Ξεχωριστή νοστιμιά.
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 αυγά
- 20 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
- 1/3 φλιτζανιού γάλα
- Λίγο μαύρο πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκο τυρί ρικότα
- 1/4 φλιτζανιού φύλλα βασιλικού
- 75 γραμμάρια ζαμπόν κομμένο
- 1 κολοκύθι κομμένο σε μακριές, λεπτές λωρίδες
- Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τα αυγά, το αλεύρι, το βούτυρο, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε.
- Διπλώστε μέσα στη ζύμη τη ρικότα, το βασιλικό, το ζαμπόν και τα κολοκυθάκια και πλάστε μία λεπτή πίτα.
- Βάλτε δύο κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μικρό τηγάνι και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε μισό από το μείγμα στο τηγάνι και τηγανίστε για 2-3 λεπτά κάθε πλευρά ή μέχρι να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια.
- Βάλτε στην άκρη. Ομοίως τηγανίστε και το υπόλοιπο μείγμα, ανανεώνοντας το λάδι.
- Κόψτε το σε κομμάτια και σερβίρετε.
allatini.elbisco
