ΨΑΞΕ, ΨΑΞΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΒΡΕΙΣ


Δυο ξένοι που γνωρίζονται και πάλι από την αρχή…

Ψάξε, ψάξε, δε θα με βρεις.

Μη με ψάχνεις σε λέξεις που ειπώθηκαν στο παρελθόν μας. Σε αγκαλιές και φιλιά που έχουν αρχίσει να θολώνουν… Σε λόγια που έγιναν πληγές… Σε στιγμές που καταδίκασες να μείνουν στο χθες.

Μη με ψάχνεις σε χαμένες στιγμές που έπαψα πια να αναλώνομαι…

Μη με ψάχνεις στον άνθρωπο που έχασες…

Μην με συγκρίνεις με τον άνθρωπο που τότε γνώρισες. Μέρα με τη μέρα αλλάζουμε. Λίγο ή πολύ, αλλάζουμε… Το νιώθεις…  Είμαι άλλη. Είσαι κάποιος άλλος. Πάει τόσος καιρός από τότε… Έχουν αλλάξει πολλά κι έχουν γίνει άλλα τόσα. Μέρες σιωπής, μέρες χαμένες χωρίς εσένα μέχρι να έβρισκα και πάλι σκοπό για να ζω.

Μην με ψάχνεις στις θύμησες που απέμειναν από μένα.

Και να με βρεις, δεν θα με καταλάβεις… Με έχασες, σε έχασα. Σε έψαχνα στον κάθε ένα που άφηνα να με αγγίξει να σε βρω… Σε έψαχνα σε δανεικές αγκαλιές. Στις όμορφες στιγμές μου. Τις νύχτες που ένιωθα μοναξιά κι εσύ επέμενες να θες να παίζεις παιχνίδια του μυαλού. Πόσα να αντέξει κι αυτό το μυαλό…

Μη με ψάχνεις εκεί που βρίσκονται οι πολλοί. Μη με ψάχνεις σε ψεύτικα χαμόγελα. Μην με ψάχνεις πια σε όλα αυτά που με πληγώνουν…. Μεγάλωσα. Ωρίμασα. Τρέχω κι εγώ πια να ξεφύγω από αυτά που δεν μπορώ να χειριστώ… Ακόμη και από μένα.

Ψάχνε με στις πιο αληθινές στιγμές της ζωής σου. Στα πιο περίεργα, στα πιο όμορφα, στα διαφορετικά…

Ψάξε με μέχρι να με βρεις και να σε βρω κι εγώ και πάλι. Μέχρι να συστηθούμε ξανά. Δυο ξένοι που γνωρίζονται και πάλι από την αρχή…

Ψάξε με κι ίσως μια μέρα με βρεις… Δίπλα σου. Στις σκέψεις σου… Στα όνειρα σου. Κι αν ήμαστε τυχεροί και το θέλουμε πολύ, ίσως αυτή τη φορά να πετύχει.

Της Μαρίνας Αβραάμ
dolce

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...