Μελιτζάνα ψητή με φέτα και ντομάτα

0

Η "τέχνη" του φαγητού...

Υλικά
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα
  • 100 γρ. φέτα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Εκτέλεση

1. Αφαιρούμε το κοτσάνι και κόβουμε την μελιτζάνα κατά μήκος στη μέση.

2. Στη συνέχεια την κόβουμε σε λεπτές φέτες χωρίς όμως να κόψουμε 2 εκ. από την άκρη της.

3. Μεταφέρουμε την μελιτζάνα σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα και μπλέκουμε τις φέτες εναλλάξ την μία μέσα στην άλλη. (όπως στη φωτογραφία)

4. Κόβουμε την φέτα, την ντομάτα και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε ανάμεσα στις φέτες της μελιτζάνας.

5. Ρίχνουμε από πάνω το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.

6. Ψήνουμε την μελιτζάνα στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.

7. Σερβίρουμε ζεστή ή κρύα πασπαλισμένη με μαϊντανό.


foodprints
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top