απίθανη γεύση. εξαιρετική πίτα.
ΥΛΙΚΑ
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 400 γρ. μανιτάρια τεμαχισμένα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 5-6 φέτες ψιλοκομμένες ζαμπόν/γαλοπούλα καπνιστή
- 300 γρ. τυριά τριμμένα (εγώ βάζω παρμεζάνα και milner)
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1-2 πιπεριές κέρατο κομμένες σε ροδέλες
- αλάτι, λευκό πιπέρι
- 1 αβγό χτυπημένο
- σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
- Τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι σε ελάχιστο λάδι σε μικρή κατσαρόλα μέχρι να ροδίσουν.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαμπόν/γαλοπούλα, την κρέμα γάλακτος, αλάτι-πιπέρι και αφήνουμε το μίγμα να δέσει για περίπου 10'.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε καλά.
- Σε πυρέξ ή ταψάκι ελαφρώς λαδωμένο ανοίγουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε τη γέμιση.
- Προσθέτουμε και τις ροδέλες της πιπεριάς, σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, κλείνουμε καλά στις άκρες για να μη «δραπετεύσει» η γέμιση, αλείφουμε με το χτυπημένο αβγό κάνοντας τρυπίτσες με ένα πηρούνι, και αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με λίγο σουσάμι.
- Ψήνουμε για 45' περίπου στους 180 βαθμούς.
trome
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.