Και ο κολιός τον Αύγουστο…
Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για πεντανόστιμους Κολιούς γεμιστούς με φρέσκια ντομάτα και τυρί φέτα. Ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο για όλη την οικογένεια.
Υλικά συνταγής
Υλικά συνταγής
- 3 μεγάλοι κολιοί
- 4 ώριμες ντομάτες
- 3/4 φλ. τσαγιού τυρί φέτα σε μικρά κυβάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
- 1/2 φλ. τσαγιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
- Καθαρίζετε τους κολιούς, τους πλένετε καλά και [προαιρετικά] κόβετε τα κεφάλια. Τους τοποθετείτε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος και τους αλατοπιπερώνετε.
- Ζεματίζετε για 1 λ τις ντομάτες σε νερό που βράζει, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε κυβάκια. Ανακατεύετε καλά σ” ένα μπολ ντομάτα, σκόρδο, δυόσμο, ρίγανη, μαϊντανό, αλατοπίπερο και 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Χωρίζετε το μείγμα σε 2 μέρη. Στο ένα προσθέτετε το τυρί φέτα και ανακατεύετε.
- Μοιράζετε το μείγμα ντομάτας-φέτας στις κοιλιές των ψαριών και ρίχνετε το υπόλοιπο μισό μείγμα [χωρίς φέτα] στο ταψί γύρω από τους κολιούς. Ραντίζετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 5-6 κ.σ. νερό.
- Ψήνετε τους κολιούς σε προθερμασμένο στους 190 βαθμούς φούρνο, για 20-30 λ και τους σερβίρετε γαρνιρισμένους με μαϊντανό και λίγο ωμό ελαιόλαδο.
sintayes
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.