10 λόγοι για να επιλέξεις το camping

0

Το camping έχει τη γλύκα του.

Θα έχεις ακούσει πολλές ιστορίες τρόμου σχετικά με το camping κι ίσως έχεις τα δίκια σου να είσαι κάπως επιφυλακτικός. Φαντάζεσαι κουνούπια να σου πίνουν το αίμα, βρομερές δημόσιες τουαλέτες και ντουζιέρες ή ακόμα χειρότερα, απλησιά και ξαλάφρωμα στη φύση. Εντάξει, σκιάζεσαι άμα δεν ξέρεις. Επ’ ουδενί όμως δεν πρέπει να είσαι κάθετος σ’ αυτό γιατί το camping δεν είναι έτσι ακριβώς. Το camping έχει τη γλύκα του.

Μάλιστα, αν είσαι προετοιμασμένος και προσγειωμένος, παίζει να σου αρέσει και τόσο πολύ κιόλας που να απαρνηθείς τα απρόσωπα ξενοδοχεία και να επιλέγεις πια συνειδητά την σκηνούλα σου. Τα οργανωμένα camping είναι προσεγμένα και δε θα σου λείψουν πολλά πράγματα, ενώ τις περισσότερες φορές δεν έχεις κάτι να σιχαθείς. Αν ακόμα δε σε έπεισα, δες εδώ μερικούς λόγους για να ακυρώσεις την κράτηση στο πεντάστερο και να αγοράσεις σκηνή:

1. Είναι οικονομικό

Στην εποχή μας, που ακόμα κι αν εργάζεσαι ο βασικός μισθός δε σε βγάζει ούτε ως τα μέσα του μήνα, είναι λογικό να αναζητάς μια ακόμα οικονομικότερη λύση από το Airbnb. Επίσης, κατ’ εμέ, είναι απολύτως λογικό να googlάρεις πώς θα πουλήσεις το νεφρό σου για να επιβιώσεις αλλά είναι μαλακία να χάσεις ένα νεφρό για λίγες μέρες διακοπών. Γι’ αυτό camping, αδέρφια! Πληρώνεις τα μισά, κερδίζεις τα διπλά -το κάνουμε και σλόγκαν, εύκολα.

2. Χαλαρότητα και ξεκούραση

Φαντάσου μια μέρα που την περνάς στην παραλία. Σαγιονάρα, μαγιό, αντιηλιακό και καπέλο. Πιο απλό δε γίνεται. Τώρα σκέψου πως το camping είναι ο ορισμός του φλου και του χύμα. Αράζεις, λιάζεσαι, κολυμπάς, τρως και φτου κι απ’ την αρχή. Ούτε πιάτο δε θα πλύνεις (που λέει ο λόγος). Χαλάρωσες και στην ιδέα, έτσι;

3. Ιδανικό για γνωριμίες

Είσαι μόνος, ψάχνεσαι και πολύ καλά κάνεις! Πάρε δυο φίλους και πηγαίντε camping να γνωριστείτε με νέους ανθρώπους. Σε αρκετά οργανωμένα camping διοργανώνονται διάφορα events που θα σας φέρουν σε επαφή με νέα πρόσωπα. Ακόμα κι αυτό όμως να μην ισχύει ένα γειά στον γείτονα-κατασκηνωτή μπορείς να το πεις και θεωρώ κιόλας ότι πρέπει – ιδίως αν είναι ωραίος! Μπορεί να χρειαστείς μια ζάχαρη, λίγη βοήθεια στο στήσιμο της σκηνής, ένα μπαλαμούτι το βραδάκι, βρε παιδί μου, άνθρωπος είσαι!

4. Stargazing και cuddling

Είσαι σε σχέση -ή βρήκες τώρα κάποιον ενδιαφέρων- κι έχεις όρεξη για αγκαλιές, ρομάντζο και πιο προσωπικές στιγμές. Τι καλύτερο απ’ όλα σε μια ήσυχη παραλία που θα χαζεύετε τα αστέρια και θα ακούτε το κύμα; Πάρτε μια αιώρα, ή έστω ένα sleeping bag και αράξτε. Όλα θα πάρουν τον δρόμο τους, στ’ ορκίζομαι! PS: αν έρθει η ώρα του σεξ μην αφήσετε στη σκηνή κανένα φακό αναμμένο εκτός κι αν θέλετε να δώσετε θέαμα, ατιμούτσικα!

5. Γύρισε στη φύση

Ωραία η πόλη, ωραία και η φασαρία της αλλά κάποια στιγμή σε εξαντλεί όλο αυτό το μπετό και το γκρίζο. Θες χρώμα. Θες πράσινο και μπλε. Και ναι, ρε φίλε, τα θες στην άκρη των δαχτύλων σου. Θες να πατάς στην άμμο ή στη χλόη ξυπόλυτος και να μην έχεις σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου να υψώνεται τίποτα άλλο πέρα από δέντρα. Ε, camping θα πας, τι να λέμε;

6. Ρίξε τους ρυθμούς σου

Στο camping η μέρα ξεκινά με τον ήλιο να ανατέλλει και τα πουλάκια να τιτιβίζουν. Ήρεμα κι ωραία. Η ώρα υποδηλώνεται από την πείνα σου κι από τον ήλιο. Εδώ δεν έχει dress code, δεν έχει άγχος. Όλα γίνονται σε χαλαρούς ρυθμούς.

7. Βγες από την πρίζα

Πες όχι στην τεχνολογία, στο wifi, στο laptop. Χρησιμοποίησε την πρίζα μόνο για τα βασικά όπως το να φορτίσεις το κινητό σου μήπως υπάρξει ανάγκη. Ταυτόχρονα, βγες κι εσύ από την πρίζα. Άσε πίσω σου την ένταση και την πίεση και αποφορτίσου. Διάβασε ένα καλό βιβλίο, απόλαυσε έναν ήρεμο ύπνο, κάνε ηλιοθεραπεία. Δε χρειάζεσαι την τεχνολογία γι’ αυτά.

8. Ένα βήμα και σπλουτς!

Αν κάτι θα λατρέψεις στο camping είναι το πόσο δίπλα στην παραλία μπορείς να είσαι. Ακόμα και σε οργανωμένο μπορείς να βρίσκεσαι 10 μέτρα απ’ το κύμα και ειλικρινά, δεν υπάρχει καλύτερο ξύπνημα από μια βουτιά!

9. Κάν ’το για το περιβάλλον, ντε!

Δεν μπορείς να απαρνηθείς το πόσο πιο οικολογικό είναι να κατασκηνώνεις -ειδικά αν είσαι από τους hardcore του ελεύθερου camping. Δεν έχει κλιματισμό, δεν έχει πολυτέλειες. #motherearthapproves

10. Είναι μια (αστεία) εμπειρία

Το camping είναι μια εμπειρία που πρέπει να βιώσεις έστω και μια φορά για να έχεις άποψη. Είναι κάτι που ακόμα και εντελώς στραβά να πάει θα σου αφήσει μερικές καλές ιστορίες να διηγείσαι. Θα θυμάσαι που δεν μπορούσατε να στήσετε τη σκηνή, που ξεχάσατε κάτι βασικό όπως έναν φακό, που σας πήρε ο ύπνος στην ξαπλώστρα. Είναι παρεΐστικο, αστείο και αξίζει να το ζήσεις. Καλή παρέα να έχεις και θα το απολαύσεις.

Πάντως, μη γελιέστε, δεν είμαι εξπέρ στο camping. Την πρώτη φορά πήγα χωρίς sleeping bag γιατί «έλα μωρέ, τόση ζέστη κάνει, θα είμαστε και μέσα σ’ αυτό το συνθετικό πράγμα» και τελικά κουκουλωνόμουν με πετσέτες να βγάλω τη βραδιά. Οπότε, φιλική συμβουλή: Sleeping bag, φακό, σκηνή -να χωράει συν ένα άτομο απ’ όσα θα είστε να μην κοιμάστε αγκαλιά με το ψυγειάκι- και ένα μίνι φαρμακείο. Επιπλέον, αν είστε γλυκοαίματοι σαν εμένα για να γλιτώσετε το ντου απ’ τα κουνούπια, φιδάκι και AUTAN -μεγάλη ανακάλυψη!

Σουζάνα Ντεζούκι
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top