Μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!


Το πιο αγαπημένο φαγητό.

Είναι κάποια φαγητά που είναι τόσο κλασσικά αλλά συνάμα και τόσο ωραία! Ένα τέτοιο φαγητό είναι και τα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!

Και εμείς βρήκαμε την καλύτερη συνταγή για το φτιάξετε!

Υλικά

Για τα μπιφτέκια
  • 300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 200 γρ. κιμάς χοιρινός
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα
  • 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.σ. λευκό ξίδι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τις πατάτες φούρνου
  • 5 πατάτες
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/2 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1/2 λεμόνι (χυμός) χυμός
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  • Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες ίδιου πάχους. Στη συνέχεια τις κόβουμε στη μέση.
  • Τις απλώνουμε στο ταψί. Προσθέτουμε πικάντικη μουστάρδα, χυμό λεμονιού, ρίγανη, ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά.
  • Σε μπολ αναμειγνύουμε τον χοιρινό με τον μοσχαρίσιο κιμά, τη ρίγανη, το ξύδι, την τριμμένη φρυγανιά, το αυγό και το τριμμένο κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε. 
  • Πιέζουμε την ντομάτα να βγάλει τον χυμό της στο μείγμα κιμά, τον μαϊντανό και ελαιόλαδο. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά με τα χέρια μέχρι να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους. 
  • Το μείγμα πρέπει να είναι μαλακό. Αν είναι σκληρό, αραιώστε το με λίγο νερό. Αν είναι πολύ αραιό, προσθέστε λίγο ακόμη φρυγανιά.
  • Με τα χέρια πλάθουμε μπιφτέκια ίδιου μεγέθους και πάχους. Τα πλάθουμε μεγάλα γιατί με το ψήσιμο θα μειωθεί ο όγκος τους στο ⅓ Τα ακουμπάμε πάνω από τις πατάτες. Ακουμπάμε με το δάχτυλο το κέντρο κάθε μπιφτεκιού για να σχηματίσουμε ένα μικρό βαθούλωμα.
  • Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε νερό μέχρι τη μέση του ταψιού.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 1 ώρα, μέχρι να ψηθούν τα μπιφτέκια και να μαλακώσουν καλά οι πατάτες.

athensmagazine

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...