτάρεις επειδή το ένιωσες μέσα σου, όχι επειδή το σηκώνει το κλίμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις το «λίγο τα φώτα, λίγο η μουσική, λίγο και το κρασάκι που ήπιαμε..» δεν είναι η μόνη κατάλληλη συγκυρία. Η στιγμή είναι απλά μια ευκαιρία και εσύ το άτομο που πρέπει να την αρπάξει. Οπουδήποτε!


Καλά μέχρι εδώ; Το έχουμε; Μην το παραφορτώσουμε λοιπόν με πολλές πληροφορίες και χάσουμε στο τέλος και τα αυγά και τα πασχάλια! Παίξτε με αυτά, προπονηθείτε και ορίστε ξεκάθαρα στο μυαλό σας το τι μορφή θέλετε να έχει το φλερτ στη δική σας ζωή. Και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν σε δεύτερη μοίρα, στην οποία μπορεί και να μη χρειαστούν καν συμβουλές και tips.

Αρκετά με το να χαμογελάμε σε οθόνες και με το να ξυπνάμε αντικρίζοντας το κινητό αντί για ένα ζευγάρι μάτια. Αρκετά με το να περιμένουμε μηνύματα αντί για ανθρώπους. Σημασία έχει να μη χάνεις το κουράγιο σου, γιατί -όπως μου είπε κάποτε και μια ψυχή- «το φλερτ δεν είναι εύκολο και το παιχνίδι δεν κερδίζεται ποτέ μέσα σε μία νύχτα».

Γι’ αυτό φρόντισε από αύριο να είσαι εκεί, παρόν, να ζεις τον έρωτα στο έπακρο χωρίς να αναμένεις να αλλάξει τίποτα. Να συνεχίσεις αυτό που ξεκίνησες· ή μάλλον να ξεκινήσεις αυτό που θες τόσο να συνεχίσεις.

pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top