Στο τελείωμα του χρόνου, μην ξεχάσεις τις συγγνώμες και τα “σ’αγαπω” που χρωστάς...


Μια νέα χρονιά θα ξεδιπλωθεί μπροστά σου...

Οι μέρες των Χριστουγέννων πρέπει να είναι μέρες χαράς και μιας συνεχούς γιορτής.
Λίγες μέρες διακοπές είναι ότι χρειάζεσαι, γιατί διακοπές σημαίνει διακοπή και όλοι το έχουν ανάγκη. Να διακόψουν ότι κάνανε και να ζήσουν κάτι διαφορετικό.
Και πρακτικά και συναισθηματικά.

Ξέχνα ή παραμέρισε λοιπόν για λίγο τα άγχη, τυχόν χρέη και τις στενοχώριες που σε βασανίζουν και αφέσου λίγο σε αυτό το μαγικό ταξίδι που σε πάει η στολισμένη ατμόσφαιρα που συναντάς γύρω σου. Άνοιξε τ’ αυτιά σου για να φωλιάσουν οι όμορφες μελωδίες που ακούς στους δρόμους από χριστουγεννιάτικα, χαρούμενα τραγούδια.

Βγες, διασκέδασε μέχρι το πρωί, φάει κάτι παραπάνω…

Πέρα όμως απ’ όλα αυτά όμως. Τις εξόδους, τα στολίδια, τα γλυκά, τα δώρα, τα ταξίδια… ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσεις πως άλλη μια χρονιά φτάνει στο τέλος της. Άλλος ένας κύκλος της ζωής σου κλείνει και ανοίγει ένας καινούργιος.

Νομίζω έχεις και κάποια καθήκοντα να διεκπεραιώσεις. Να πεις μια συγγνώμη σε όποιον πλήγωσες φέτος, να πεις ένα σ’ αγαπώ σε αυτόν που το νιώθεις, να κάνεις έναν απολογισμό του εαυτού σου. Τι έκανες, τι δεν έκανες, τι θέλεις να κάνεις…

Αν σου δοθεί άλλη μια ευκαιρία που η ευκαιρία αυτή λέγεται αύριο πρέπει να ζήσεις όσα δεν έζησες, να υλοποιήσεις τους στόχους σου, να εκπληρώσεις τα απωθημένα σου και να μη ξεχνάς να κάνεις όνειρα.

Μια νέα χρονιά θα ξεδιπλωθεί μπροστά σου για να πεις όσα δεν είπες και να κάνεις όσα δε πρόλαβες.

Μη χάσεις για μια ακόμα φορά την ευκαιρία να ζήσεις όπως θες.

Ιωάννα Ντρε
loveletters

Related Posts