Πώς μελετά το κάθε ζώδιο

0

κάποιοι πλανήτες μας κατευθύνουν...

Ο πλανήτης που ευθύνεται για την παρατηρητικότητα, την αντίληψη και την ευκολία μάθησης είναι ο Ερμής και το πόσο καλά τοποθετημένος είναι μέσα σε ένα ωροσκόπιο, επίσης η Σελήνη μας δείχνει πόσο δυνατή είναι η μνήμη μας, ο Κρόνος είναι υπεύθυνος για τη συγκέντρωση, την πειθαρχία και την τάξη που θα έχουμε και τέλος ο Ήλιος είναι εκείνος που μας δίνει πληροφορίες για τις επιθυμίες και τον χαρακτήρα ενός ατόμου.

Διαβάστε παρακάτω, πώς το κάθε ζώδιο ανταποκρίνεται στην μελέτη:

ΚΡΙΟΣ:
Τα κριάρια έχουν αντίληψη, είναι πολύστροφα και δείχνουν ενθουσιασμό για οτιδήποτε καινούργιο, έχουν ευρηματικό μυαλό και παρόλο που δεν διαθέτουν χρόνο για διάβασμα, η αντίληψή τους τούς βοηθάει να μαθαίνουν αυτά που ακούνε εύκολα και γρήγορα. Το ελάττωμά τους είναι ότι βαριούνται εύκολα και θα πρέπει να βρείτε τρόπους οι γονείς να διατηρήσετε το ενδιαφέρον τους. Ένας τρόπος είναι να τους λέτε πόσο καλά τα καταφέρνουν, γιατί τότε το «εγώ» τους δεν θα τους αφήσει να αποτύχουν. Έχουν ταλέντο σε μαθήματα όπως η Φυσική και γενικότερα η έρευνα, και τάση προς τον αθλητισμό.


ΤΑΥΡΟΣ:
Τα παιδιά Ταύροι δεν μαθαίνουν ούτε εύκολα ούτε γρήγορα, δεν βιάζονται και κάθονται με τις ώρες να φτιάξουν κάτι. Συνήθως βαριούνται κι αυτό είναι ένα θέμα που θα σας απασχολήσει. Ένας τρόπος να τα βοηθήσετε είναι να τους εξασφαλίσετε τον δικό τους χώρο, έτσι θα δείτε πόσο οργανωτικοί και υπεύθυνοι μπορεί να γίνουν. Επίσης μην ξεχάσετε να τους εξηγήσετε τους λόγους για τους οποίους μελετάει, επειδή πρέπει να υπάρχει κίνητρο και αιτία για το κάθε τι. Να τους επιβραβεύετε όταν αποδίδουν, και να μην ξεχάσετε ότι αυτό που θα μάθουν, θα το μάθουν τέλεια.

ΔΙΔΥΜΟΙ:
Το ζώδιο του Ερμή τι άλλο θα μπορούσε να έχει, από ιδιαίτερη περιέργεια, παρατηρητικότητα και αντίληψη. Στους Διδύμους αρέσει να μαθαίνουν καινούργια πράγματα κι έχουν ανεξάντλητη ενεργητικότητα. Τα Διδυμάκια είναι ιδιαίτερα ομιλητικά και απαιτούν εξήγηση για το κάθε τι. Μπορεί να μην είναι επιμελείς μαθητές αλλά σίγουρα είναι οι πιο έξυπνοι και οι πιο δημιουργικοί. Τους λείπει η συγκέντρωση και σ΄ αυτό θα πρέπει να δώσετε την προσοχή σας. Έχουν κλίση στον προφορικό λόγο και γενικότερα σε τομείς επικοινωνίας. Επίσης, σε κάθε δραστηριότητα του σχολείου θα είναι οι πρώτοι που θα δηλώσουν το παρόν.


ΚΑΡΚΙΝΟΙ:
Ο Καρκίνος ως ζώδιο του νερού λειτουργεί με πολύ συναίσθημα και πλούσια φαντασία. Τα Καρκινάκια είναι πολύ δεμένα με την οικογένεια και η αρχή στο σχολείο θα είναι πολύ δύσκολη για εκείνα μέχρι να προσαρμοστούν, αλλά όταν δεθούν με τα παιδιά και τον χώρο, τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο. Το πλεονέκτημά τους είναι ότι έχουν αξιόλογη μνήμη και δεν ξεχνούν τίποτα από την παράδοση, αν τους έχει επιτρέψει η φαντασία τους να είναι εκεί!!! Το ελάττωμά τους είναι ότι επηρεάζονται από κάθε τι γύρω τους, χάνουν τη συγκέντρωσή τους και φυσικά η απόδοσή τους πέφτει. Συνήθως λόγω του υπερβολικού συναισθήματός τους για να καταλάβουν κάτι θα πρέπει να τους αγγίξει, και η μελέτη για εκείνους καταντά ρουτίνα αν δεν βρίσκουν κάτι που να τους ελκύει σε αυτήν.

ΛΕΩΝ:
Τα Λιονταράκια είναι δημιουργικά, δυναμικά και με ό,τι καταπιάνονται το κάνουν με ενθουσιασμό και πάθος, αλλά πάντα ζητούν την αναγνώριση που για εκείνα είναι αυτοσκοπός. Μην ξεχνάτε ποτέ να επιβραβεύετε ένα λιοντάρι, όταν αυτό που κάνει είναι σωστό. Αυτός είναι ο τρόπος για να πάει πολύ καλά. Η περηφάνια τους και το ανοιχτό μυαλό τους, τους κάνει να ξεχωρίζουν και να προοδεύουν. Παίρνουν πρωτοβουλίες και συνήθως γίνονται το επίκεντρο γιατί εκεί στοχεύουν. Το ελάττωμά τους είναι η βιασύνη και η ανυπομονησία , κι αυτό μπορεί να τους στοιχίσει αργότερα, άρα αυτό που πρέπει να μάθουν είναι να λειτουργούν με σύνεση και όχι στο πόδι!


ΠΑΡΘΕΝΟΣ:
Με τα παιδάκια σας δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα στο σχολείο, τους αρέσει η μελέτη, η τάξη, η οργάνωση, η δουλειά και η πρόοδος. Θέλουν να είναι συνεπείς, όπως επίσης και οι άλλοι να είναι συνεπείς με εκείνους. Στο σχολείο γίνονται καλοί μαθητές, είναι σχολαστικοί και λεπτομερείς. Αντεπεξέρχονται εύκολα σε βαρύ πρόγραμμα μελέτης χωρίς να γκρινιάζουν και να επαναστατούν, γνωρίζουν ότι αυτό πρέπει να κάνουν και το κάνουν με τον καλύτερο τρόπο. Ό,τι μάθουν το μαθαίνουν σωστά και πολλές φορές συμπεριφέρονται εγωϊστικά όταν συναντούν διαφορετικές απόψεις. Το ελάττωμά τους είναι ότι δεν ανέχονται τις επιπλήξεις εύκολα, γιατί πιστεύουν ότι αυτό που κάνουν το κάνουν τέλεια.

ΖΥΓΟΣ:
Δύσκολο να βάλεις ένα Ζυγό να μελετάει με τις ώρες. Συνήθως δεν έχουν ιδιαίτερη απόδοση στο σχολείο, το μυαλό τους τρέχει αλλού και όταν δεν θέλουν δεν ακούσουν τίποτα, δεν ακούν. Πρέπει να καταλάβετε, ότι εσείς που έχετε παιδιά Ζυγούς, δεν πρέπει να ασκείτε «πίεση», γιατί αντιδρούν πεισματικά σε κάθε είδους πίεση και τα πράγματα μπορεί να ξεφύγουν από τον έλεγχό σας. Το προτέρημά τους είναι ότι διαθέτουν υπομονή και δεν θέλουν φασαρίες και φωνές, έτσι βοηθήστε τους με ήρεμο τρόπο να βρουν ενδιαφέρον μέσα από τα μαθήματα και τη μελέτη. Ένας τρόπος είναι ότι πρέπει να έχουν σαφή εικόνα της προσφοράς του σχολείου και της μελέτης. Δεν θα καταλάβουν το «πρέπει» αναζητούν το «γιατί», και αυτό πρέπει να τους εξηγήσετε. Έχουν ταλέντο πιο πολύ σε μαθήματα όπως η ζωγραφική, η γυμναστική και αργότερα κοινωνικά μαθήματα.


ΣΚΟΡΠΙΟΣ:
Τα παιδιά Σκορπιοί ενδιαφέρονται και μελετούν θέματα που τους κεντρίζουν το ενδιαφέρον και αδιαφορούν για εκείνα που δεν τους αγγίζουν. Η μυστηριώδης φύση τους, τους ωθεί να μελετήσουν και να εξερευνήσουν μαθήματα που κεντρίζουν τη φύση τους, και θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν μαθήματα στα οποία παίρνουν άριστα και μαθήματα που με το ζόρι ακουμπούν την βάση, κι αυτό γιατί το παιδί σας όταν ασχολείται με κάτι, φτάνει στην ουσία του, και όταν αδιαφορεί για κάτι, αδιαφορεί παντελώς. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να το βοηθήσετε στα μαθήματα που δεν τον ενδιαφέρουν και να του εξηγήσετε, ότι για να φτάσει στον στόχο του, θα πρέπει να δείξει και κάποιο ενδιαφέρον στα συγκεκριμένα μαθήματα. Τα Σκορπινάκια έχουν ταλέντο στα μαθήματα που έχουν σχέση με την έρευνα.

ΤΟΞΟΤΗΣ:
Τα παιδιά σας είναι ιδιαίτερα έξυπνα και περίεργα να μαθαίνουν το κάθε τι, δεν στέκονται πολύ σε ένα θέμα και θέλουν να τελειώνουν γρήγορα για να πάνε στο επόμενο. Συνήθως είναι ανυπόμονα και επιπόλαια όσον αφορά τα μαθήματα και τη μελέτη. Η συγκέντρωσή τους δεν είναι καλή και εκεί θα πρέπει να είστε εστιασμένοι. Πετάνε από θέμα σε θέμα και δεν είναι επιμελείς. Είναι γεγονός ότι έχουν την περιέργεια να μάθουν, αλλά συνήθως οι γνώσεις τους δεν είναι επαρκείς. Όπως θα έχετε διαπιστώσει, αντιστέκονται σε κάθε είδους πίεση και ο νους τους είναι πώς θα ξεφύγουν για να πάνε να παίξουν. Βάλτε τους όρια και βοηθήστε τους στην συγκέντρωση, εκμεταλλευτείτε την εξυπνάδα τους και την εύκολη αφομοίωση των γνώσεων.


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ:
Τα Αιγοκεράκια είναι υπάκουα, μελετηρά, υπεύθυνα και έχουν υπομονή και θέληση, στοιχεία που σίγουρα τους βοηθούν να πετύχουν στο σχολείο και στη μελέτη τους χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Συνήθως, θέλουν ανταμοιβή γι΄ αυτό που κάνουν και τότε το κάνουν με τον καλύτερο τρόπο, γίνονται συνεπείς και όταν αρχίζουν την μελέτη τους δεν την παρατούν στην μέση αν δεν την ολοκληρώσουν. Στη μελέτη τους βοηθά να έχουν τον δικό τους χώρο, έτσι κλείνονται με τις ώρες, μελετούν τα μαθήματά τους και κατανοούν τέλεια αυτό που διαβάζουν. Είναι πολύ μεθοδικά στην μελέτη τους. Το προτέρημά τους είναι η συγκέντρωση και η μεθοδικότητα και το ελάττωμά τους ότι αναζητούν κίνητρο- όφελος για κάθε τι που θα κάνουν.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ:
Το παιδί σας είναι προοδευτικό και με ένα μυαλό ευρηματικό και εφευρετικό. Στους Υδροχόους αρέσει να συλλέγουν γνώσεις και αγαπούν την τεχνολογία και το νεωτερισμό. Είναι ιδιαίτερα παρατηρητικά και αποδίδουν καλύτερα όταν πειραματίζονται με το αντικείμενο της μελέτης τους. Αντιστέκονται στην καταπίεση και στα όρια, και θα ήταν λάθος αν βάζατε με το ζόρι το παιδί σας να μελετήσει. Δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα. Δεν φημίζονται για τη συνέπειά τους, ούτε για την επιμέλειά τους, αλλά σίγουρα φημίζονται για την ευστροφία τους και την αντίληψή τους. Ο καλύτερος τρόπος για να το βοηθήσετε στην μελέτη του, είναι να βρείτε τρόπους να ενδιαφερθεί από μόνο του για τη μελέτη και σίγουρα…δεν θα χάσετε.

ΙΧΘΥΕΣ:
Οι Ιχθύες είναι παιδιά πολύ ντροπαλά κι ευαίσθητα, και το συναίσθημα είναι οδηγός στην ζωή τους. Το ψαράκι δέχεται καλοπροαίρετα τις οδηγίες των γονιών και των δασκάλων του, φτάνει να ξέρει ότι το αγαπούν και το νοιάζονται. Η αυστηρότητα και η ψυχρότητα είναι λάθος τακτική για τα ονειροπόλα ψαράκια σας. Δεν κοπιάζουν πολύ για να μάθουν, ιδιαίτερα όταν ξέρουν ότι εσείς θα τα αγαπάτε και θα είστε ευχαριστημένοι με εκείνα. Έχουν ιδιαίτερη κλίση σε μαθήματα καλλιτεχνικά και φιλολογικά, αλλά και στα μαθηματικά συνήθως προοδεύουν. Όταν διαβάζουν, χάνονται σε αυτά που μελετούν, και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ιστορία, μυθολογία ή λογοτεχνία πιάνουν νοήματα που δύσκολα άλλα παιδιά αντιλαμβάνονται.

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top