Γκούλμπασι στη γάστρα

0

Μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο.

Οι γεύσεις και οι μυρωδιές από 2 κρέατα, πιπεριές και δύο τυριά ανακατεύονται και απογειώνουν τη γεύση.

Υλικά συνταγής
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε μέτριους κύβους
  • 500 γρ. μπούτι αρνίσιο ή κατσικίσιο κομμένο σε μέτριους κύβους
  • 450 γρ. πράσινες και κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 80 γρ. φυτίνη με βούτυρο
  • 1 σπιτικό ζωμό λαχανικών διαλυμένος σε 1½ ποτήρι ζεστό νερό
  • 150γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους
  • 3 ψιλοκομένες ώριμες ντομάτες
  • 1 ποτήρι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1 κ.γ. μπαχάρι σε σπόρους
  • 1/2 κ.γ. κοφτό κανέλα
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  • Στρώνουμε το πάτο μιας γάστρας με τα δύο είδη κρέατος ανάμεικτα αλατοπιπερωμένα. 
  • Βάζουμε από πάνω σε στρώσεις εναλλάξ τις πιπεριές, τις τομάτες και τα κρεμμύδια, και στο τέλος το ψιλοκομμένο σκόρδο και τη φέτα με το κεφαλοτύρι.
  • Περιχύνουμε με τη φυτίνη και το ελαιόλαδο, τον συμπυκνωμένο χυμό τομάτας και τον σπιτικό ζωμό λαχανικών. 
  • Καρυκεύουμε με το μπαχάρι, την κανέλα και αλατοπίπερο, κλείνουμε το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε για 2-2½ ώρες στους 160 – 170°C.
Tip: Εναλλακτικά, μπορείτε να ετοιμάσετε τη συνταγή ψήνοντας σε ανοιχτό ταψί, αφού έχετε τυλίξει τα υλικά μέσα σε φύλλο κρούστας και μέχρι το φύλλο να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

sintayes
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top