Μπακαλιάρος κατσαρόλας


Συνοδέψτε το πιάτο με ρώσικη σαλάτα και απολαύστε το.

Υλικά
Για 2-4 άτομα
  • 600 γραμμάρια ξαλμυρισμένος μπακαλιάρος
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας, ελαιόλαδο
  • 750 γραμμάρια πράσο, σε ροδέλες
  • 500 γραμμάρια πατάτες, σε χοντρές ροδέλες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 750 γραμμάρια νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένη πάπρικα
Εκτέλεση
  • Σοτάρετε το σκόρδο σε λάδι μέχρι να ροδίσει. Αφού το βγάζετε, σοτάρετε το πράσο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε τις ροδέλες πατάτας, αλατοπίπερο και δάφνη.
  • Προσθέστε νερό και αφήστε το μείγμα να βράσει για περίπου 20 λεπτά. Κατόπιν χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε για μισή ώρα.
  • Λιώνετε το σοταρισμένο σκόρδο και ανακατέψτε το με τη πάπρικα. Τοποθετήστε όλο το μείγμα σε ένα τηγάνι και ανακατέψτε.
  • Τεμαχίστε το βακαλάο σε μέτρια κομμάτια (περίπου 2-3 εκατοστών) και τοποθετήστε τα και αυτά στο τηγάνι.
  • Αφήστε τα να σιγοψηθούν για 5 λεπτά μέχρι να γίνει ο μπακαλιάρος.
sidagi

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...