Τηγανιτές πίτες με λαχανικά!

0

Ξεχωριστή νοστιμιά.

Υλικά:
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 αυγά
  • 20 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
  • 1/3 φλιτζανιού γάλα
  • Λίγο μαύρο πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο τυρί ρικότα
  • 1/4 φλιτζανιού φύλλα βασιλικού
  • 75 γραμμάρια ζαμπόν κομμένο
  • 1 κολοκύθι κομμένο σε μακριές, λεπτές λωρίδες
  • Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τα αυγά, το αλεύρι, το βούτυρο, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε.
  • Διπλώστε μέσα στη ζύμη τη ρικότα, το βασιλικό, το ζαμπόν και τα κολοκυθάκια και πλάστε μία λεπτή πίτα.
  • Βάλτε δύο κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μικρό τηγάνι και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέστε μισό από το μείγμα στο τηγάνι και τηγανίστε για 2-3 λεπτά κάθε πλευρά ή μέχρι να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια.
  • Βάλτε στην άκρη. Ομοίως τηγανίστε και το υπόλοιπο μείγμα, ανανεώνοντας το λάδι.
  • Κόψτε το σε κομμάτια και σερβίρετε.

allatini.elbisco
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top